Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Η επίσκεψη Γιλντιρίμ στη Θράκη

Ακόμη δεν κατάλαβαν οι αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ότι όλοι φταίνε γι’ αυτά που συμβαίνουν στη πόλη, πλην του κυρίου Δημαρχόπουλου; Ο Δήμαρχος έχει το αλάθητο του πάππα και καιρός να το συνειδητοποιήσουν όλοι με πρώτο και καλύτερο τον αντιδήμαρχο Δόμησης Κίρατζη Ερκάν…
ΑΛΕΚΤΩΡ


*Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα στις 12 τα μεσάνυχτα η ιδιωτική επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιν Αλή Γιλντιρίμ στη Θράκη και συγκεκριμένα στην Ροδόπη.
Ο κ. Γιλντιρίμ επισκέφθηκε αρχικά το τέμενος στην οικισμό Εξοχής-Κιρ Μαχαλά-της Μουσουλμανικής Κοινότητας στην Κομοτηνή, όπου υπογράμμισε στην Μουσουλμανική Κοινότητα, πως είναι πολίτες της Ελλάδας και πως τα προβλήματά της θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουν ως δικά της.
Παράλληλα να διατηρούν τις παραδόσεις και τις αξίες του.
….
*Ο Τούρκος Πρωθυπουργός αργότερα επισκέφθηκε το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή, όπου μίλησε με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής, καθώς και τους δύο «ψευτομουφτήδες», Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ. Ωστόσο δεν επισκέφθηκε τη μονάδα επεξεργασίας φρούτων στην Δύμη του Δήμου Ιάσμου που ανήκει στον γιο του Σαδίκη, ωστόσο στη μονάδα βρέθηκε ο υπουργός Συγκοινωνιών.
….

*Ακολούθως ο κ. Γιλντιρίμ επισκέφθηκε τον οικισμό Λύκειο στο Δήμο Μαρωνείας-Σαππών, όπου συμμετείχε στο δείπνο, μετά τη Δύση του ηλίου, όπου ολοκληρώνεται η ημερήσια νηστεία-Ραμαζάνι- των Μουσουλμάνων.
Στην ομιλία του εκεί ο κ. Γιλντιρίμ, πλαισιωμένος από τους δύο «ψευτομουφτήδες» Ροδόπης και Ξάνθης, αλλά και τον υπουργό Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τα Αρριανά, τόνισε προς τους εκατοντάδες Μουσουλμάνους, πως είναι η γέφυρα φιλίας και συνεργασίας για την Ελλάδα και την Τουρκία. Υπογράμμισε δε πως έχουν ένα επι πλέον πλεονέκτημα ως ευρωπαίοι πολίτες και τους κάλεσε να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους ειδικά στην παραγωγή προϊόντων και καλλιεργειών. Στάθηκε ιδιαίτερα στην συμφωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να υπάρξει άλλη μια συνάντηση- συνδιάσκεψη το φθινόπωρο πιθανώς στα μέσα του Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη.
Η επίσκεψη του κ. Γιλντιρίμ ολοκληρώθηκε στα Αρριανά με μια γρήγορη επίσκεψη στο Δήμο και συμμετοχή στην τελευταία προσευχή στις 11 το βράδυ.
Και ακολούθως ο Τούρκος Πρωθυπουργός στις 1 τα μεσάνυχτα αναχώρησε αεροπορικώς για την Άγκυρα.
…..

*Σημειώνω ότι τον Τούρκο πρωθυπουργό υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και συνόδευσε σε κάποιους σταθμούς της επίσκεψής του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης. Ο κ. Αμανατίδης, στη σύντομη, διάρκειας ενός 10λέπτου συνάντησης, εξέφρασε στον Τούρκο πρωθυπουργό, τις ευχαριστίες του «για το πνεύμα το οποίο εκπέμφθηκε για τη συνύπαρξη των θρησκευτικών μειονοτήτων στην περιοχή». Ο υφυπουργός Εξωτερικών δώρισε στον κ. Γιλντιρίμ μία γραβάτα κόκκινου χρώματος, το οποίο όπως είπε είναι το αγαπημένο χρώμα του Τούρκου πρωθυπουργού, καθώς κι ένα κομποσκοίνι από το Άγιο Όρος, σε ανταπόδοση του δώρου που ο ίδιος δέχτηκε νωρίτερα από τον κ. Γιλντιρίμ, που ήταν ένα κεχριμπαρένιο κομπολόι προσευχής, ενώ έκανε εκ νέου αναφορά στο καλό κλίμα που υπήρξε σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του.
……
*Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής λίγο πριν την αναχώρηση του ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με τον κ. Γιλντιρίμ.
«Το καθαρό μήνυμα που δώσαμε, φεύγοντας από το τζαμί όπου πήγε να προσευχηθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός, είναι το μήνυμα του παραδείγματος της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ διαφορετικών θρησκειών, όπως είναι οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι στη Θράκη και πρέπει να είναι παράδειγμα. Είναι παράδειγμα για όλη την Ευρώπη και νομίζω ότι το μήνυμα το έδωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε νωρίτερα το μεσημέρι με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστο Μέτιο και τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη.
…..

*Και κάτι που μας έκανε όλους εντύπωση. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Μπεναλί Γιλντιρίμ και η σύζυγός του κ. Σεμιχά Γιλντιρίμ είχαν αρχικά ξεχωριστό πρόγραμμα επισκέψεων. Η σύζυγος του πρωθυπουργού της Τουρκίας έφτασε με διαφορετική πτήση στο αεροδρόμιο της Καβάλας στις 5.00 το απόγευμα και ακολούθως μετέβη οδικώς στην Κομοτηνή, όπου μετά το Εσκί Τζαμί, βρέθηκε στο στέκι της νεολαίας. Εκεί την υποδέχτηκαν γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Θράκης με την κα Ελμά Χουσέογλου να την καλωσορίζει επίσημα. Από την γιορτή δεν έλειψαν και ανατολίτικοι χοροί από νεαρό χορευτικό σχήμα, επρόκειτο για νεαρά παιδιά (αγόρια και κορίτσια) από την Κομοτηνή και την Ξάνθη(Σμίνθη – Εχίνο), ντυμένα με ανατολίτικες στολές.
…..
*Η κα Γιλντιρίμ με την ίδια σοβαρή κι ατάραχη έκφραση, ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στο χώρο με μια μικρή ξενάγηση της σε έκθεση μεταξωτών εργόχειρων κ.α. Αργότερα και η ίδια παρακάθισε σε γεύμα στο πλευρό του συζύγου της στο Λύκειο της Ροδόπης. Όλες τις επισκέψεις και τις επαφές της τις κάλυπταν λεπτό προς λεπτό μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της γείτονος.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »