Παρασκευή, Ιουλίου 28, 2017

Περιμένουν να καθαρογραφεί η απόφαση οι Ξανθιώτικες εταιρείες για να καταφύγουν στην Επιτροπή του Άρθρου 152, πυρ και μανία με τον Δημαρχόπουλο.


Θα είχε ενδιαφέρον κάποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι να μας έδιναν…αναλυτικά τα προεκλογικά τους έξοδα για τις δημοτικές εκλογές του 2014 και κυρίως…τι χρήματα ξόδευσαν όταν διοργάνωναν εκδηλώσεις σε εστιατόρια ή ξενοδοχεία….Κάποιοι πλήρωναν, κάποιοι όμως είχαν….χορηγούς…!
-Τους επιχειρηματίες…;!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Πως και πως περίμεναν χθες -όπως μαθαίνω από πρώτο χέρι-, οι εκπρόσωποι των 5 εργολαβικών εταιρειών της Ξάνθης την επιστροφή του Αλέξανδρου Κοντού από το εξωτερικό…
Και για να καταγγείλουν τον Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλου για τον τρόπο που λειτούργησε με το θέμα της δημοπρασία του ΧΥΤΑ Ξάνθης, αλλά και να τον ενημερώσουν για το τι ακριβώς συνέβη…
……

*Στις λεπτομέρειες τώρα του συγκεκριμένου έργου. Συμμετείχαν λοιπόν στη δημοπρασία η αθηναϊκή εταιρεία «Μεσόγειος ΑΕ» που πήρε και το έργο τελικά μετά από εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Διαγωνισμού κ. Σάββα Παυλίδη…
Ο οποίος ωστόσο προηγουμένως, απέρριψε και τις δύο Ξανθιώτικες Κοινοπραξίες , οι οποίες απαρτίζονται από συνολικά 6 επιχειρήσεις όλες από την Ξάνθη. Ειδικότερα οι επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν είναι η κοινοπραξία «Αλέξανδρος ΑΕ», η ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΣ, η Ζεύξη ΑΤΕ και η κοινοπραξία «Κόσυνθος», «Δομική», «Μέδουσα».
Οι αντιδράσεις εξακολουθούν και συνεχίζονται έντονες.
…..

*Αποφασισμένος ωστόσο διεκδικήσει το έργο και να καταφύγει στην Αποκεντρωμένη και την Επιτροπή του άρθρου 152 είναι ο γνωστός εργολάβος Στάμος Τριμίτζιος  που περιμένει με τους δικηγόρους του, επισήμως φυσικά να ενημερωθεί..! Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α» ωστόσο και οι άλλες εταιρείες που απορρίφθηκαν θα καταθέσουν προσφυγή!
….

*Το πιο ωραίο από όλα; Ενώ από την περασμένη μέρα μέλος της Διοίκησης του Συνδέσμου είναι και ο Νίκος  Ανταμπούφης στη θέση του Θανάση Ξυνίδη, εν τούτοις όχι μόνο δεν κλήθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΣΔΑΝ Ξάνθης αλλά και τους Θ. Μίχογλου και Δημαρχόπουλου αλλά και δεν ενημερώθηκε καν για το συγκεκριμένο έργο των 5 εκατ. ευρώ, για το οποίο ενημερώθηκε από το πρωτοσέλιδο της «Α» που έβγαλε το συγκεκριμένο θέμα στην επιφάνεια…!
…….

*Όπως λένε οι Ξανθιώτες επιχειρηματίες, ο Δήμαρχος Ξάνθης όσο ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής ο Μελέτης, δεν τολμούσε να κάνει αυτό που έκανε…ακυρώνοντας τις προσφορές των Ξανθιώτικων εταιρειών..
Όταν όμως αρρώστησε ο Μελέτης και τον αντικατέστησε με τον Σάββα Παυλίδη έσπευσε να περάσει αμέσως την δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου…Πάντως στο συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξει και συνέχεια!!! Και πολύ ενδιαφέρουσα μάλιστα!
-Το ωραίο της υπόθεσης; Για την συγκεκριμένη ιστορία και το 2-1 που προέκυψε, αρνούνται να κάνουν δηλώσεις τόσο ο κύριος Δημαρχόπουλος όσο και ο κύριος Μίχογλου…!
…..

*Την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 οι βουλευτές Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Ζειμπέκ και Γρηγόρης Στογιαννίδης και οι βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου. Η συζήτηση –σύμφωνα με το κείμενο που ανήρτησε ο ίδιος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στο προσωπικού του προφίλ- αφορούσε τα προβλήματα της εκπαίδευσης στους δύο νομούς όπως επίσης και θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης.
(σ.σ. Φυσικά κάτι θα του είπαν φαντάζομαι και με την υπόθεση του πρώην Πρύτανη κ.Καραμπίνη…)
………

*Προ ημερών ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος είχε προβάλλει και διαφημίσει ιδιαίτερα έντονα την συνάντησή του με την γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ.Βλαζάκη.
Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης; Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι έβαλε δωρεάν Wi-FI σε όλους τους αρχαίους χώρους μέχρι και την Βεργίνα, χωρίς ωστόσο να είναι μέσα οι…Φίλιπποι!
Για τόσο μεγάλη επιτυχία μιλάμε…!!

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ  

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »