Τρίτη, Ιουλίου 04, 2017

Σσσσσ... Ψίθυροι - Συνελήφθη 38χρονη με τον ανήλικο γιό της που επιχείρησαν να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο Καβάλας στην Γερμανία με παραποιημένες ταυτότητες


ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Ένα εκατομμύριο; Για 40 σκυλιά! Εκατό σαράντα χιλιάδες για το ραδιόφωνο να ακούμε την φωνή μας!…Το ακούς εσύ πού δεν έχεις κανένα επίδομα να ζήσεις, το ακούς εσύ πού τα παιδάκια σου δεν μπορούν να παίξουν στις παιδικές χαρές γιατί κάποιοι δεν μπορούν να αναλάβουν τις ευθύνες που τούς αναλογούν; Και εσείς ρε ξεροόλες αν δεν μπορείτε να ασκήσετε τα καθήκοντα σάς παραιτηθήτε! Στο σπίτι σας πριν κάνετε μεγαλύτερο κακο στην πόλη!»
(Ο πρώην γραμματέας του ΕΒΕ Ξάνθης Ζήσης Κατσαρίκας στο fb για τα συμβαίνοντα στο Δήμο Πρότυπο…)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Εξελίξεις αναμένονται στο ελεύθερο πάρκινγκ της Περιφέρειας απέναντι από το ΙΚΑ, πάρκινγκ που επί σειρά ετών βοηθούσε αρκετά στο να παρκάρουν πολλοί τα αυτοκίνητά τους και να κατέβουν στις υπηρεσίες ή στη αγορά.
Γιατί το λέω αυτό; Μα γιατί χθες είδα συνεργεία να έχουν ξεκινήσει οικοδομικές εργασίες προκειμένου είτε να αναστηλώσουν τα ντουβάρια που είναι έτοιμα να…πέσουν, είτε να αναπλάσουν την εκεί περιοχή που ούτως ή άλλως παραμένει ανεκμετάλλευτη από την περίοδο ακόμη που ο Παναγιώτης Σαλτούρος είχε αγοράσει το συγκεκριμένο χώρο για να γίνει υποτίθεται πνευματικό κέντρο κλπ και τελικά δεν έγινε τίποτα.
Όπως είχε πει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης συνεχίζει να προσπαθεί προκειμένου να ξαναλειτουργήσει το ελεύθερο πάρκινγκ, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το πότε…

Σέρρες: Συνελήφθη 51χρόνος - Είχε στην αυλή του 90 δέντρα κάνναβης ύψους 1,80 μ.

Στη σύλληψη 51χρονου ημεδαπού, για καλλιέργεια κάνναβης στην αυλή του σπιτιού του, οδήγησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 51χρονου, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην αυλή συνολικά 90 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1 μέτρου και 80 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης, στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες, με συνολική ποσότητα κάνναβης 20 γραμμαρίων, και δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης.
Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Συνεδριάζει την Πέμπτη 6 Ιουλίου (14.30) η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης

Συνεδριάζει την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 14.30 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης, υπό την Προεδρία της αντιδημάρχου Αλεξίας Γκιρτζίκη.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα παρακάτω:
1.Έγκριση υψομετρικής μελέτης του οικισμού Σταυροχωρίου στη Δ.Ε. Σταυρούπολης (εισηγητής: Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος)
 2.Υλοποίηση ορίων των κορυφών 2, 3, και 4 στον οικισμό Δαφνώνα του δήμου Ξάνθης (εισηγητής: Ερκάν Κιρατζή, αντιδήμαρχος Ξάνθης)
 3.Υλοποίηση ορίων των κορυφών 1, 2, 3 και 4 στον οικισμό Νέας Μορσίνης του δήμου Ξάνθης (εισηγητής: Ερκάν Κιρατζή, αντιδήμαρχος Ξάνθης).

Εκχώρηση ενεργειών Τεχνικής Βοήθειας στις Περιφέρειες για την εφαρμογή των μέτρων / δράσεων του ΠΑΑ 2014-2020

Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των μέτρων / δράσεων του ΠΑΑ 2014-2020 που έχουν εκχωρηθεί στις Περιφέρειες της Χώρας εκδόθηκε η αριθ. 1929/27.6.2017 (ΦΕΚ Β΄2248/30-06-2017) Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελου Αποστόλου, σύμφωνα με την οποία εκχωρείται στις Περιφέρειες της Χώρας, το συνολικό ποσό των 7.846.000 ευρώ για την υλοποίηση ενεργειών Τεχνικής Βοήθειας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020.
Με την εκχώρηση των ενεργειών της Τεχνικής Βοήθειας, οι Περιφέρειες έχουν την αρμοδιότητα διαχείρισης κονδυλίων που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη υλοποίηση των μέτρων / δράσεων του ΠΑΑ που τους έχουν ήδη εκχωρηθεί και αφορούν σε αναπτυξιακές παρεμβάσεις στην Περιφέρεια.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Μύκης την Τρίτη 4 Ιουλίου
Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 4 Ιουλίου στις 13.00  η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Μύκης με τα παρακάτω δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας-αξιολόγησης διαγωνισμού και αξιολόγησης ενστάσεων των «Υποστηρικτικών μελετών για τον έλεγχο της καταλληλότητας χώρου για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου Σμίνθης»
2.Αναλήψεις υποχρεώσεων οικονομικού έτους 2017.

Συνελήφθη 38χρονη με τον ανήλικο γιό της που επιχείρησαν να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο Καβάλας στην Γερμανία με παραποιημένες ταυτότητες 

Συνελήφθησαν την Κυριακή (2-7-2017) το πρωί,  στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 18χρονος υπήκοος Ιράν και μία 38χρονη υπήκοος Αφγανιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.  
Συγκεκριμένα, οι δύο αλλοδαποί, μαζί με τον ανήλικο γιό της 38χρονης,  μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα με προορισμό την Φραγκφούρτη  Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς τρεις παραποιημένες ταυτότητες των αρχών της Γαλλίας.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα.  
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.

Νομιμοποιείται η φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα

Ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων κάνναβης, μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ, Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης. Το γεγονός προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Υγείας.
Τα σκευάσματα αυτά ενδείκνυνται για περιπτώσεις που έχουν αποδεδειγμένο κλινικό όφελος για μια σειρά από νόσους, όπως ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία και έμετοι λόγω χημειοθεραπείας, η καχεξία, ανορεξία κα.
Η εφαρμογή του μέτρου, όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας, προϋποθέτει μια σειρά επιπλέον διοικητικών διαδικασιών, οι οποίες θα προχωρήσουν άμεσα, ώστε οι ασθενείς να αποκτήσουν πρόσβαση στα φάρμακα το ταχύτερο δυνατόν.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ΚΥΑ υλοποιεί το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, με σκοπό την αποτίμηση της σύγχρονης εμπειρίας και της υφιστάμενης νομοθεσίας, αναφορικά με την ιατρική χρήση της κάνναβης και την κατάθεση προτάσεων για τη δημιουργία κανονιστικού πλαισίου που θα ρυθμίζει το ζήτημα.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ           

Περίεργη αναφορά Τσίπρα στην απόφαση του ΣτΕ για τη φορολογική «αμνηστία»

Σχέδιο για την κατά το δυνατόν «ακύρωση» της απόφασης του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία το φορολογικό παρελθόν προσώπων και επιχειρήσεων μπορεί με βάση το Σύνταγμα να έχει διάρκεια ως και πέντε έτη, φαίνεται πως επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την αναφορά στην απόφαση του ΣτΕ για τις φορολίστες με την οποία «άνοιξε» σχεδόν τη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για την απόφαση του Eurogroup.
Από το ρεπορτάζ που ακολούθησε προκύπτει ότι η κυβέρνηση επικεντρώνει στις λίστες φοροδιαφυγής, που έχουν δει τη δημοσιότητα, ώστε να μην «αμνηστευθούν» de facto όσοι περιλαμβάνονται σε αυτές, απλώς και μόνο γιατί έχει παρέλθει η 5ετία.
Σε δεύτερο επίπεδο γίνεται προσπάθεια να εξαιρεθούν όσοι έχουν επιβαρυνθεί ήδη με σχετικά πρόστιμα και προσαυξήσεις, αλλά αυτό δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Λεβέντης: «Συμφωνία ντροπής» το αποτέλεσμα του κλεισίματος της Αξιολόγησης

 «Συμφωνία ντροπής» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του κλεισίματος της Αξιολόγησης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
«Είναι μια συμφωνία ντροπής και σαν τέτοια να την δείτε αν είστε έντιμοι άνθρωποι και να συμβάλετε στην διόρθωσή της» τόνισε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε:
«Και ο κ. Σαμαράς όταν έκοβε τις συντάξεις και ο κ. Βενιζέλος όταν έβαζε τον ΕΝΦΙΑ στον ελληνικό λαό, έλεγαν ότι δεν υπήρχε άλλη λύση. Πόσο καιρό μπορεί να ζει μια χώρα κάτω από τέτοια διλήμματα; Όταν το 2014 διεκδικήσατε την εξουσία, είπατε θα σκίσετε τα μνημόνια, ότι θα αλλάξετε την Ευρώπη. Αλλά για να αλλάξεις την Ευρώπη πρέπει να αλλάξεις πρώτα εσύ».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε την σημερινή κυβέρνηση ότι συμφώνησε για πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια και 2,5% για 43 χρόνια, αλυσοδένοντας έτσι, όπως είπε, τη χώρα και κατέληξε:
«Λέει ο πρωθυπουργός ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Ποιος αφήνει 3 ετών παιδί να βγει στη λεωφόρο; Δεν θα το πατήσει το αυτοκίνητο; Το ίδιο έκανε και ο κ. Σαμαράς και το πληρώσαμε αυτό. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Οι αγορές θέλουν συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα. Δεν ανταποκρίνονται επειδή εκλιπαρείς. Η ελπίδα του καταρρέοντος, δεν συνιστά πιστοποιητικό εγκυρότητας».

Βούλιαξε το Φανάρι για το fanari Festival, χαμός στη συναυλία του Στέλιου Ρόκκου

Για δεύτερη μέρα το Σάββατο στο Φανάρι με απίστευτη συμμετοχή κόσμου οι οποίοι απόλαυσαν ένα μαγευτικό βράδυ στην παραλία δίπλα στην θάλασσα συναυλίες με τους  Patro - Beetroots - Orhan Osman - Στέλιος Ρόκκος
Η τρίτη και τελευταία μέρα του festival  έκλεισε με Εκμέκ - Μίλτο Πασχαλίδη - Μπλέ + Θεοδοσία Τσάτσου και Θραξ Πανck


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »