Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017

Σσσσσ... Ψίθυροι - Την Δευτέρα 10 Ιουλίου συνεδριάζει το Επιμελητήριο Ξάνθης


ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Κύριε περιφερειάρχη
Καλό το άρθρο http://www.insider.gr/…/i-geothermiki-energeia-mohlos-anapt…, όπως και η προσπάθεια για την ανάπτυξη της χρήσης γεωθερμίας ,αλλά να σας θυμίσω ότι κάποιοι δούλεψαν σκληρά να αλλάξει ριζικά η νομοθεσία ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια για να μπορούν να δημοπρατούνται τα γεωθερμικά πεδία και σε επίπεδο προσώπων και σε επίπεδο κυβερνήσεων….
Η προσπάθεια του συντοπίτη μας τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρου Κοντού στον τομέα αυτό ήταν τεράστια για την τροποποίηση του 3175/2003 και την έκδοση νέας ΚΥΑ !
Επειδή είχα την τιμή ως εκπρόσωπος του επιμελητηρίου να συμμετέχω στην επιτροπή για την γεωθερμία την οποία δημιούργησε ο τότε υπουργός με αξιόλογους επιστήμονες και στελέχη Υπουργείων…Θα ήθελα να επισημάνω την προσπάθεια αυτή ώστε να μην αδικούνται άνθρωποι οι οποίοι προσέφεραν στην περιφέρεια ΑΜΘ.
(Από σχόλιο του πρώην γραμματέα του ΕΒΕ Ξάνθης Ζήση Κατσαρίκα στο fb)
--Η αλήθεια ακόμη κι αν ενοχλεί θα πρέπει να λέγεται….

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Έχει ατονήσει κι έχει χαμηλώσει πολύ τους τόνους εδώ και καιρό ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου στην γνωστή στήλη του (παρα)ΣΥΡΙΖΑ όπου το καυστικό του στυλ ξεσήκωσε σε κάποιες φάσεις, θύελλα διαμαρτυριών..
Εδώ και μήνες λοιπόν όπως παρατηρούν όλοι, η στήλη εκτός του ότι σπάνια πλέον βγάζει κείμενα και τα περισσότερα μάλιστα αφορούν θέματα της Πανελλήνιας επικαιρότητας, έχει χαμηλώσει τους τόνους σε τοπικό επίπεδο και μόνο για τον Δήμαρχο Ξάνθης η κριτική παραμένει έντονη και καυστική…
Ερώτημα κρίσεως. Ενδιαφέρεται ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρουι να κατέβει ο ίδιος Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, ή συμβαίνει κάτι άλλο η αλλαγή πολιτικής του;
 «Α»

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος

Συνάντηση είχε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) κ. Κυριάκο Λουφάκη.
Συζητήθηκαν θέματα τοπικής επιχειρηματικότητας και τρόποι στήριξης των εξαγωγών για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Παναγιώτης Χασάπης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Σπύρος Ιγνατιάδης, ο σύμβουλος κ. Μιχάλης Μεταξάς και στελέχη της Περιφέρειας.

Την Δευτέρα 10 Ιουλίου συνεδριάζει το Επιμελητήριο Ξάνθης

Την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 και ώρα 19:30 συνεδριάζει το Επιμελητήριο Ξάνθης με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.   ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΡ. 3/2017
2.   ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
3.   ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
4.   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκληθεί εκ νέου εντός της νόμιμης προθεσμίας

Έσοδα 200 εκατ. ευρώ από τα αδήλωτα εισοδήματα

Συνολικά 53.000 φορολογούμενοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων, με το Δημόσιο να βάζει στα ταμεία του το ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπου άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι τα ποσά που αποκαλύπτονται, κυμαίνονται από 100.000 έως 300.000 ευρώ.
Επίσης, χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των 53.000 φορολογουμένων που εντάχθηκαν στην ανωτέρω ρύθμιση δεν παρουσιάστηκε οικειοθελώς αλλά αντίθετα κλήθηκε από την εφορία να δώσει εξηγήσεις, καθώς από τον έλεγχο διαπιστώθηκε αναντιστοιχία δηλωθέντων και περιουσιακών στοιχείων.

Στο χαμηλότερο σημείο της τελευταίας οκταετίας η ανεργία στη Βουλγαρία

Η ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση σταθεροποιήθηκε επίπεδο στο επίπεδο του 7,8% τον Μάιο, ενώ την ίδια περίοδο στη Βουλγαρία σημειώθηκε μείωση της ανεργίας στο 6,0%, το οποίο είναι το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας οκταετίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.
Με αυτή την επίδοση η Βουλγαρία κατατάσσεται στην ενδέκατη θέση μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη ζώνη του ευρώ το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 9,7% (το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009). Ο αριθμός των ανέργων τον Μάιο ήταν 19.115.000 στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τους οποίους οι 15.034.000 στη ζώνη του ευρώ.

Κι άλλη ατυχία για το νέο φέρι μπωτ «Νικητής» που εκτελεί τα δρομολόγια Καβάλα – Πρίνος

Έκτακτη επιθεώρηση διενεργήθηκε, πρωινές ώρες της Τρίτης από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΙΚΗΤΗΣ” Ν.Π. 12354, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Καβάλας στον λιμένα Πρίνου, με 54 επιβάτες, 09 Ι.Χ.Ε. και 01 δίκυκλο.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκαν δυσλειτουργίες στον καταπέλτη με αποτέλεσμα με τον κατάπλου του “ΝΙΚΗΤΗΣ” στον λιμένα Πρίνου, να του απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας πρόκειται να κινηθεί διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα δρομολόγια της γραμμής Καβάλα-Πρίνου, εξυπηρετούνται από λοιπά δρομολογημένα πλοία.

Σε 15.000 στρέμματα οι ζημιές από το χαλάζι στον Β. Έβρο

Σε περισσότερα από 15.000 στρέμματα εντοπίστηκαν ζημιές από τη χαλαζόπτωση που έπληξε το απόγευμα της Δευτέρας την περιοχή γύρω από τον ποταμό Άρδα, βορειοδυτικά της Ορεστιάδας.
Καλλιέργειες βαμβακιού, ηλίανθου, καλαμποκιού, ζαχαρότευτλων αλλά και αμπέλια σε εκτάσεις των τοπικών κοινοτήτων Ελιάς, Σπηλαίου, Πενταλόφου, Πλάτης και Δικαίων είναι αυτά που κυρίως επλήγησαν από το χαλάζι, μικρότερης έκτασης είναι οι ζημιές σε τρία-τέσσερα ακόμα χωριά (Άρζος, Καναδάς, Κόμαρα).
Εν τω μεταξύ, μέχρι τις 19 Ιουλίου οι παραγωγοί μπορούν να δηλώνουν στον Οργανισμό τις ζημιές τους. Οι εκτιμήσεις θα ξεκινήσουν άμεσα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων ζημιάς, διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης, Αθανάσιος Πανάγος.

Συνελήφθη 50χρονος στην Καβάλα κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη την Τρίτη (4-7-2017) το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 50χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει επίσης έναν 33χρονο υπήκοο Αλβανίας και έναν 42χρονο ημεδαπό, οι οποίοι κατηγορούνται για το ίδιο αδίκημα. 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και αστυνομικών ερευνών, συνελήφθη ο 50χρονος, διότι βρέθηκαν στην οικία του και κατασχέθηκαν:
•           13 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 460,2   γραμμαρίων
•           2 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 30 γραμμαρίων
•           162 ναρκωτικά δισκία
•           1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 50χρονος προμηθεύτηκε, έναντι χρηματικής αμοιβής, από τον 33χρονο, την παραπάνω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης προέκυψε ότι ο 42χρονος είχε εναποθέσει στην οικία του 50χρονου, την παραπάνω ποσότητα ηρωίνης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.Share this

Related Posts

Previous
Next Post »