Πέμπτη, Ιουνίου 29, 2017

Σσσσσ... Ψίθυροι - Δομή πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων λειτουργεί καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης


ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Σταματήστε επιτέλους να μας βλέπετε «νούμερα για τα νούμερα», κανέναν μακροπρόθεσμα δεν βοήθησε να αναρριχηθεί στις πλάτες των άλλων. Καριέρες δεν φτιάχνονται στις πλάτες μας. Επικαλούμαι την εντοπιότητα και μη ορισμένων που έχουν εκτελεστική εξουσία για να προστατέψω τις επιχειρήσεις μας που μαστίζονται βάναυσα από την στοχοποίηση. Δεν θα χρησιμοποιήσω σ’ αυτή μου την επιστολή συνδικαλιστικό λόγο ούτε τις κορώνες αυτού, οι συνάδελφοι συμπεριλαμβανομένης και της γράφουσας έχουν ανάγκη από ουσιώδη υποστήριξη για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας και με τον όρο αυτό δεν εννοώ μόνο το οικονομικό σκέλος αλλά κυρίως το ψυχολογικό. Και από αυτό πιστέψτε με οι αποθήκες όλων μας έχουν αδειάσει.
(Από την επιστολή της Προέδρου της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαρίας Τσιακίρογλου στα ΜΜΕ για τον φορολογικό «πόλεμο» που υφίσταται ο κλάδος της εστίασης – καφέ)
-Διάβασα δυο φορές την επιστολή της κυρίας Τσιακίρογλου αλλά δεν κατάλαβα τελικά τι ακριβώς θέλει…!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Έχω την εντύπωση ότι η κυρία Μαρία Τσιακίρογλου ξεκίνησε την…προεκλογική της καμπάνια ως υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ στις επόμενες εκλογές και γι’ αυτό το λόγω έδωσε στη δημοσιότητα και την επιστολή της για την φορολογία των επιχειρηματιών του κλάδους της εστίασης-καφέ με μια διαφορά…
Επαγγελματίες δεν είναι μόνο αυτοί που διαθέτουν καφέ ή γυράδικο ή ταβέρνα, αλλά και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες που βρίσκονται μάλιστα σε πολύ πιο δυσχερή κατάσταση και θέση…
Χωρίς λοιπόν να θέλω να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, ο κλάδος της εστίασης-καφέ έχει και πλεονεκτήματα που δεν έχουν οι υπόλοιποι και γι’ αυτό βλέπουμε άλλωστε από τη μια πολλά «παράπονα» και λουκέτα αλλά κι από την άλλη….ν’ ανοίγουν συνεχώς νέα μαγαζιά! Δεν θέλω να επεκταθώ, αλλά σε μερικά μαγαζιά δεν πατάει πελάτης όλη τη μέρα με τη κρίση…
Ενώ στο δικό σας μαγαζί κυρία Τσιακίρογλου το ρευστό είναι συνεχές και καλά θα κάνετε να παραπονιέστε λιγότερο και να μην προκαλείται τους άλλους κλάδους…
Π. Μ.

Ζημιές 67,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη ΔΕΗ στο Α' Τρίμηνο

Ζημιές τόσο συμπεριλαμβανομένης όσο και μη συμπεριλαμβανομένης της ΑΔΜΗΕ, κατέγραψε το α' τρίμηνο του 2017 η ΔΕΗ, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ μειωμένος εμφανίζεται και ο κύκλος εραγσιών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένης της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., το α' τρίμηνο κατέγραψε ζημιές μετά από φόρους ύψους 67,5 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 85,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ μη συμπεριλαμβανομένης της ΑΔΜΗΕ οι ζημιές ανήλθαν σε 80,4 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 61,6 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Ο κύκλος εργασιών συμπεριλαμβανομένης της ΑΔΜΗΕ διαμορφώθηκε σε 1,368 δισ. ευρώ από 1,412 δισ. ευρώ πέρυσι, ενώ μη συμπεριλαμβανομένης της ΑΔΜΗΕ διαμορφώθηκε σε 1,357 δισ. ευρώ από 1,397 δις ευρώ πέρυσι.

Νεκρός 44χρονος μοτοσικλετιστής στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ξυλαγανής

Την Τρίτη (27-6-2017) το μεσημέρι, στο 6,5ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Κομοτηνής – Ξυλαγανής, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 44χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη σε παρακείμενο αγρό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. 
Ο 44χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.  
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής.

ΕΦΚΑ: Έως τις 30 Νοεμβρίου οι εισφορές των αγροτών για το β' εξάμηνο του 2016

Έως τις 30 Νοεμβρίου θα έχουν δυνατότητα να εξοφλούν τις αφαλιστικές εισφορές του β' εξαμήνου του 2016 οι ασφαλισμένοι του κλάδου κύριας ασφάλισης αγροτών (π. ΟΓΑ) αυτοτελώς απασχολούμενοι και εργοδότες, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή εισφορών, παραμένουν ενεργά, μέχρι την ημερομηνία αυτή (π.χ. ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα, παροχές αγροτικής εστίας).
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ως άνω ασφαλισμένοι καλούνται να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές τους, μέσω των καταστημάτων των ΕΛΤΑ και του διατραπεζικού συστήματος.

Δομή πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων λειτουργεί καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ λειτουργεί, με τη συνεργασία του ΕΥΚ Ξάνθης, Δομή πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων. Σκοπός της Δομής είναι η παροχή δωρεάν πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε θέματα:
-           Κοινωνικής Ασφάλισης (προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, καθεστώς ασφάλισης εργαζομένων κτλ).
-           Εργασιακών Σχέσεων (εργασιακά δικαιώματα, συμβάσεις εργασίας, υγιεινή και ασφάλεια, συνδικαλιστικά κτλ).
-           Απασχόλησης (προγράμματα επιμόρφωσης - κατάρτισης εργαζομένων, επαγγελματικός προσανατολισμός κτλ).
-           Ατομική Συμβουλευτική (εξατομικευμένη υποστήριξη, διερεύνηση ατομικών αναγκών και δεξιοτήτων, σχεδιασμός επαγγελματικής σταδιοδρομίας).
-           Ομαδικά εργαστήρια ενίσχυσης και ενδυνάμωσης εργαζομένων και ανέργων (ανάπτυξη επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, τεχνικές αναζήτησης εργασίας).
Η Δομή πληροφόρησης και συμβουλευτικής λειτουργεί, καθημερινά, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Ξάνθης, Μ, Ρέματος 18 Ξάνθη τηλ. 2541064448, 2541084385, email: xanthiinediktio@inegsee.gr, site: http://www.ergasiaine.gr/
Ινστιτούτο Εργασίας / ΓΣΕΕ
Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Σύλληψη 52χρονου στη Γενισέα για κατοχή ναρκωτικών  

Συνελήφθη την Τρίτη (27-6-2017) το πρωί, στη Γενισέα Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 52χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν μία (1) συσκευασία με κάνναβη βάρους 8,6 γραμμαρίων και οκτώ (8) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,3 μ. έως 1,8 μ. περίπου. Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες.

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ παρτίδας τόνου σε λάδι

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας -Τμήμα Α', διαπίστωσε ότι το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «CAVOS» βρέθηκε να περιέχει την τοξίνη ισταμίνη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο όριο.
Πρόκειται για το προϊόν «CAVOS», τόνος σε λάδι, καθαρού βάρους 160g, στραγγισμένου βάρους 104 γρ. με ημερομηνία παρασκευής 27/07/16 και ημερομηνία λήξης 27/07/21, προϊόν Ινδονησίας INDONESIE 343.02 B/C με ενδείξεις TMSCO EQ727, το οποίο εισάγεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Δ. & Ν. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΑΕ, με έδρα στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, 57022 Σίνδος.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω μη κανονικό και μη ασφαλές προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

«Αβγάτισαν» κατά 638 εκατ. οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα

Υψηλότερες κατά 638 εκατ. ευρώ εμφανίζονται τον Μάιο οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Συνολικά οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν στα 119,4 δισ. ευρώ έναντι 118,994 ένα μήνα νωρίτερα και αυτό εξαιτίας του ότι οι επιχειρήσεις εμφανίζουν 852 εκατ. ευρώ υψηλότερο ποσό, ενώ αντίθετα τα νοικοκυριά «τράβηξαν» 214 εκατ. ευρώ από τα γκισέ.
Στο σύνολο της οικονομίας η αύξηση των καταθέσεων είναι μικρότερη (334 εκατ. ευρώ) καθώς εμφανίζεται μείωση σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης.

Μ. Καμπάς: Προς τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης για το πλύσιμο των κάδων

Τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο πρέπει να πλένονται οι κάδοι σκουπιδιών πιο τακτικά διότι μερικές σακούλες σκουπιδιών τρέχουν βρώμικα ζουμιά από φαγητά με αποτέλεσμα να βρωμάνε κυριολεκτικά και να γίνονται εστίες μικροβίων.
Επίσης, πολλά απορριμματοφόρα πρέπει να διορθώνουν το σύστημα της καρότσας που δέχεται τα σκουπίδια, γιατί όταν σταματούν για να αδειάσουν τους κάδους τρέχουν επάνω στο δρόμο βρώμικα ζουμιά τα οποία βρωμάνε στη συνέχεια και γίνονται εστίες από μύγες και άλλα έντομα.
Αυτά λοιπόν και μερικές άλλες λεπτομέρειες χαλάνε την εικόνα της πόλης με τα «ΧΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ»!
Πρώτα να πλυθούν οι κάδοι των κεντρικών δρόμων της Ξάνθης!
Ξάνθη 28/6/17
Μιχάλης Καμπάς


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »