Τρίτη, Ιουνίου 20, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Κατεπείγουσα σύσκεψη στο Δημαρχείο για το θέμα των παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

Έχω την εντύπωση ότι πολλοί μηχανικοί του Νομού Ξάνθης θα εκτεθούν και θα βρεθούν προ απροόπτου με την επιστολή που κατέθεσε χθες στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιο Αβδήρων ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αντωνιάδης για τις βεβαιώσεις αυθαιρέτων των Βουλγάρων επενδυτών. Κινδυνεύοντας να χάσουν ακόμη και τα…πτυχία τους! Θυμηθείτε με….
ΑΛΕΚΤΩΡ


*Πολύ αγχωμένος θα πρέπει να είναι ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος για να κάνει κατεπείγουσα σύσκεψη στο Δημαρχείο την περασμένη Πέμπτη για το θέμα των παράνομων τραπεζοκαθισμάτων μετά από τα δημοσιεύματα του «Μ» που τον κατηγορεί μάλιστα ευθέως ότι «καλύπτει» και συγκεκριμένα καταστήματα στη πόλη….
…..
*Όπως λοιπόν λένε οι πληροφορίες μου, ο Δήμαρχος Ξάνθης κάλεσε στη σύσκεψη τους αρμόδιους αντιδημάρχους, την υπηρεσία αδειοδότησης, το υγειονομικό, την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη, το Σωματείο Καφέ μπαρ (Πρόεδρος ο Ανδρέας Ιντζές), εκπρόσωπο της αστυνομίας κλπ αλλά…άκρη δεν  βγήκε, για τον απλούστατο λόγω ότι ένα θέμα απλό, δεν φαίνεται διατεθειμένος να το λύσει…κανείς!
Με τη διαφορά ότι αυτός που ΖΗΜΙΩΝΕΙ βέβαια από τη συγκεκριμένη κατάσταση είναι μόνο ο Δήμος Ξάνθης!!!
Μάλιστα ο Πάνος Παπαδόπουλος μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα χθες με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη προέβη και σε μια συνταρακτική αποκάλυψη…
Ότι ο Δήμαρχος γνωρίζει την παρανομία και πόσα τραπεζάκια μπορεί να έχει ένα κατάστημα, αλλά για μην εισπράξει το πολιτικό κόστος, τα ρίχνει όλα στις υπηρεσίες!
…..

*Ενώ είναι  σαφέστατο - αποκάλυψε στην Ανοιχτή γραμμή ο Πάνος Παπαδόπουλος - σε μια άδεια λειτουργίας με το νέο Νόμο πόσα τραπεζοκαθίσματα δικαιούται ένα κατάστημα ανεξάρτητα το πόσα τμ του έχει παραχωρήσει ο Δήμος Ξάνθης και οφείλει αυτό ο επιχειρηματίας να το επιδεικνύει στο κατάστημά του, αυτό δεν γίνεται και χρόνια τώρα μαγαζιά που δικαιούνται για παράδειγμα 4 και 5 τραπέζια βάζουν…20 και 30 και το μπάχαλο αυτό ιδιαίτερα στην κεντρική πλατεία και τους πεζόδρομους προκειμένου να πλουτίζουν ορισμένοι και να ζημιώνει με ευθύνη του Δημάρχου Ξάνθης ο Δήμος! (σ.σ. Από ότι φάνηκε δηλαδή, ήταν πλήρως ενημερωμένος για το συγκεκριμένο κομμάτι..)
-Μάλιστα έφερε και σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη κατηγορώντας τον ευθέως ότι τα ρίχνει και αυτός στις υπηρεσίες, ενώ το θέμα είναι πολιτικό και ο κυρίως υπεύθυνος της κατάστασης έχει μόνο ένα όνομα και λέγεται Μπάμπης Δημαρχόπουλος…!
…..

*Μάλιστα ο εκδότης του «Μ» επέμενε ότι ο Δήμαρχος είναι γνώστης της όλης κατάστασης για όλα τα καταστήματα πριν καθίσει σε αυτά να πιει έναν καφέ ή να πιεί ένα τσίπουρο, καλύπτοντας τους επιχειρηματίες και είπε στον κύριο Μωραϊτη ότι μόνο μειδιάματα προκαλεί Πρόεδρε η θέση που διατυπώσατε σήμερα, ότι κι ο κ.Δημαρχόπουλος στη σύσκεψη πληροφορήθηκε ότι από όλα τα μαγαζιά μόνο τα 10 έχουν άδειες τραπεζοκαθισμάτων!!!
Καταλήγοντας με έμφαση, «ένα πολύ απλό θέμα, επίτηδες διαιωνίζεται για να πλουτίζουν κάποιοι επιχειρηματίες και να χάνει χιλιάδες ευρώ ο Δήμος Ξάνθης! Και κακώς κύριε Μωραϊτη μιλάμε για πόσα τετραγωνικά δικαιούται ένας επιχειρηματίας κι όχι για πόσα τραπεζοκαθίσματα που σύμφωνα με το Νόμο δεν μπορεί να είναι περισσότερα από αυτά που έχει μέσα στο κατάστημα…»
…..
*Σημειώνω ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος στη σύσκεψη που έγινε, προσπαθούσε από τη μια να ρίξει όλες τις ευθύνες στις υπηρεσίες κι όχι στον…εαυτό του ή στους αντιδημάρχους του, για ευνόητους λόγους.
-Μάλιστα κατηγόρησε και τα Μέσα που αναφέρουν ότι για όλα φταίει ο Δήμος!!!
(σ.σ. Κύριε Δημαρχόπουλε γιατί δεν βγαίνεις τότε στη κόντρα ανοιχτά με τον Παπαδόπουλο face to face να του τα πεις όλα αυτά και να σε ακούσει και η τοπική κοινωνία; Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον…)

*Επιστολή βόμβα του επικεφαλής της Δημοκρίτειας Κίνησης Δήμου Αβδήρων Κώστα Αντωνιάδη χθες στα ΜΜΕ αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο.
Συγκεκριμένα και με επιστολή που κατέθεσε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοκρίτειας Κίνησης Κώστας Αντωνιάδης ζήτησε την ανάκληση όλων των βεβαιώσεων που εξέδωσε ο Δήμος Αβδήρων σε παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές του Δήμου Αβδήρων. 
…..

*Η επιστολή εστάλη χθες και αναφέρει τα παρακάτω:
Ξάνθη, 19/06/2017
Προς:
Τον Πρόεδρο Του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αβδήρων
Κύριε πρόεδρε σας παρακαλούμε να τεθεί σαν θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου της 20/06/2017 εκ μέρους της Δημοκρίτειας Κίνησης, η ανάκληση όλων των βεβαιώσεων εμβαδού κτισμάτων που εξέδωσε ο Δήμος μας σε ομολογουμένως παράνομες κατασκευές στις περιοχές Μυρωδάτο-Άβδηρα-Μάνδρα. Επισυνάπτω την νομοθεσία περί αυθαιρέτων. Πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει το έγκλημα της αρχιτεκτονικής κτισμάτων που βάναυσα καταστρέφεται στην περιοχή μας χωρίς κανένα αντίκρισμα τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης. Το όλο θέμα θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για την Δημοκρίτεια Κίνηση
Αντωνιάδης Κώστας
-Σημειώνω  ότι το δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων συνεδριάζει σήμερα στις 18.30 οπότε αναμείνατε να γίνει και ο χαμός!!!

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »