Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Τελικά κύριε Δήμαρχε θα επικρατήσει η νομιμότητα με τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα στη πόλη της Ξάνθης ή θα πρέπει να την επιβάλουν οι Εισαγγελείς;
……

*Σημαντική εκδήλωση σήμερα στη Ξάνθη. Η «ΔΕΛΤΑ» και η «ΕΥΡΩΤΡΟΦΕΣ», στο πλαίσιο των δράσεων του ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΑΙΑ για την υποστήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα: «Ευζωία, Παραγωγικότητα, Ποιότητα: Βασικοί παράγοντες για τη βιωσιμότητα των γαλακτοπαραγωγικών εκμεταλλεύσεων». Η  ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 10:30 - 15:00, στο ξενοδοχείο 1000 colors (πρώην ξενοδοχείο Casino) στην Ξάνθη. Τηλέφωνο 25410 84805.
….

*Ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Σγουρίδης συναντήθηκε χθες με τον Γενικό Πρόεδρο της Δημοκρατικής Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» Λεωνίδα Παππά στα γραφεία του κινήματος στη Βουλή.
Κύριο αντικείμενο της συνάντησης οι επικείμενες αλβανικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη διασφάλισης της ενότητας της εθνικής ελληνικής μειονότητας.
Όπως ανέφερε ο Γενικός Πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Λ. Παππάς είναι αναγκαίο να κινητοποιηθεί η ελληνική μειονότητα που ζει στην Ελλάδα ώστε να δώσει δυναμικό «παρών» στις εκλογές.
Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Σγουρίδης εξέφρασε την πλήρη ταύτισή του με τις απόψεις του προέδρου της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» και τόνισε ότι είναι «εθνικό καθήκον οι Βορειοηπειρώτες να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και κυρίως, να ψηφίσουν ελληνικά».
……

*Με τίτλο «ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ», η Λαϊκή Ενότητα Ξάνθης καλεί τον Ξανθιώτικο λαό και τις μαχόμενες δυνάμεις του αντιφασιστικού κινήματος -αφορμή η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής το Σάββατο στη Ξάνθη- σε συγκέντρωση-διαδήλωση στην Κεντρική Πλατεία το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 20:00. Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:
«….η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει ρητά πως θα δώσει και αυτή τη μάχη απέναντι στο φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, και καλεί όλο τον Ξανθιώτικο λαό, τους αντιφασίστες - δημοκράτες και προοδευτικούς ανθρώπους, Συλλόγους, Σωματεία, Συνδικάτα και Φορείς να σημάνουν συναγερμό. Επίσης είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι σε αυτή τη μάχη βαθύτερες ιδεολογικές και τακτικές αγκυλώσεις οφείλουν να μπουν στην άκρη και θέλουμε και θα το επιδιώξουμε αυτή τη μάχη να τη δώσουμε με τους συντρόφους και συναγωνιστές από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), την ΚΕΕΡΦΑ και όποια άλλη προοδευτική αντιφασιστική δύναμη.
Καλούμε σε συγκέντρωση-διαδήλωση στην Κεντρική Πλατεία το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 20:00
•Να κλείσουν τώρα τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη
•Θάνατος στον φασισμό και στις πολιτικές που τον εκτρέφουν»
….

*Και ακόμη ένα πολιτικό. Εκδήλωση-συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις διοργανώνει το απόγευμα (19.00) της Παρασκευής 23 Ιουνίου στα προκατ της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.
*Λίγους μήνες μετά τον Γερούν Ντάισελμπλουμ που είχε δηλώσει ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου έτρωγαν τα λεφτά «σε ποτά και γυναίκες», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, ήρθε η σειρά του ακροδεξιού Γκέερτ Βίλντερς να... αποφανθεί ότι οι Έλληνες ξοδεύουν τα λεφτά της ΕΕ σε «σουβλάκι και ούζο» και μετά ζητούν κοινωνικά επιδόματα.
….

*Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ολλανδικό Κοινοβούλιο για την επικύρωση της εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα, μετά την απόφαση του Eurogroup, ο ακροδεξιός επικεφαλής του «Κόμματος για την Ελευθερία» κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Συμμερίζεστε την άποψη που λέει ότι δεν μπορείτε να ξοδεύετε όλα τα χρήματά σας σε σουβλάκι και ούζο και στη συνέχεια να ζητάτε κοινωνικά επιδόματα;
Αν ναι, πότε σκοπεύετε να πείτε στους Έλληνες ότι δεν θα ανταμείβονται άλλο πια για την απάτη και την εξαπάτησή τους; Αν όχι, πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό στους Ολλανδούς, οι οποίοι μόλις και μετά βίας μπορούν να τα βγάλουν πέρα;
Σκοπεύετε να καταστήσετε σαφές προς την Ελλάδα ότι η Ολλανδία δεν θα πληρώσει ούτε μια δεκάρα από τα χρήματα των φορολογουμένων σε αυτό το πηγάδι δίχως πάτο;».

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
«Καρφώνει» και πάλι τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο ο παραΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στη γνωστή στήλη του με τίτλο, «…αστυνόμος Ρομά!»
 «Η Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά, (χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρωθεί η στελέχωσή της) χαρτογράφησε όλους τους οικισμούς, όπου διαμένουν οι Ρομά, σε όλη την Ελλάδα. Αναπτύσσει ολοκληρωμένα σχέδια παρέμβασης με τους δήμους που έχουν θετική βούληση και «ώριμες» προτάσεις κοινωνικής ένταξης για τους Ρομά.
Ο Δήμος Ξάνθης ούτε θετικός φαίνεται να είναι αλλά  ούτε και …ώριμος.  Χρησιμοποιεί τους Ρομά με άλλον τρόπο, για άλλους λόγους!»
-Για ποιους λόγους σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης; Τουλάχιστον πείτε τους για να μάθουμε κι εμείς…
Η ΚΑΤΙΝΑ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »