Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Για Επιμόρφωση στην Ακαδημία Στελεχών Ν.Δ Διονύσης & Πελ. Βώβου, Παπαχαβιάρης, Οικονόμου, Γάντζος, Κ.Τριανταφυλλίδης! Επιμορφώθηκαν;  Θού Κύριε φυλακή(ν) τω στόματί μου…*Αθωώθηκε χθες το πρωϊ στο Τριμελές Κακουργοδικείο Κομοτηνής όπου δικάζονταν για την γνωστή υπόθεση της ΕΤΕΝΕΞ ο Θεολόγος Καλαϊτζής για απιστία και πλαστογραφία.
Η υπόθεση αφορούσε κυρίως τη διαχείριση του Elisso Hotel (πρώην Ξενία), ενώ δικηγόροι του Θεολόγου Καλαϊτζή ήταν οι Στέργιος Γιαλάογλου και Χάρης Δαλακούρας και αφορούσε ένα άνοιγμα της τάξεως των 150.000 ευρώ.
Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν υπέρ του Θεολόγου, ήταν και ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυιαν΄διη.
…..

*Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη υπόθεση είχε καταλήξει στην Δικαιοσύνη μετά απο καταγγελίες του πρώην υποψήφιου Δήμαρχου Ξάνθης Χρίστου Πούλιου στις 30/3/2010  για παραποίηση και «φαλκίδευση» πρακτικών της ΕΤΕΝΕΞ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Καταδικαστική ήταν η πρόταση της Εισαγγελικής Αρχής, αλλά το δικαστήριο αθώωσε τελικά τον Θεολόγο Καλαϊντζή.
Αθώωση που δίνει ελπίδες στην υπερασπιστική του γραμμή ότι στη δίκη του ερχόμενου Φλεβάρη όπου θα εκδικαστεί η έφεσή του κ.Καλαϊτζή για την υπόθεση της ΕΑΠΑΞ και έχει τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης σε ισόβια δις. θα τύχει καλύτερης αντιμετώπισης από την Δικαιοσύνη.
………

*Από τον Δήμο Ξάνθης πήρα και φιλοξενώ στη στήλη την παρακάτω ανακοίνωση:
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ) έχει εξαγγείλει τριήμερο αποκλεισμό των αμαξοστασίων της καθαριότητας όλων των Δήμων, καθώς και 24ωρη πανελλαδική απεργία στη συνέχεια. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017.
Κατά τις ημέρες αυτές παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις του Δήμου Ξάνθης να δείξουν κατανόηση και να περιορίσουν στο ελάχιστο την εναπόθεση απορριμμάτων στους κάδους.
Ο Δήμος Ξάνθης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με την εφαρμογή εκτάκτου σχεδίου για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία σας. ΔΗΜΟΣ Ξάνθης
(σ.σ. Προσοχή λοιπόν με τα σκουπίδια σας….δείξτε κατανόηση και μην τα αφήνετε να ξεχειλίσουν έξω από τους κάδους…)
….

*Η Κ.Ο Ξάνθης του Κ.Κ.Ε καλεί σε πολιτική εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου  "Δικτατορία 1967 – 1974, Kείμενα και Nτοκουμέντα ",   που επιμελήθηκε το τμήμα Ιστορίας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.
Από την εργατική - λαϊκή σκοπιά, το Κ.Κ.Ε θεωρεί αναγκαίο να μελετήσει το χαρακτήρα της στρατιωτικής δικτατορίας 1967 - 1974, τους παράγοντες που οδήγησαν στην επικράτησή της, τη σχέση της οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής της με εκείνες της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, τη στάση του εργατικού - λαϊκού κινήματος σε σχέση και με την προγραμματική και οργανωτική ετοιμότητα του Κ.Κ.Ε.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Ιουνίου στις 8 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης και ομιλητής θα είναι ο Νίκος Φακιρίδης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κ.Κ.Ε.

*Γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν και σε ποιο βαθμό έγιναν επαναπροωθήσεις Τούρκων πολιτών αιτούντων άσυλο προς την Τουρκία δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.

*Ο κ. Μουζάλας εξέφρασε την αντίθεσή του στις επαναπροωθήσεις και τόνισε ότι πρόκειται για παράνομη πράξη που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Επισήμανε παράλληλα ότι «η προσφυγική κρίση μας βρήκε απροετοίμαστους, τόσο εμάς, όσο και την Ευρώπη» και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα θα έπρεπε να διαθέτει υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εδώ και 15 χρόνια».
Τόνισε τέλος πως η Ευρώπη πρέπει να εξασφαλίσει ασφαλείς διαδρόμους και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στην πρώτη χώρα που θα εξετάζει τις αιτήσεις για άσυλο και όσα χρειάζεται «ώστε ο καθένας να παίρνει το δρόμο του».

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Το θέμα του Έφορου και της Εφορίας ήταν και πάλι αυτό που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των εκπροσώπων των συλλόγων στην προχθεσινή σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής για τις Γιορτές Π. Πόλης 2017.
Οι εκπρόσωποι μάλιστα των πολιτιστικών συλλόγων που δεν πρόκειται να συμμετάσχουν και φέτος στις Γιορτές έφυγαν νωρίς νωρίς από την σύσκεψη, ενώ οι υπόλοιποι ζήτησαν ευθέως τόσο από τον Δήμαρχο Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο  όσο και από τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης να παρέμβουν.
Πρόταση της στήλης. Μπορούν κι έχουν τα «κότσια» να πάρουν όλοι οι σύλλογοι και να συμμετάσχει κανείς; ΔΕΝ μπορούν…Και ιδίως οι παραδοσιακοί σύλλογοι!
Κι επομένως να βάλουν κάτω το «κεφάλι» και να ξεκινήσουν τις ετοιμασίες από τώρα! Άντε και του χρόνου…

Η ΚΑΤΙΝΑ 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »