Σάββατο, Ιουνίου 17, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Ειδική ράμπα για ΑμεΑ στην παραλία Αβδήρων από την Δευτέρα 19 Ιουνίου

 Καλά δεν ήξερε γιατί δεν ενδιαφέρονταν την περίοδο εκείνη….αλλά και δεν ρώταγε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης; Να μάθει τουλάχιστον ότι η εισήγηση και πρωτοβουλία για την δημιουργία Μουσείου Καπνού στην Ξάνθη ήταν του τότε Προέδρου του Νομαρχιακού συμβουλίου Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού; Την οποία υιοθέτησε ομόφωνα ο Αείμνηστος Νομάρχης και το Νομαρχιακό συμβούλιο; Δεν ήξερε, ας ρώταγε….
ΑΛΕΚΤΩΡ
*Με τους δικηγόρους τους πήγαν στη χθεσινή «κλειστή» σύσκεψη της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης τόσο η ΣΕΚΕ όσο και η ΣΕΚΑΠ, προκειμένου να συζητήσουν την δημιουργία του Φορέα που θα αναλάβει την ίδρυση και λειτουργία του Μουσείου Καπνού Ξάνθης.
-Δεν ξέρω βέβαια αν υπήρχαν ενστάσεις από τις δύο πλευρές, αυτός ωστόσο που θα επιλεγεί για τη θέση του Προέδρου, θα πρέπει να το κατέχει άριστα το αντικείμενο…
Και το λέω αυτό, γιατί προσωπικά με εντυπωσίασε πολύ στην εκδήλωση του ΕΒΕ Ξάνθης για τον δρόμο του Καπνού και του Μπασμά, ο διευθυντής Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (Ι.ΚΚ.Ι.Κ.) Ιωάννης Βύζικας
……
*Το περίεργο της υπόθεσης; Μα προφανώς για να μην του φάνε την…. «δόξα» (;), ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης απαξίωσε εντελώς στην χθεσινή συνάντηση για τον Φορέα που θα διαχειριστεί το Μουσείο Καπνού να προσκαλέσει το Επιμελητήριο Ξάνθης!!!
-Δηλαδή στο Διοικητικό συμβούλιο ποιους θα βάλεις κύριε Ζαγναφέρη; Ποιοι ξέρουν το αντικείμενο, γιατί δεν είναι μόνο να γίνει ο Φορέας αλλά ποιος θα μπορέσει να τον διοικήσει και να τον προχωρήσει…
-Αλλά μάλλον χάνω τζάμπα τα λόγια μου…
……
*Μας ενημερώνει μέσω fb η Περιφερειακή σύμβουλος Ξάνθης και γαλάζια συνδικαλίστρια κ.Κυριακή Αλατζά ότι, «Κατόπιν συνάντησης με εκπροσώπους εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παρουσία του Αντιπροέδρου του Κινήματος κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, ο Γραμματέας της Κ.Ο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παπαχριστόπουλος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτη.
…..
*Στα πλαίσια της ερώτησης ο κ. Παπαχριστόπουλος καλεί τον Υπουργό να τοποθετηθεί για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα οι οποίοι παρότι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ κι εκτελούν τα καθήκοντά τους ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ από τα μέσα του 2002 μέχρι και σήμερα με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, παραμένουν σε καθεστώς εργασιακής αβεβαιότητας.
Το πρόγραμμα είναι υψίστης σημασίας καθότι εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, ηλικιωμένους και ΑμεΑ. Η εύρυθμη λειτουργία των νευραλγικών κοινωνικών δομών καθώς και η εργασιακή δικαιοσύνη αποτελούν πάγιες θέσεις για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Η ερώτηση έχει αριθμό 1030/15-06-2017 και θα συζητηθεί στις 22/06/2017
….
*Τι δεν μας λέει η κυρία Αλατζά. Με τον πρώην πολιτευτή των ΑΝΕΛ Μπάμπη Ευστρατίου επισκέφθηκαν τον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη ή  χωρίς αυτόν;
-Διότι θα βρίσκονταν στο «σπίτι» του ξανά μετά από τόσο καιρό…
……..
*Καλή είδηση. Τη Δευτέρα 19-06-2017 και ώρα 11:00 στην παραλία Αβδήρων και συγκεκριμένα στην θέση Λεύκιππος (πρώην αναψυκτήριο Cοco) θα τεθεί σε λειτουργία η ειδική ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα SEATRAC, η οποία θα χρησιμοποιείται από ΑμεΑ. Το συγκεκριμένο σύστημα προσφέρει στα άτομα με κινητικές δυσκολίες την ευκαιρία να απολαύσουν αυτόνομα το μπάνιο τους στη θάλασσα. Επίσης για την υποστήριξη της εγκατάστασης έχει τοποθετηθεί ξύλινος διάδρομος πρόσβασης, αποδυτήρια και ντουζιέρα.
…..
*Η συγκεκριμένη ειδική ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα καθώς και ένα μηχάνημα καθαρισμού ακτών έχουν χορηγηθεί από τον Αγωγό Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) και το  Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής   στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Εταιρείας.
……
*Τραγωδία πραγματική για την οικογένεια. Την τελευταία της πνοή άφησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής μία 35χρονη γυναίκα από την Καβάλα, που γέννησε με καισαρική σε ιδιωτική κλινική της πόλης.
Συγκεκριμένα, η γυναίκα παρουσίασε αιμορραγία μετά τη γέννα το απόγευμα της Πέμπτης και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καβάλας. Οι γιατροί του νοσοκομείου κατέβαλαν προσπάθειες να σταματήσουν την αιμορραγία, αλλά δεν τα κατάφεραν και έκριναν ότι έπρεπε να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Καβάλας, όμως, είναι κλειστή εδώ και μερικές ημέρες λόγω προγραμματισμένης συντήρησης και απολύμανσης.
Η μητέρα γύρω στα μεσάνυχτα μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης, όπου όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε στις 5:30 το πρωί.
Το νεογέννητο είναι καλά στην υγεία του.
.....
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »