Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ Υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Τοπείρου ο γιατρός Σπύρος Τσιλιγγίρης;!

 Για να μην αγωνιά άδικα και λέει διάφορα εδώ κι εκεί ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, τον διαβεβαιώνω ότι οι σχέσεις των νυν επιχειρηματιών του Κυβερνείου με τον Φανουράκη, είναι άψογες. Και καθόλου εχθρικές…Οπότε τζάμπα κόπος να διαδίδει τα αντίθετα…
ΑΛΕΚΤΩΡ
…..
*«Μυστικό» το είχαν λέει, έγινε όμως πρωτοσέλιδο χθες στο «Μαχητή» και ψάχνονται περισσότερο..
Ο λόγος για τον γιατρό Σπύρο Τσιλιγγίρη που αφού στην αρχή στόχευσε μια θέση στη ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. με την στήριξη Φανουράκη, Αυγενάκη, Μέτιου κλπ ξαφνικά έβαλε πλώρη να πάρει τον Δήμο Τοπείρου και να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος απέναντι στον Θωμά Μίχογλου….
-Πάντως από χθες γίνεται χαμός στο Τόπειρο και ψάχνονται και οι μεν, αλλά και οι δε….Ο δε γιατρός, μάλλον αισθάνθηκε πανευτυχής απο τα πρώτα μηνύματα που πήρε και κυρίως απο το στενό περιβάλλον του πρώην Δημάρχου Στέλιου Χατζηευαγγέλλου....
…..
*Κι ενώ ο γιατρός δεν έχει διαψεύσει ή επαληθεύσει τίποτα, γιατί βλέπετε τα γραπτά μένουν κιόλας…
Ο Μανώλης Φανουράκης που θεωρείται ως εκπρόσωπος τύπου του γιατρού Σπύρου Τσιλιγγίρη βγήκε και δήλωσε, «μας ενδιαφέρει μόνο η…Βουλή των Ελλήνων»
-Δηλαδή στην ουσία δεν διέψευσε ότι δεν τους ενδιαφέρει ο Δήμος, αν τους «κόψουν» από το ψηφοδέλτιο….!
(σ.σ. Τι κάνει νιάου νιάου;)
….
*Συνεχίζει τον αγώνα του ο πολιτευτής της ΝΔ Ιρφάν Χατζηγκενέ προκειμένου να βλέπουν με αναμεταδότες όπως όλος ο κόσμος όλα τα ελληνικά κανάλια (και τα Περιφερειακά) οι κάτοικοι της Ορεινής περιοχής. Για το λόγο αυτό μάλιστα επισκέφθηκε και το κόμμα της ΝΔ. στην Αθήνα κάνοντας και την παρακάτω ανάρτηση στο fb:
«Είχα μια εκτενή και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με την δραστήρια Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας κα. Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, σχετικά με τα μείζονα θέματα που αφορούν τις ακριτικές περιοχές της Θράκης».
*Η Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης με την απόφαση 85/2017 του Διοικητικού Συμβουλίου καθιέρωσε.
α. Ειδικό τιμολόγιο,  για τους δικαιούχους της έκπτωσης επί των δημοτικών τελών με παροχή έκπτωσης 50% στο αντίτιμο του καταναλισκόμενου ύδατος.
Η ένταξη στο παραπάνω ειδικό τιμολόγιο θα γίνεται με υποβολή αίτησης από τον ενδιαφερόμενο και βεβαίωση του Δήμου Ξάνθης ότι είναι δικαιούχος της έκπτωσης επί των δημοτικών τελών.
β. Την παροχή έκπτωσης έως 99% επί του αντιτίμου καταναλισκόμενου ύδατος σε άτομα με αναπηρία πάνω από 80% ή με προστατευόμενα μέλη με αναπηρία του άνω του 80%. Η παροχή της έκπτωσης θα γίνεται με υποβολή αίτησης από τον ενδιαφερόμενο και βεβαίωση του ΚΕΠΑ από την οποία θα αποδεικνύεται το ποσοστό αναπηρίας.
Ειδικότερα για άτομα με προστατευόμενα μέλη με αναπηρία άνω του 80% θα προσκομίζεται επιπλέον πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και υπεύθυνη δήλωση ότι συνοικεί μαζί του .
Οι αιτήσεις με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν στο γραφείο πρωτοκόλλου της Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης (τέρμα 4ης Οκτωβρίου), μέχρι την 26η Ιουνίου 2017. 
…...
*Ποινή φυλάκισης 29 ετών επέβαλε το Δικαστήριο στον πρώην δήμαρχο Τυχερού, Έβρου κ. Δημούτση για απιστία και υπεξαίρεση.
Πιο συγκεκριμένα ο κ, Δημούτσης είχε συληφθεί το 2011 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ως πρώην εκπρόσωπος ανώνυμης εταιρείας κατασκευής τεχνικών έργων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση.
Το ύψος του χρέους ανερχόταν στο ποσό των 400.440,65 ευρώ.
....
*Η δίκη του πρώην δημάρχου πραγματοποιήθηκε 8 - 12 Ιουνίου 2017 και το Δικαστήριο του επέβαλε την ποινή 29 χρόνων φυλάκισης κατά συγχώνευση.
Ο κ. Δημούτσης κατέθεσε έφεση, για αναστολή, υπό την προϋπόθεση να καταβληθεί το ποσό τον 300.000 ευρώ, ενώ θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να γίνει η δίκη στο εφετείο, εάν καταβάλει το ποσό της εγγύησης.
(σ.σ. Και μετά μου λέτε ότι μόνο ο Θεολόγος την «πάτησε»…)
……
*Υπάρχει πίεση στον Έβρο» σχολίασε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο reportal.gr μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Ο κος Μουζάλας βρέθηκε στην περιοχή εγκαινιάζοντας δύο νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες και τη Δράμα και επισκεπτόμενος το κέντρο πρώτης υποδοχής προσφύγων στο Φυλάκιο του δήμου Ορεστιάδας.
Ενδιαμέσως είχε επαφές με την ηγεσία του Δ’ ΣΣ στην Ξάνθη και με αυτοδιοικητικούς της ευρύτερης περιοχής.
….
*Σημειώνω ότι σχολιάζοντας τα όσα διακινούνται περί παράνομων επαναπροωθήσεων στην Τουρκία προσφύγων και μεταναστών από τα σύνορα του Έβρου, ο κος Μουζάλας τόνισε ότι η κυβέρνηση εφόσον όντως συμβαίνουν τις καταδικάζει, πλην όμως είπε ότι σαφέστερες απαντήσεις επί του ζητήματος θα δώσει η ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
.....
Συνάντηση είχαν στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ. Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα.
Ο κ. Μέτιος εξέφρασε προς την κ. Τζιτζικώστα το αίτημα για ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και κατά τη συζήτηση που ακολούθησε η κ. Πρόεδρος πρότεινε στον κ. Περιφερειάρχη την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας σε όλους τους τομείς δράσης της UNESCO όπως Εκπαίδευση, Επιστήμες, Πολιτισμός και Επικοινωνία
....
Φόλες στην περιοχή των Τοξοτών πέταξαν άγνωστοι με αποτέλεσμα να θανατωθεί ένας κυνηγετικός σκύλος. 
Σε ανακοίνωσή του ο κυνηγετικός σύλλογος Ξάνθης αναφέρει για το συμβάν: 
"Ενημερώνουμε τους συναδέλφους κυνηγούς ότι ακόμη ένας κυνηγετικός σκύλος βρέθηκε νεκρός από φόλα στην περιοχή της Ξάνθης. Συγκεκριμένα στην αγροτική περιοχή Τοξοτών προς Ίμερα και δεξιά το άτυχο σκυλί έφαγε την φόλα και ο ιδιοκτήτης του δεν πρόλαβε να αντιδράσει. 
Σας υπενθυμίζουμε να έχετε πάντα μαζί σας τα κατάλληλα φάρμακα για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών. Καταδικάζουμε για ακόμη μία φορά τέτοιου είδους ενέργειες από ανεγκέφαλους".
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »