Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017

Ο Δήμος Καβάλας αναθέτει προσωρινά την αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιωτική εταιρία, τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του


«Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ»
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καβάλας ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας από την πρώτη στιγμή στάθηκε αλληλέγγυα στο πλευρό των συμβασιούχων:
– Αρχικώς ανανέωσε τις συμβάσεις τους (όταν η παράταση ήταν δυνητική) και εν συνεχεία τις ανανέωσε εκ νέου χωρίς να μπλοκάρει τις διαδικασίες όπως άλλοι δήμοι στην ελληνική επικράτεια.
–Εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την πληρωμή τους και υιοθετήσαμε ως δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα στήριξης των θέσεων τους.
Όμως από την άλλη πλευρά, οφείλουμε να προστατέψουμε τους χιλιάδες κατοίκους μας, τους εκατοντάδες καταστηματάρχες, τους χιλιάδες τουρίστες μας, την δημόσια υγεία και εικόνα του δήμου μας στην καρδιά του καλοκαιριού και εν μέσω καύσωνα,  σφοδρού τουριστικού κύματος και πληθώρας σημαντικότατων εκδηλώσεων.
Θα αναθέσουμε άμεσα και  προσωρινά λόγω εκτάκτων συνθηκών που άπτονται της δημόσιας υγείας, την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία, με όλες τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες.
Η ανάθεση αυτή δεν συνιστά παράδοση του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτη, αλλά την ελάχιστη υποχρέωση μας, να φροντίσουμε την υγεία των δημοτών μας και των επισκεπτών του Δήμου μας κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, έως ότου η κυβέρνηση επιλύσει το μείζον αυτό θέμα που με αποκλειστικά δική της ευθύνη  δημιουργήθηκε.
Η δημόσια υγεία του πληθυσμού του Δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »