Σάββατο, Ιουνίου 17, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Επείγουσα σύσκεψη για την άναρχη ανάπτυξη των τραπεζοκαθίσμάτων στο Δημαρχείο την περασμένη Πέμπτη. Ε…και; Πιστεύει κανείς ότι θ΄ αλλάξει τίποτα; Ότι γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια, θα γίνει και το φετινό καλοκαίρι…
……

*Συνάντηση είχε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με το νέο Νομάρχη του Κίρτζαλι κ. Nikola Chanev.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα τουριστικής συνεργασίας, επιχειρηματικής ανάπτυξης και αμοιβαίας συμμετοχής στις εμπορικές εκθέσεις των δύο περιοχών ενώ αποφασίστηκε η στενή, απευθείας επικοινωνία ανάμεσα στον κ. Μέτιο και τον κ. Chanev για θέματα κοινού ενδιαφέρoντος.
……

*Πολιτιστικό. Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης με τη Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης διοργανώνουν Μουσικά Βραδινά στις 20:30 στον Πολυχώρο Σκέψης και Τέχνης-οικία Μάνου Χατζιδάκι, από την Κυριακή 18, έως την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, καταδεικνύοντας το μουσικό εύρος και τις δυνατότητες που υπάρχουν στην Ξάνθη σήμερα, όπως μας σημείωσε ο ο μαέστρος κ. Φώτης Κοντός
….
*Την ικανοποίησή του που «για πρώτη φορά μπήκαν τα ομογενειακά ζητήματα σε μια Σύνοδο Κορυφής, και μάλιστα πολύ ψηλά στην ατζέντα της», εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτημα του ΑΠΕ – ΜΠΕ για τα αποτελέσματα της Τριμερούς Διάσκεψης για την Διασπορά Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής.
….

*Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ δήλωσε:
«Η 2η Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου - Ισραήλ για θέματα Διασποράς, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής στη Θεσσαλονίκη, είχε εξαιρετικά αποτελέσματα και αποσαφήνισε τα πεδία συνεργασίας των τριών χωρών, σε ένα τόσο σημαντικό πεδίο δράσης.
Καταρχήν, ήταν εντυπωσιακό το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος εργασίας που έκλεισε την Σύνοδο Κορυφής, περίπου ο μισός χρόνος της συζήτησης αναλώθηκε για την Διασπορά.
Οι ηγέτες και των τριών χωρών επικρότησαν την συμφωνία που είχαμε κάνει προηγουμένως στην Τριμερή Συνάντηση με τον κ. Φώτη Φωτίου και τον κ. Νάταν Σαράνσκι, ότι πρέπει να επενδύσουμε πάνω στους νέους ανθρώπους.
Έχουμε επεξεργαστεί πολλές ιδέες, αλλά θα τις συγκεκριμενοποιήσουμε στην επόμενη Τριμερή που θα γίνει στην Λευκωσία 20 – 21 Αυγούστου, στα πλαίσια του ετήσιου Συνεδρίου Διασποράς, που κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία.
….
*Καλά μας τα λές Τέρενς μου, έχω την εντύπωση όμως ότι σε λίγο δεν θα τολμάς να εμφανιστείς στην περιοχή μας…
-Μόνο ταξιδάκια, λεζάντα και δηλώσεις είσαι…Από ουσία μηδέν!!! Δυστυχώς…Και το χειρότερο όλων, σε πήραν χαμπάρι όλοι…Ακόμη και οι της…ΑΝΕΛ!
….

*Δικαστήριο της Άγκυρας επέβαλε χθες σε 23 πρόσωπα σε ποινές ισόβιας κάθειρξης στο πλαίσιο της πρώτης απόφασης που λαμβάνεται στην πρωτεύουσα για μια υπόθεση που συνδέεται με το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Οι 23 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης και τη στέρηση της ελευθερίας ενός ανθρώπου, σύμφωνα με το Ανατολή.
….
*Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι πραξικοπηματίες ανάγκασαν τον γενικό γραμματέα της τουρκικής προεδρίας Φαχρί Κασιργκά να μπει μέσα σε ένα ασθενοφόρο και τον οδήγησαν σε μια βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άγκυρα, από την οποία διευθυνόταν η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.
Σχεδόν 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύχτα της 15ης προς τη 16η Ιουλίου, χωρίς να υπολογίζονται οι φερόμενοι ως πραξικοπηματίες, ενώ χιλιάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.
…..

*Η Άγκυρα κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν, έναν ισλαμιστή ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, ότι ήταν ο εγκέφαλος της αποτυχημένης απόπειρας να καταλάβει την εξουσία στην Τουρκία ένα στρατιωτικό καθεστώς. Ο Γκιουλέν διαψεύδει κατηγορηματικά την κατηγορία.
Οι δικαστικές διαδικασίες που έχουν αρχίσει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα έχουν ένα εύρος δίχως προηγούμενο στην Τουρκία. Σχεδόν 50.000 έχουν συλληφθεί σε αλλεπάλληλα κύματα εκκαθαρίσεων μετά τη 15η Ιουλίου και την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα.
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Διαβάζω στο δελτίο τύπου της Ν.Δ. τα παρακάτω και πραγματικά…τρίβω τα μάτια μου!
«Η ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για παράταση στην υποβολή των δηλώσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων είναι μια ομολογία της αποτυχίας και της προχειρότητας, με την οποία αντιμετώπισε το Υπουργείο ένα πολύ σοβαρό ζήτημα», δήλωσε η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κα Φωτεινή Αραμπατζή.
Παράλληλα υπενθύμισε ότι: Είχαμε επισημάνει, εδώ και δύο μήνες, τα προβλήματα, ζητώντας παράταση τόσο για τον χρόνο υποβολής των δηλώσεων μεταβίβασης όσο και για το χρόνο υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ».
-Το δικό μου λοιπόν ερώτημα στον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συγκεκριμένη κυρία, τι γνωρίζει για το αγροτικό ζήτημα και τους αγρότες; Έχει ασχοληθεί ποτέ, ή επειδή διαθέτει κανάλι στις Σέρρες, θα έπρεπε να πάρει οπωσδήποτε ένα…αξίωμα και την διόρισες Τομεάρχη της ΝΔ. στα αγροτικά θέματα;
Η ΚΑΤΙΝΑ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »