Τρίτη, Ιουνίου 27, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Στο Περτούλι, στο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, ο Στέλιος Μωραϊτης

Κακώς ορισμένοι μέχρι σήμερα τα είχαν με τον κρεοπώλη κ.Γ. Μπατζακίδη και τις κατά καιρούς φιλοτουρκικές θέσεις του, αφού μάλλον κολλητικό είναι κάτι τέτοιο για τους πολιτικάντηδες…
Όπως έμαθα, ακόμη και ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Φανουράκης, στην τουρκική γλώσσα ευχήθηκε τα χρόνια του πολλά στους Έλληνες Πομάκους της ορεινής περιοχής! 
ΑΛΕΚΤΩΡ
…..

*Στο Περτούλι, στο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, βρέθηκε την Κυριακή όπως μαθαίνω ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης επιστρέφοντας από το Αγρίνιο όπου βρέθηκε από τη Παρασκευή μαζί με τον Οικονομικό Επόπτη Σπύρο Κάλφα…
Μάλιστα εκεί συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης Γιώργο Μπίκο με τον οποίο και φωτογραφήθηκαν για το fb.
…..

*Σημειώνω ότι φέτος στο Περτούλι εμφανίστηκε και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και μάλιστα έγινε δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό από τους Σαρακατσάνους. Πάντως ενώ είχε πει ότι θα πάει στο Περτούλι και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης ως γνήσιος Σαρακατσάνος, τελικά έμεινε στη Ξάνθη….
….

*Από ανάρτηση που έκαναν οι ίδιοι στο site του συλλόγους τους, διαβάζω:
«Οι Βάτραχοι ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την άψογη συνεργασία, τον Άγγελο Μουρβάτη και το μουσικό του εργαστήρι, τον Mousades Music School, το Music Box Studio, τη Μουσική σχολή Ηρ-Ωδειο,  τoν Χορευτικό Όμιλο Ξάνθης, το 2ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης, το Black box art group , το τμήμα Capoeira, το τμήμα Lindy Ηop και τμήμα κρουστών της ΦΕΞ, τη μπάντα αφρικοβραζιλιάνικων κρουστών του Λ. Ελληνίδων Ξάνθης, τη Σχολή Χορού Step Up, την Χορευτική Ομάδα Παραδοσιακών του συλλόγου Γέφυρα, όλα τα μουσικά σχήματα και τους καλλιτέχνες που γέμισαν μουσικές την πόλη μας.»
*Και συνεχίζει: «Αισθανόμαστε ευγνώμονες που σε αυτή την προσπάθεια αρωγοί μας ήταν ο Δήμος Ξάνθης, το Κέντρο Πολιτισμού, η Τεχνική Υπηρεσία Ξάνθης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης , η Τροχαία Ξάνθης και φυσικά οι επαγγελματίες της Ξάνθης που βοήθησαν στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής για άλλη μια χρονιά.
Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του συλλόγου μας που μήνες τώρα έχουν αφιερώσει χρόνο και μεράκι στην οργάνωση αυτής της μεγάλης εκδήλωσης και ειναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της γιορτής .»
…..
*Καλά όλα αυτά κύριε Μιχάλη Τσέπελη, αλλά καλό είναι οι «Βάτραχοι» να σταματήσουν να κάνουν αβάντα σε συγκεκριμένο site γιατί στην προσπάθειά σας, βοηθήσαμε όλοι σχεδόν….
Ως Τσέπελης δικαιούστε να έχετε τις «αδυναμίες» σας, όχι όμως ως «Βάτραχοι»…Εκτός αν έχετε τους λόγους σας να ταυτίζετε τον σύλλογο..
…..

*3.000 ευρώ στο δημοτικό ραδιόφωνο για μετακινήσεις και ταξίδια των μελών του Διοικητικού συμβουλίου ή του Διευθυντή του Τηλέμαχου Αρνατούτογλου; Πολλά δεν είναι κύριε Λομβαρδέα; Γιατί δεν πρόκειται για δικό σας χρήμα, αλλά χρήμα των δημοτών…
…..

*Και σε τελική ανάλυση μπορούμε επιτέλους να μάθουμε συνολικά (μαζί και τα ενοίκια που δεν πληρώνουν, το ρεύμα, τις καθαρίστριες κλπ), πόσο στοιχίζει το Δημοτικό Ραδιόφωνο στους Ξανθιώτες κύριε Δήμαρχε, αλλά πως έχουν…»βολευτεί» συγκεκριμένα πρόσωπα εκεί;
Κύριε Δημαρχόπουλε περιμένουμε καθαρές απαντήσεις….όπως και πόσα χρήματα έχει δώσει μέχρι στιγμής στη ΦΕΞ που και σήμερα…οικονομική ενίσχυση ζητάει από το δημοτικό συμβούλιο!
……

*Ο Δήμος Ξάνθης μας ενημερώνει ότι «από την  Δευτέρα 3 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017, κατά τις πρωινές ώρες, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Γεραγά Ηλία στη Χρύσα, στα πλαίσια του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΞΑΝΘΗΣ».
Οι εν λόγω εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της κυκλοφορίας στην παραπάνω οδό, με διακοπή της κυκλοφορίας στα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, και  εκτροπή αυτής στις παρακείμενες οδούς.

Παρακαλούμε για την κατανόηση και την προσοχή σας.»  
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »