Παρασκευή, Ιουνίου 30, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ Συνάντηση Δημήτρη Πετρόπουλου με Γλέζο για την ΑυτοδιαχείρισηΑληθεύει; Ότι υπάλληλος Καποδιστριακού Δήμου όταν αποφάσισε να «εγκαταλείψει» τη δουλειά της, εξαφάνισε τα πάντα στο σκληρό της και δεν άφησε τίποτα με αποτέλεσμα να ψάχνεται η υπηρεσία; Με πρώτο τον Δήμαρχο; Ή πρόκειται για απλές φήμες; ΑΛΕΚΤΩΡ
*Την αναστολή των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα των δήμων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από 11 ημέρες καταλήψεων σε αμαξοστάσια των δήμων και ΧΥΤΑ όλης της χώρας.
Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Κι αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ - ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.
….
*Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα απορριμματοφόρα αναμένεται να αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία, η οποία πιθανόν να διαρκέσει- ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.
……
*Πάντως για να είμαι ειλικρινής, η Ξάνθη δεν αισθάνθηκε πολύ την απεργία των συμβασιούχων, αφού τα απορριμματοφόρα έβγαιναν σχεδόν κανονικά και καθάριζαν τους δρόμους της πόλης από τα σκουπίδια , εκτός από την πρώτη μέρα που κατέβηκαν στην Αθήνα για την κινητοποίηση..
…….
*Ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Πετρόπουλος θα βρεθεί την Δευτέρα 3 Ιουλίου στη συνάντηση του Επιμελητηρίου Ξάνθης για τα πνευματικά δικαιώματα και θα συζητήσει με τον Πρόεδρο της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ προκειμένου να κατοχυρώσει τα τραγούδια του και να παίζονται για τα μέλη που θα συμβληθούν με την συγκεκριμένη εταιρεία.
Η οποία διαθέτει και 9 διεθνή φοβερά ραδιόφωνα που παίζουν μουσικές δημιουργίες μόνο των συνθετών της Αυτοδιαχείρισης.
…..
*Σημειώνω ότι μεταξύ των δημιουργών που είναι ενταγμένοι στην Αυτοδιοίκηση είναι και οι δημοφιλείς μουσικοσυνθέτες και τραγουδιστές Παντελής Θαλασσινός, Μίμης Πλέσσας κλπ
……
*Δεν έκρυψε την πικρία του για την συμπεριφορά του αντιδήμαρχου Τεχνικών υπηρεσιών Θωμά Ηλιάδη στο πρόσωπό του, ο πρώην αντιδήμαρχος Αλέκος Κυριακίδης, μιλώντας χθες στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Πάνου Παπαδόπουλου…
Πικρία έκδηλη και απόλυτα δικαιολογημένη, αφού δεν ζήτησε πολλά ο άνθρωπος…
-Αλλά να ασφαλτοστρωθεί ένας δρόμος 50 μέτρων που πραγματικά έχει εγκαταλειφθεί. Η οδός Ηφαίστου.
…..
*Ιδού και ο δρόμος της οδού Ηφαίστου που χθες επισκέφθηκε ρεπόρτερ της «Α» καταγράφοντας την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται…
Απορώ με τον Δήμαρχο Ξάνθης που δεν βγαίνει στις γειτονιές να δει τουλάχιστον τα μικροπροβλήματα…
…….
*Σύσκεψη πραγματοποίησε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, οι Αντιπεριφερειάρχες Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης και Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Νίκος Ευφραιμίδης, Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας κ. Αχμέτ Ιμπράμ και Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας ΑΜΘ και στελέχη του ΕΛΓΑ.
Συζητήθηκαν θέματα προστασίας ντόπιων καλλιεργειών, όπως της ελιάς, του κερασιού, του ροδάκινου και της πατάτας, καθώς και του ζωικού κεφαλαίου της Περιφέρειας από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πυρκαγιές, νόσους και άλλα έκτακτα γεγονότα, ενώ αναζητήθηκαν τρόποι για την αποτελεσματικότερη καταγραφή των ζημιών και την ταχύτερη και δικαιότερη κατανομή των αποζημιώσεων στους ασφαλισμένους.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »