Παρασκευή, Ιουλίου 07, 2017

Σσσσσ... Ψίθυροι -Επιστροφή χρημάτων από 170 έως 2.750 ευρώ λόγω λαθών στον υπολογισμό του ΕΦΚΑ


ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Στην Ξάνθη δύο άνθρωποι ήξεραν να κάνουν εκλογές και να κερδίζουν, ο ένας ήταν ο Γιώργος Παυλίδης και ο άλλος είναι ο Μανώλης Τσέπελης. Ο τελευταίος είναι και η αιτία που ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος έγινε Δήμαρχος το 2014 έχοντας έναν ιδιαίτερο τρόπο να επικοινωνεί με ένα εκλογικό κοινό που στο τέλος έδινε και τον νικητή. Αν απόφαση του Θανάση Ξυνίδη είναι οριστική να μην είναι ο επόμενος Δήμαρχος της πόλης και ο μοναδικός που μπορεί να ενώσει και να σταματήσει τις φαντασιώσεις κάποιων να γίνουν Δήμαρχοι χωρίς λόγο, τότε ο μοναδικός που μπορεί να κερδίσει στις επόμενες εκλογές τον Δημαρχόπουλο είναι ο Μανώλης Τσέπελης
(Ο Πέτρος Ούτσης στο XanthiPress)
-Αφού τα λές έτσι, εσύ κύριε Ούτση θα κατέβαινες υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο τον Τσέπελη; Μπες εσύ και ακολουθούμε κι εμείς…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
 «Η βασική αρχή της εταιρίας ΣΕΚΑΠ είναι η νομιμότητα και ο σεβασμός προς τα δικαιώματα των καταναλωτών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Ο δείκτης EBITDA για την περίοδο 2014-2016 ξεπέρασε τα 10 εκτ €, η εταιρία πλήρωσε σε φόρους στο Κράτος 375 εκτ €. Σήμερα τα προϊόντα μας με επιτυχία πωλούνται στην Ρωσία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Ιράκ, Αμπχαζία, Οσσετία, Σιγκαπούρη.»
Ο Ιβάν Σαββίδης απάντησε σκληρά σε αυτούς που κήρυξαν τον πόλεμο στη ΣΕΚΑΠ δίνοντας μάλιστα και συγκεκριμένα στοιχεία, αφού είναι από τους πρώτους που κήρυξε τον πόλεμο στο λαθρέμπορους των τσιγάρων.
«Η εταιρία ΣΕΚΑΠ, όσο κανένας άλλος, έχει συμφέρον στην ανάπτυξη της επιχείρησης, στην αψεγάδιαστη φήμη, στην συνεχόμενη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων της, που σημαίνει και την καταπολέμηση της μαύρης αγοράς τσιγάρων που επηρεάζει αρνητικά τις θέσεις των τοπικών παραγωγών, προκαλεί μεγάλες ζημίες στον προϋπολογισμό του Κράτους και υπονομεύει την υψηλή ποιότητα των καπνικών προϊόντων που παράγονται από νόμιμες ελληνικές καπνοβιομηχανίες».
-Για να δούμε τι θα πουν τώρα που η ΛΑΣΠΗ πέφτει στο κενό, τα γνωστά «παπαγαλάκια»; Για να δούμε

Αύξηση του προϋπολογισμού κατά 645.500 ευρώ και παράταση για δύο χρόνια της Δράσης για τη φροντίδα ηλικιωμένων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020

Με απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020, ο προϋπολογισμός της Δράσης 9iv.24.1 «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ)» του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, αυξήθηκε από 345.500 ευρώ σε 1.000.000 ευρώ προκειμένου να καλύψει περίοδο δύο επιπλέον ετών, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019.
Αντικείμενο της συγκεκριμένης Δράσης είναι η παροχή, από τρία Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στους Δήμους Δράμας, Προσοτσάνης και Νέστου υπηρεσιών φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα τα οποία, λόγω κινητικών ή άλλων προβλημάτων (π.χ. άνοια), δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετούνται και των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους είτε επειδή εργάζεται είτε επειδή αντιμετωπίζει το ίδιο κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Επίσκεψη Φούχτελ στην Καβάλα

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Μονάχου για τον προσκυνηματικό τουρισμό στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων παρέδωσε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης κι εντεταλμένος στην ελληνογερμανική συνέλευση Χανς Χόακιμ Φούχτελ στη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.
Ο κ. Φούχτελ επισκέφθηκε την Καβάλα στο πλαίσιο περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή. Νωρίτερα ξεναγήθηκε στο βαπτιστήριο της Λυδίας. Επίσης επισκέφθηκε, την Δράμα, την Θάσο και την Κομοτηνή.

Επιστροφή χρημάτων από 170 έως 2.750 ευρώ λόγω λαθών στον υπολογισμό του ΕΦΚΑ

Επιστροφές χρημάτων, σε ορισμένες περιπτώσεις και άνω των 2.700 ευρώ, δικαιούνται ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ λόγω λάθους στον υπολογισμό του.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», 400.000 ασφαλισμένοι δικαιούνται επιστροφές καθώς οι κρατήσεις του ΕΦΚΑ έγιναν με βάση το εισόδημα του 2015 και όχι με βάση αυτό του 2016. Δεδομένου ότι τα εισοδήματα του 2015 ήταν μεγαλύτερα από αυτά του 2016, προκύπτουν οι διαφορές και πρέπει να γίνουν επιστροφές.
Ο ένας δρόμος είναι ο συμψηφισμός εισφορών. Ο άλλος η επιστροφή χρημάτων. Απ' ό,τι φαίνεται, θα ακολουθηθεί ένα μεικτό σύστημα. Οσοι δικαιούνται μεγάλες επιστροφές, και χρήματα στο χέρι θα λάβουν και για ένα μέρος του ποσού θα γίνει συμψηφισμός με τις μελλοντικές εισφορές και έτσι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν μικρότερη δόση. Όσοι έχουν μικρές επιστροφές είναι πιθανότερο να γίνει απλά συμψηφισμός.

Επίθεση λύκων σε αιγοπρόβατα στην αγροτική περιοχή Ν. Αμισσού – Κοσσού

Επίθεση από λύκους δέχθηκε κοπάδι από αιγοπρόβατα  το Σαββάτο 1 Ιουλίου το μεσημέρι, την ώρα που βοσκούσαν  στην αγροτική περιοχή Ν. Αμισσού – Κοσσού με αποτέλεσμα 8 ζώα να βρουν τον θάνατο. Σε απόγνωση ο κτηνοτρόφος που εντόπισε μόνο το ένα, από τα οκτώ.
Οι εμφανίσεις τσακαλιών και λύκων στην πεδινή περιοχή είναι πλέον συχνό φαινόμενο και τα κρούσματα επίθεσης σε αιγοπρόβατα αλλά και σε κυνηγόσκυλα παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση.
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Αιτήσεις από 7/7 για δωρεάν διακοπές Αγροτικής Εστίας

Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για τη συμμετοχή συνταξιούχων και ασφαλισμένων στα επιδοτούμενα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών της Αγροτικής Εστίας. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ΟΓΑ, μέσω ΚΕΠ και μέχρι τις 25 Ιουλίου.
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου που ήταν παρούσα στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε ο ΟΓΑ «δεν πρόκειται να κοπεί ούτε ένα ευρώ από τα οικογενειακά επιδόματα», ενώ αντίθετα το 2019 θα ενισχυθούν κατά 260 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την υπουργό στόχος είναι τα οικογενειακά επιδόματα να καταβληθούν έως τα τέλη Ιουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι που θα ενταχθούν φέτος στα επιδοτούμενα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας ανέρχονται στους 71.500, σύμφωνα με σχετική απόφαση. Στο ίδιο πρόγραμμα θα ενταχθούν και 66.000 άτομα για δωρεάν εισιτήρια θεάτρου, 175.000 άτομα για δωρεάν βιβλία, 1.300 πολύτεκνες μητέρες και 20.000 νέοι αγρότες για επιμορφωτικά σεμινάρια.

Στο 21,7% η ανεργία τον Απρίλιο

Στο 21,7% διαμορφώθηκε ο δείκτης ανεργίας στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Απριλίου, έναντι 23,6% τον Απρίλιο του 2016 και 22% τον Μάρτιο του 2017.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.749.975 άτομα, ενώ ο αριθμός των ανέργων καθορίστηκε σε 1.040.909 και του οικονομικά μη ενεργού πληθυσμού σε 3.228.062.
Σε σχέση με τον Απρίλιο του 2016, οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 79.833 άτομα (2,2%), οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 92.657 άτομα (8,2%) και οι οικονομικά μη ενεργοί συρρικνώθηκαν κατά 22.850 άτομα.
Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2017, οι απασχολούμενoι σημείωσαν αύξηση κατά 23.943 άτομα (0,6%), οι άνεργοι διολίσθησαν κατά 12.927 άτομα (1,2%) και οι οικονομικά μη ενεργοί περιορίστηκαν κατά 14.181 άτομα (0,4%).
Στα ποιοτικά στοιχεία, το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των ανδρών διαμορφώθηκε στο 18,2% και των γυναικών στο 26,2%. Σε ηλικιακό επίπεδο, η υψηλότερη ανεργία παρατηρήθηκε στην ομάδα 15-24 ετών (45,5%) και στην ομάδα 25-34 ετών (27,6%).
Τέλος, σε γεωγραφική βάση, η περιφέρεια Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας εμφάνισε το μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων (27,8%), ενώ ακολούθησε η περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης (22,3%).

Απαγόρευση κυκλοφορίας γύρω από το τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο από την Τρίτη 4/7/2017 και μέχρι νεωτέρας

Αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των πάσης φύσης οχημάτων και την διέλευση των πεζών στην πόλη του Διδυμοτείχου και συγκεκριμένα επί της οδού 28ης Μαΐου (από το ύψος της οδού Δημοκρατίας μέχρι την οδό Θεοτοκοπούλου), προς αποφυγή ατυχημάτων από πτώση των καταλοίπων του στεγάστρου του Τεμένους Βαγιαζήτ, λόγω ισχυρών ανέμων.
Η κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών θα διεξάγεται μέσω των οδών Δημοκρατίας – Υψηλάντου και μέρους της 28ης Μαΐου.
Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης ισχύουν από την Τρίτη 04-07-2017 για λόγους ασφαλείας και μέχρι νεωτέραςShare this

Related Posts

Previous
Next Post »