Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2017

ΠΑΝΤΟΥ …«ΦΕΣΙΑ» ΑΦΗΣΕ Η ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ! Παρέμβαση Κόκκαλη για τους απλήρωτους αλλά για τους καπνοπαραγωγούς…Μακρυνείας!

Δεν είναι μόνο οι φτωχοί καπνεργάτες στην Ορεινή Περιοχή του Εχίνου αλλά η….μισή Ελλάδα! Γιατί δεν κάνουν μια ερώτηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης;

ΠΑΝΤΟΥ «φέσια» άφησε τελικά η ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, το περίεργο όμως είναι άλλο…
Ενώ στην Ορεινή περιοχή του Εχίνου κανείς δεν νοιάζεται κι έχουν αφήσει όλοι στη μοίρα τους απλήρωτους καπνοπαραγωγούς μολονότι όταν μετέφεραν το θέμα τους πριν δυο μήνες στον Παππά ήταν παρόντες και οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, για τους απλήρωτους καπνοπαραγωγούς της Μακρυνείας Αιτωλοακαρνανίας αναζητεί λύση ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κόκκαλης!


ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ
Στο θέμα των απλήρωτων καπνοπαραγωγών της Μακρυνείας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη.
Όπως ανέφερε ο κ. Κόκκαλης, στον τομέα καπνού οι διαδικασίες σύναψης συμβάσεων και παραδόσεων – παραλαβών μεταξύ Ομάδων Παραγωγών και καλλιεργητών αφενός και επιχειρήσεων πρώτης μεταποίησης αφετέρου, περιγράφονται στην αριθ. 283/19130/11-12-2014 (Β’/380/18-2-2014) απόφαση υπουργών.
Η εν λόγω ΚΥΑ αποτελεί προϊόν συμφωνίας της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ακατέργαστου Καπνού (Δ.Ο.Α.Κ.) με τα εμπλεκόμενα και ενδιαφερόμενα μέρη.
«Προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι δυσκολίες πληρωμής των χωρικών καπνών της εσοδείας του 2016 από την εταιρεία «ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α.Ε.», οι Ομάδες Παραγωγών εξουσιοδότησαν τον Πρόεδρο της Δ.Ο.Α.Κ., ο οποίος εκπροσωπεί την πλευρά των καλλιεργητών, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μεταβιβασθούν τα καπνά των συμβολαίων που δεν έχουν πληρωθεί σε άλλες καπνεμπορικές επιχειρήσεις.
Ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Α.Κ. έχει προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες, με τη σύμφωνη γνώμη της Δ.Ο.Α.Κ», τόνισε ο κ. Κόκκαλης και προσέθεσε: «Μέχρι στιγμής δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που απαιτούνται μέσω της δικαστικής οδού (ασφαλιστικά μέτρα κ.λ.π.) για τη μεταβίβαση και πληρωμή των καπνοπαραγωγών από άλλες επιχειρήσεις πρώτης μεταποίησης».
Ωστόσο, σύμφωνα με τη Δ.Ο.Α.Κ. άμεσα θα εκδικασθεί τελεσίδικα η διαμάχη των παραγωγών για την κυριότητα των καπνών τους.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »