Σάββατο, Ιουνίου 17, 2017

ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΤΕ Τόσο πολύ κύριε Ζαγναφέρη με το Μουσείο Καπνού Ξάνθης, σε σχέση με το Μουσείο Καβάλας;

Γιατί κεκλεισμένων των θυρών κύριε Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης η χθεσινή σύσκεψη; Γιατί δεν προσκλήθηκε το Επιμελητήριο Ξάνθης που οργανώνει τους δρόμους του καπνού;


*Πως γίνεται και το Μουσείο Καπνού Καβάλας ολοκληρώθηκε τόσο γρήγορα και ήδη λειτουργεί επί τόσα χρόνια, ενώ στη Ξάνθη καθυστέρησε τόσο;
Κεκλεισμένων των θυρών και με εμφανή τη προσπάθεια να εμφανιστεί ο ίδιος ως ο…συνεχιστής, πραγματοποιήθηκε χθες στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης υπό την Προεδρία του Αντιπεριφεριάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη μεταξύ των υπηρεσιών της Π.Ε Ξάνθης και  με εκπροσώπους της Σ.Ε.Κ.Ε και της Σ.Ε.ΚΑΠ  με θέμα την ολοκλήρωση και λειτουργία του Μουσείου Καπνού Ξάνθης.
Στη σύσκεψη ήταν παρόντες εκ μέρους της ΣΕΚΕ ο Πρόεδρος της Εταιρείας Παναγιώτης Ταρενίδης και ο γενικός διευθυντής Αλέξανδρος Κοντός με τη νομική σύμβουλο Αλεξία Γκιρτζίκη, ενώ την ΣΕΚΑΠ εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής κ.Γαλανίδης Κωνσταντίνος, η δικηγόρος Στρούζα Αθηνά, ο οικονομικός διευθυντής Γούναρης Γρηγόρης, και ο διευθυντής ποιοτικού ελέγχου Δρόσος Δρόσος.
Η σύσκεψη ωστόσο που όπως αναφέραμε και παραπάνω έγινε κεκλεισμένων των θυρών για να επιτραπεί για λίγο η είσοδος στους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία προκειμένου να κάνουν δηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης και οι εκπρόσωποι των εταιριών είναι απορίας άξιο γιατί πραγματοποιήθηκε με τέτοια…μυστικότητα! Όπως επίσης απορίες προκαλεί η απουσία του Επιμελητηρίου Ξάνθης σε μια περίοδο μάλιστα που ετοιμάζει τους δρόμους του Καπνού και του Μπασμά!
Στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, είπε ότι το Μουσείο Καπνού ξεκίνησε ως ιδέα επί Αείμνηστο Νομάρχη Ξάνθης Γ. Παυλίδη, ξεχνώντας ωστόσο πολλές παραμέτρους από την περίοδο εκείνη –το θέμα εισηγήθηκε ως Πρόεδρος του Νομαρχιακού συμβουλίου την περίοδο εκείνη ο Αλέξανδρος Κοντός- αλλά και το πώς…κάηκε το κτίριο από την πυρκαγιά, για αδιευκρίνιστους λόγους με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ! Οι λόγοι βέβαια ευνόητοι αφού ειδικά στο συγκεκριμένο έργο έγιναν πολλά και σοβαρά λάθη….
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Όπως χαρακτηριστικά είπε λοιπόν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, «ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του έργου, γιατί πριν ήταν μια καπναποθήκη η οποία είχε καεί και από εκεί και πέρα προχωρήσαμε στην σύνταξη των μελετών. Οι μελέτες είναι έτοιμες προς δημοπράτηση, το έργο έχει ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα (είναι προϋπολογισμού περίπου 3 εκατομμυρίων και υπάρχει ειλημμένη πολιτική απόφαση να υλοποιηθεί από το ΕΣΠΑ»
«Επειδή έχουν γίνει πολλά σε άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δημιουργηθεί ένας φορέας ο οποίος θα «τρέξει» την λειτουργία μετά την κατασκευή. Η δημιουργία του φορέα αυτού όπως τόνισε ο Κ. Ζαγναφέρης θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς, χάρις στις βιομηχανίες της ΣΕΚΑΠ και της ΣΕΚΕ, τις δυο δηλαδή μεγαλύτερες καπνικές βιομηχανίες του νομού Ξάνθης που ήδη μπαίνουν μπροστά στον φορέα ως αρωγοί αυτής της προσπάθειας και γι’ αυτό άλλωστε στη σύσκεψη οι δυο εταιρείες ήρθαν με τους Νομικούς τους»
 «Εγώ θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τον Οικοδεσπότη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη, διότι σε αυτήν την κρίσιμη φάση για την υλοποίηση του έργου, ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει την Σ.Ε.Κ.Ε και Σ.Ε.ΚΑΠ) που είναι δύο σημαντικές βιομηχανίες της περιοχής, η μία μεταποίησης την καπνού και η άλλη παραγωγής τσιγάρων, για να βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε στην υλοποίηση του Μουσείου Καπνού Ξάνθης» επισήμανε ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός, σημειώνοντας επίσης ότι «ήταν μια ιδέα του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη ως Νομάρχη Ξάνθης αλλά και τις δικές του πρωτοβουλίες…
ΣΥΝΕΧΑΡΗ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
«Είναι γεγονός ότι η Ξάνθη είναι η πόλη του καπνού, είναι συνυφασμένη δηλαδή η παραγωγή και η μεταποίηση του καπνού και των τσιγάρων με τον τόπο μας. Στην Παλιά πόλη, στις καπναποθήκες, όπου και αν πας υπάρχει το άρωμα του καπνού αλλά και σήμερα η συμβολή του καπνού είναι πάρα πολύ σημαντική στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και γι’ αυτό έχουμε την υποχρέωση να αναδείξουμε και να προβάλλουμε κι εμείς στους επισκέπτες και ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Εμείς θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε στην υλοποίηση του έργου αυτού και βέβαια επειδή έγινε μια συζήτηση, θα βοηθήσουμε και στο να λειτουργήσει το Μουσείο Καπνού στην Ξάνθη. Σήμερα συζητούμε για την δημιουργία του φορέα στο οποίο θα συμμετάσχει και η ΣΕΚΕ. Αναμφίβολα τον πρώτο λόγο τον έχει η Αντιπεριφέρεια. Πρέπει να συγχαρούμε τις υπηρεσίες που πραγματικά έκαναν πολύ καλή δουλειά και είμαι βέβαιος ότι και από εδώ και πέρα θα συνεχίσουν για να μπορέσουμε να φτιάξουμε το Μουσείο Καπνού. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι από την δική μας την πλευρά, την Σ.Ε.Κ.Ε, ο,τι και αν μας ζητηθεί θα το κάνουμε, έτσι ώστε να γίνει γρήγορα το Μουσείο Καπνού, που πιστεύω ότι θα είναι ένα «κόσμημα» για την περιοχή μας» επεσήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Αλέξανδρος Κοντός.
ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΣΕΚΑΠ-ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Κ ΓΑΛΑΝΙΔΗΣ
Τέλος από την πλευρά της Σ.Ε.ΚΑΠ ο Γενικός Διευθυντής της κ. Κωνσταντίνος Γαλανίδης τόνισε με τη σειρά του ότι  «για αυτήν την περιοχή ο τομέας του καπνού έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και τώρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την οικονομική και για την κοινωνική ζωή των ανθρώπων. Είναι οφθαλμοφανές ότι σε αυτήν την περιοχή είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα τέτοιο μουσείο. Θέλω να ευχαριστήσω για την δουλειά που έχει ήδη γίνει και όπως βλέπω εγώ, το Μουσείο θα πρέπει να είναι πολύ όμορφο, να έχει μια πολύ καλή παρουσία και να είναι πολύ ενδιαφέρον. Οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα του καπνού, έχουν πάρα πολλά να δείξουν όσον αφορά την ιστορία, τον επαγγελματισμό τους και την καλή ποιότητα. Για αυτό είμαστε εδώ, ώστε να ζωντανεύσει αυτό το project και είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »