Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων για το Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου

Μαθαίνω ότι αρχίζουν και υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στην παράταξη του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου για ορισμένες επιλογές του. Με αυτή μάλιστα της κυρίας Ειρήνης Θεοδωρακάκη στη θέση της ειδικής συμβούλου να βγάζει «μάτια»!
Μήπως βάλθηκε να χάσει «μόνος του» ο Δήμαρχος τον Δήμο με τέτοια απανωτά λάθη; 
ΑΛΕΚΤΩΡ


*Σύμφωνα με την ΕΡΤ Κομοτηνής –σύντροφοί του είναι άλλωστε οι περισσότεροι- την πρόθεσή του να οδηγήσει από την θέση του επικεφαλής την «Κοινωνική Συμμαχία» και στις επόμενες περιφερειακές εκλογές εμφανίστηκε ο σημερινός επικεφαλής της Φώτης Καραλίδης που διαδέχθηκε τον ιδρυτή της Άρη Γιαννακίδη στην θέση αυτή, αλλά θεωρείται και βασικός υπαίτιος της σαρωτικής ήττας του στις Περιφερειακές εκλογές του 2014.
-Προφανώς το ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει φρέσκα μυαλά στις τάξεις του κι έχει κολλήσει στο…παλιό!
…….

*Βέβαια αφορμή για να ξεκινήσει τέτοιες δηλώσεις ο Φώτης Καραλίδης, αποτέλεσαν οι επαφές του με τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη, που είχε αποχωρήσει από την παράταξη κατά τις διεργασίες διαδοχής του ιδρυτή της Άρη Γιαννακίδη, όσο και για τα γενικότερα ανοίγματα που σχεδιάζει –κατά δήλωσή του- προς τις υπόλοιπες παρατάξεις του χώρου της κεντροαριστεράς στο περιφερειακό συμβούλιο.
-Ερώτημα κρίσεως…Θα επιδιώξει και αυτός την στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στα πρότυπα του Σάββα Μελισσόπουλου;
….
*Ποιος είπε ότι ο κύριος Σινίκογλου βρίσκεται σε «δυσμένεια» από τους ΑΝΕΛ και το «δίδυμο» Παναγιώτης Σγουρίδης και Χρύσα Ούτση; Διαβάστε το παρακάτω δελτίο τύπου και θα αντιληφθείτε τι εννοώ…
…..

*Κι έχουμε λοιπόν και λέμε….Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, υποδέχτηκε την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, στο γραφείο της στο Διοικητήριο, τον Σοφολογιότατο Μουφτή Ξάνθης κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα και προβλήματα της μουσουλμανικής μειονότητας, ενώ μετά το τέλος της συνάντησης η Υφυπουργός δήλωσε:
«Ο Σοφολογιότατος με ενημέρωσε για τα τρέχοντα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Ξάνθης, όμως η συνάντηση έχει και ένα βαθύτερο μήνυμα: Ότι όλοι μαζί, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι Έλληνες, είμαστε, με πλήρη ομόνοια, συντεταγμένοι στην προσπάθεια για το καλύτερο του τόπου μας. Το ΥΜΑΘ βρίσκεται πάντοτε δίπλα στους κατοίκους της Θράκης».
……..

*Την Τρίτη 20 Ιουνίου και ώρα 18:30 συνεδρίασε στη Γενισέα το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων με το Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου να κυριαρχεί στη συνεδρίαση.
Στη συνεδρίαση μεταξύ των θεμάτων, έγινε συζήτηση επί αιτήματος του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τσολακίδη Βασίλη για θέματα: α) Γενικό πολεοδομικό σχέδιο για Δήμο Αβδήρων β) Εξεύρεση χώρου για επέκταση κοιμητηρίου στον οικισμό Πηγαδίων (εισηγητής: Τσολακίδης Βασίλειος, Δημοτικός Σύμβουλος)
Και τα δυο θέματα πέρασαν ομόφωνα..
…..
*Επίσης στην συνεδρίαση εγκρίθηκε και η διάθεση πίστωσης για την κάλυψη δαπανών των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – ∆ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ 2017 (εισηγητής: Δήμαρχος) που γίνονται φέτος με την στήριξη και θερμή συνεργασία και της Περιφέρειας…
…..

*Μάλιστα ο Δήμαρχος Αβδήρων επιβεβαίωσε στη συνεδρίαση αυτό που είπε στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΉ του Πάνου Παπαδόπουλου το πρωί της Τρίτης…
Ότι δηλαδή την ημέρα της  Αγίας Παρασκευής (27 Ιουλίου) θα δοθεί στην κεντρική πλατεία των Αβδήρων συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

*Επισημαίνω πάντως ότι στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τις εντυπώσεις έκλεψε η αντιπαράθεση του επικεφαλής της Δημοκρίτειας Κίνησης Κώστα Αντωνιάδη με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αβδήρων για τις μελέτες της εταιρείας που δίνονται σε συγκεκριμένο γραφείο μελετών!
……

*Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-4 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως χθες στις 11.15 το πρωί και στις 11.39 πέταξε πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων στα 10.000 πόδια, σύμφωνα με ανακοίνωση των ελληνικών Αρχών.
Τα τουρκικά αεροσκάφη που αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 11.50 π.μ.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »