Πέμπτη, Ιουνίου 29, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ Το χρήμα ρέει στο δημοτικό ραδιόφωνο. 3.000 ευρώ για...ταξίδια!


Το «χρήμα» ρέει στο δημοτικό ραδιόφωνο! 3.000 ευρώ για ταξιδάκια, προκειμένου να πάνε σε συνέδρια δημοτικών ραδιοφώνων και όχι μόνο, Λομβαρδέας και Τηλέμαχος! Η οικονομική κρίση τελικά μόνο τον Δήμο Πρότυπο δεν αγγίζει!

*Έξι κλιματιζόμενες αίθουσες από το Δήμο Ξάνθης στη διάθεση των πολιτών, λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Αναλυτικά:
Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και ενόψει του επικείμενου καύσωνα, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης διαθέτουν στους πολίτες όλες τις αίθουσες των ΚΑΠΗ και συγκεκριμένα, της Σταυρούπολης, της Κυψέλης, της Καλλιθέας, της Χρύσας, των Κιμμερίων, καθώς και του Κεντρικού ΚΑΠΗ επί της Καπνεργατών, από την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017.
Οι χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από 08:00 το πρωί. μέχρι 08:00 το βράδυ για να προφυλαχθούν από πιθανές θερμοπληξίες, όσοι πολίτες αδυνατούν να βρίσκονται σε δροσερό περιβάλλον.

*Ένσταση κατά της ανακήρυξης της Alter Ego, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, ως πλειοδότριας εταιρείας για την απόκτηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), υπέβαλε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.
Η ένσταση αφορούσε το γεγονός ότι στον σχετικό διαγωνισμό συμπεριλήφθηκαν οι μετοχές της Τηλέτυπος ΤΗΛΕΤ Α.Ε., με τον κ. Σαββίδη να ισχυρίζεται ότι κακώς πλειστηριάστηκαν οι μετοχές του Mega, δεδομένου ότι οι τράπεζες μπορούσαν να τις αποκτήσουν και χωρίς πλειστηριασμό.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ κάνουν λόγο για «προσχηματικά επιχειρήματα», σημειώνοντας ότι οι μετοχές του Τηλέτυπου αποτελούσαν περιουσιακό στοιχείο του Οργανισμού.
……
*«Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι η εταιρεία του κ.Σαββίδη μετείχε κανονικά στο διαγωνισμό, χωρίς να εκδηλώσει οποιαδήποτε επιφύλαξη» σπεύδουν να προσθέσουν, σε ανακοίνωσή τους.
«Aν ο κ.Σαββίδης επιθυμούσε διακαώς να αποκτήσει μέσα ενημέρωσης θα μπορούσε να τα διεκδικήσει με μια ανταγωνιστική προσφορά. Δεν το έπραξε για τους δικούς του λόγους και τώρα προσπαθεί, ελπίζουμε ανεπιτυχώς, να δημιουργήσει εμπόδια στην ολοκλήρωση της διαδικασίας» καταλήγουν.
……….
*Το ενδεχόμενο να μην εγκριθεί καμιά άλλη μετακίνηση από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και να ανασταλούν οι μετακινήσεις που ήδη έχουν αποφασιστεί, εξετάζει το υπουργείο υγείας μετά το θέμα που δημιουργήθηκε από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου σχετικά με τις μετακινήσεις υπαλλήλων.
……

*Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι για δεύτερη ημέρα φορά χθες πραγματοποίησαν κατάληψη στο γραφείο του διοικητή του ΓΠΝΑ (σ.σ. Ο ημέτερος Δημήτρης Αδαμίδης είναι  Πρόεδρος…), διαμαρτυρόμενοι για τις μετακινήσεις -αποσπάσεις έξι εργαζομένων χωρίς να προβλεφθεί καμιά αντικατάσταση τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου.
«Το αίτημα τους είναι σωστό, έχουν δίκαιο, οι αποσπάσεις αυτές έγιναν μετά από προφορική εντολή του υπουργείο , δεν ρωτήθηκε το νοσοκομείο, δεν είναι παράλογο να μετακινηθούν το θέμα είναι όμως ότι την πληρώνουμε εμείς που είμαστε στο άκρο της Ελλάδας γιατί ευνοείται το κέντρο», σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διοικητής του ΓΠΝΑ Δημήτρης Αδαμίδης, υπογραμμίζοντας πως «η δουλειά είναι αδύνατον να βγει από τους υπαλλήλους και το θεωρώ τελείως απάνθρωπο για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι να γίνει περικοπή των αδειών, δεν είναι δυνατόν, δεν μπορούμε να λειτουργούμε έτσι».
…..
*Όπως εξήγησε ο κύριος Αδαμίδης «πριν έξι μήνες πήραμε προσωρινά μια ανάσα με τον διορισμό δώδεκα υπαλλήλων με παλιά προκήρυξη του 1997,1998, αλά προέκυψαν προβλήματα όπως, οι περισσότεροι από αυτούς που είχαν υποβάλλει την αίτηση ήταν ελεύθεροι, ήταν χωρίς οικογένεια, δεν είχαν δεσμεύσεις και δεν τους πείραζε να μετακινηθούν από την θέση τους κάπου αλλού, μετά από είκοσι χρόνια όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει».
(σ.σ. Αλήθεια, η σύζυγος του γιατρού και διοικητή του γεν. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Κατερίνα Ψαθά, δεν θα μας στείλει κάποια επιστολή για τα όσα διαδραματίζονται των εργαζομένων στο νοσοκομείο με τις παραπάνω καταλήψεις;)
……..

*Σε προσφυγή στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα προχωρήσουν 192 μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου για το θέμα της δυσφήμισης του Συνεταιρισμού και του εργοστασίου της ΕΒΟΛ, από τον τηλεοπτικό σταθμό Smile (Βεργίνα TV).
Σε σχετικές καταγγελίες εναντίον του σταθμού και συγκεκριμένων δημοσιογράφων, είχε προβεί την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Οργάνωσης Νικήτας Πρίντζος, κάνοντας μάλιστα λόγο για συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτές τις ενέργειες, προσπαθώντας να πλήξουν την ανοδική πορεία του Συνεταιρισμού και του εργοστασίου του, της ΕΒΟΛ.

*Η προσφυγή – εκτός της Δικαιοσύνης – και στο ΕΣΡ γίνεται, όπως δηλώνουν, για να αντιμετωπίσουν την, όχι απλά ζημιογόνα, αλλά και οικονομικά καταστροφική συμπεριφορά και πρακτική του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού.
Στην καταγγελία προς το ΕΣΡ τονίζεται ότι ο τηλεοπτικός πόλεμος ξεκίνησε μετά την απόρριψη από τον Α.Σ. Βόλου πρότασης του εν λόγω καναλιού για τηλεοπτική διαφήμιση, καθώς κρίθηκε δυσανάλογο το τίμημα που ζητήθηκε.
Επίσης, καταγγέλλεται ρίψη δυσφημιστικών φέιγ βολάν για την ΕΒΟΛ στους δρόμους, ενώ τονίζεται ότι η προσπάθεια αυτή άρχισε να έχει τα αρνητικά της αποτελέσματα, αφού οι δυσφημιστικές μεταδόσεις, αναμεταδόσεις, τα δήθεν ενημερωτικά δελτία και εν γένει η σκανδαλολογία που έχει αναπτυχθεί, επέφερε επιφυλακτικότητα στο καταναλωτικό κοινό και ήδη σημειώνεται μικρή μεν, αλλά σταθερή κάμψη των πωλήσεων της γαλακτοβιομηχανίας.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Σε πλειστηριασμό στο ειρηνοδικείο Ρόδου, βγήκε ένα κτήμα 4 στρεμμάτων στην θέση Αγγελή στην περιοχή Κοσκινού στην Ρόδο από την τουρκική τράπεζα Ziraat.
Το ακίνητο πλειστηριάζεται για οφειλή για Έλληνα επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην εξόφληση του δάνειου και η κατάσχεση που επιβλήθηκε φτάνει στα 242.983,60 ευρώ. Η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στα 135.000 ευρώ.
Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη περίπτωση εκποίησης ακινήτων δανειοληπτών της τουρκικής τράπεζας που έχει απλωθεί στην Ελλάδα με έμφαση σε Ξάνθη, Ροδόπη, Ρόδο, Κω και επεκτείνεται συνεχώς. Η τουρκική τράπεζα, από το 2008 που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έχει χορηγήσει σημαντικού μεγέθους δάνεια σε Έλληνες πελάτες της, αριθμός των οποίων δεν εξυπηρετείται.
Τα προηγούμενα χρόνια, η τράπεζα Ziraat, που είναι η κατεξοχήν αγροτική τράπεζα της Τουρκίας, έδινε δάνεια με χαμηλότατο επιτόκιο και ως είναι φυσικό προσέλκυσε μεγάλη πελατεία.
Η ΚΑΤΙΝΑ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »