Παρασκευή, Ιουνίου 30, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ Αυξάονται και πληθύνονται οι υποψήφιοι Δήμρχοι...

Ο πρώτος που θα έπρεπε να στηρίξει τον Αλέκο Κυριακίδη κύριε Δημαρχόπουλε όταν τον μίλησε τόσο σκαιότατα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμάς Ηλιάδης για την Ηφαίστου, όφειλε να είναι ο…Δήμαρχος Ξάνθης! Αλλά δεν το έκανες…Γιατί απλά νοιάζεσαι μόνο για τον εαυτό σου!

*Ξεκινάει και φέτος το ταξίδι του στην Θάσο το 43Ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, με πρώτο σταθμό την Πλατεία της Καλλιράχης την Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 20:30. Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση που συγκλόνισε τον κόσμο κι έχει σύνθημα τους στίχους του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι «Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς».
….
*Μέσα από τις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, τιμάμε την επέτειο αυτού του μεγάλου κοσμοϊστορικού γεγονότος, διαδίδοντας την επικαιρότητα και αναγκαιότητα της πάλης ενάντια στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, της πάλης για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας, της κοινωνίας όπου δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
•Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στον Μάη του 36'
•Πολιτική ομιλία από τον Αγγελακόπουλο Σωκράτη, μέλος του Γ.Π. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της ΚΝΕ.
•Λαϊκό γλέντι.
Στον χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής
……
*Ένα τεράστιο ποσό της τάξης των 250.000.000 ευρώ το οποίο τους παρακρατήθηκε παράνομα επί έξι χρόνια μπορούν να διεκδικήσουν και να πάρουν πίσω περίπου 1.000.000 συνταξιούχοι τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα.
….
*Χάρη σε μια ασάφεια στο νόμο, όπου δεν αναφερόταν από ποιο ποσό γίνεται η παρακράτηση υπέρ του ΕΟΠΥΥ η οποία ήταν αρχικά 4% και στη συνέχεια 6% τα Ταμεία κρατούσαν τα χρήματα υπολογίζοντας το μικτό ποσό και όχι το καθαρό εισόδημα των συνταξιούχων.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι κρατήσεις να είναι μεγαλύτερες.
Υπολογίζεται ότι οι συνταξιούχοι, μέχρι να υπάρξει η διόρθωση στην παρακράτηση το 2016 έχασαν ποσά από 1.000 ως και 3.000 ευρώ σε βάθος έξι ετών.
Τα ποσά αυτά που για τους περισσότερους (ανάλογα πάντα με το ποσό της σύνταξη που λαμβάνουν) αντιστοιχούν σε 2 και 3 συντάξεις οι συνταξιούχοι μπορούν να τα διεκδικήσουν και να τα πάρουν πίσω.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν προσφυγές μέσω του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων ή του Συνηγόρου του Πολίτη.
….
*Για παράδειγμα, συνταξιούχος του ΙΚΑ με συντάξιμες αποδοχές 1.866,23 ευρώ, όπως αναφέρεται στη συνταξιοδοτική του απόφαση, έως το 2015 υπόκειται σε κράτηση 4% (τον Ιούλιο του 2015 αυξήθηκε το ποσοστό σε 6%), ήτοι 74,65 ευρώ τον μήνα.
Tο καταβαλλόμενο ποσό επί του οποίου θα έπρεπε να υπολογιστεί η εισφορά είναι 1.431,27 ευρώ και κατά συνέπεια η κράτηση θα έπρεπε να είναι 57,25 ευρώ τον μήνα.
Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος λόγω της παρακράτησης επί του αρχικού ποσού σύνταξης, χάνει άλλα 17,39 ευρώ το μήνα.
……
*Γραφεία ανοίγουν οι ΑΝΕΛ τόσο στη Κομοτηνή όσο και στην Αλεξανδρούπολη και αυτές τις μέρες η Χρύσα Ούτση τρέχει και δεν φτάνει στην κυριολεξία...
-Τώρα θα μου πείτε τόσα χρόνια ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ήταν σε αυτές τις πόλειες;
-Μα μήπως και στη Ξάνθη που έχουν γραφεία, πατάει κανείς; Πολύ αμφιβάλω..και ιδίως αυτές τις μέρες που έχει τέτοιες ζέστες και δεν διαθέτουν και κλιματισμό τα γραφεία τους!
......
*«Ο τουρισμός, το εμπόριο, οι μεταφορές, οι συνεργασίες σε όλα τα οικονομικά επίπεδα, είναι οι γέφυρες μεταξύ των κρατών, είναι οι γέφυρες μεταξύ των λαών. Σε αυτά τα σημεία θα πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή μας, στο πλαίσιο του Οργανισμού των Παρευξείνιων χωρών (ΟΣΕΠ). Ας φροντίσουμε όλοι να προβάλουμε όλα τα θετικά που μας ενώνουν, και να αφήνουμε τα αρνητικά ζητήματα, που σίγουρα απασχολούν πολλούς, στις διακρατικές τους σχέσεις. Υπάρχουν άλλα φόρα για να επιλύονται οι πολιτικές διαφορές. Εδώ - να το επαναλάβω - ας συγκεντρωθούμε στα θέματα οικονομίας και ανάπτυξης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών Τερενς Κουίκ, όπως άλλωστε είχε τονίσει και στην ομιλία που έκανε νωρίτερα στην υπουργική του ΟΣΕΠ στην Κωνσταντινούπολη.
«Ας βάλουμε σε προτεραιότητα τη λέξη δουλειές. Ας βάλουμε σε προτεραιότητα τη λέξη ανάπτυξη» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, στη χθεσινή 6μηνιαία συνεδρίαση των υπουργών του ΟΣΕΠ, ο κ. Κουίκ.
….
*Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες επισημάνσεις του Έλληνα υφυπουργού αποτέλεσαν τα σημεία θετικών αναφορών, και κατά τη διάρκεια την υπουργικής, αλλά και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις εκ μέρους αντιπροσωπειών.
Η 6μηνιαία Προεδρία του ΟΣΕΠ σημειώνεται πως πέρασε από την Τουρκία στην Ουκρανία.
Την Πέμπτη 29  Ιουνίου ο κ. Κουίκ επισκέφθηκε την Αγία Σοφία, και ξεναγήθηκε στο μουσείο του Τοπ Καπί.
Την ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία αποτελούσαν, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης, η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του ΥΦΥΠΕΞ, Σύμβουλος Πρεσβείας Α’, Μάγια Σολωμού, ο σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ), Σαράντης Μοσχόβης, και η κα Μαριλένα Σειρλή, γραμματέας ΟΕΥ.
.....
*Υπό κατάρρευση πρέπει να βρίσκεται ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος για δέχεται τέτοιους βομβαρδισμούς....
Και δεν τον βομβαρδίζουν μόνο αυτοί που ούτως ή άλλως τον είχαν στην μπούκα, αλλά κι αυτοί που έδωσαν την μάχη και τον έβγαλαν Δήμαρχο!!!
Να με θυμηθείτε οτι θα το ξανασκεί ο σημερινός Δήμαρχος και δεν θα ξαναθέσει υποψηψιότητα την επόμενη φορά....
Τουλάχιστον απο το στενό περιβάλλον του αυτό άκουσα...
.....
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Μέχρι 17 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, αφού ένα μεγάλο μέρος των υπόχρεων δεν προχωρήσει ακόμη στη σύνταξη των ηλεκτρονικών αρχείων.
Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δέχθηκε σχετικές εισηγήσεις για την παράταση προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις και να λειτουργήσει το σύστημα.
Οι Ενώσεις των Λογιστών και των Φοροτεχνικών ζητούσαν παράταση σχεδόν μέχρι το τέλος Ιουλίου, εκτιμώντας ότι αν η παράταση είναι μικρότερη ο χρόνος και πάλι δεν θα είναι επαρκής.
Όπως ανέφεραν από το υπουργείο Οικονομικών, η παράταση που σχεδιάζεται να δοθεί για τις φορολογικές δηλώσεις Φυσικών και Νομικών Προσώπων θα εκτείνεται μέχρι και την Δευτέρα 17 Ιουλίου.
Επί της διαδικασίας η σχετική απόφαση θα πρέπει να υπογραφεί από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και για να ισχύσει θα πρέπει να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.
Η ΚΑΤΙΝΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »