Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2017

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ EUROGROUP-Πανηγυρίζει ο Τσακαλώτος: Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ

Φωτογραφία: European Union
Μεγαλύτερη σαφήνεια για μέτρα και χρέος επιτεύχθηκε στο Eurogroup σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης.
«Θέλαμε από αυτό το Eurogroup σαφήνεια επί του συνολικού προγράμματος, κάτι το οποίο πιστεύαμε πως δεν υπήρχε στην συνεδρίαση του Μαΐου. Είναι η σαφήνεια επαρκής, που εκφράζει τον ελληνικό λαό, μετά τις θυσίες που έχει κάνει; Ίσως όχι.  Αναγνωρίζουμε ότι δεν θέλουμε το τέλειο να είναι εχθρός του καλού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό, την ομάδα διαπραγμάτευσης και όσους πίστεψαν ότι από τον συμβιβασμό του 2015 θα προετοιμάζαμε το έδαφος για να βγούμε στις αγορές. Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως την γαλλική κυβέρνηση και τον ομόλογο μου, Μπρουνό Λε Μερ, ο οποίος εργάστηκε πολύ σκληρά», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
«Είμαι πολύ ευτυχέστερος σήμερα από ότι ήμουν πριν από μια εβδομάδα», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη σύνδεση του χρέους με την ανάπτυξη με βάση τη γαλλική πρόταση, ενώ για την ποσοτική χαλάρωση είπε: «δεν μπορω να προκαταλάβω την απόφαση της ΕΚΤ, είναι ένας ανεξάρτητος φορέας». 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »