Σάββατο, Ιουλίου 01, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ Η διαγραφή του Περδικίδη από τους ΑΝΕΛ και το ευχαριστώ του Π. Σδρέβανου

 Στηρίζουμε δυνατά τα ανοίγματα του Μιχάλη Αμοιρίδη και του Πασχάλη Λύρατζη στους ανθρώπους Τουρισμού της Βενετίας! Το καρναβάλι μας μπορεί και πρέπει να γίνει Βαλκανικό και μπράβο και στους δυο για τις πρωτοβουλίες τους! Σοφία Γκ.
………

*ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Τον Βασίλειο Περδικίδη, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και κολλητό της ημέτερης Χρύσας Ούτση, διέγραψε χθες ο Σγουρίδης με εντολές της κολλητής του Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά.
Χαρακτηριστική η δήλωση του Αντιπροέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ που αναφέρει τα παρακάτω:
«Ο Βασίλειος Περδικίδης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, με τις αντιδεοντολογικές πράξεις και συμπεριφορές του έθεσε εαυτόν εκτός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».
*Άμεση ήταν η απάντηση του κ.Βασίλειου Περδικίδη που ανέφερε απάντησε ως εξής:
«Διαψεύδω κατηγορηματικά την εν λόγω ανακοίνωση ως ανυπόστατη και μένω έκπληκτος απο το ύφος και το περιεχόμενο της.
Επιφυλάσσομαι να θέσω το ζήτημα στα καταστατικά όργανα του Κινήματος για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μου».
-Κυρία Ούτση θα μας πείτε τι συμβαίνει και γιατί σιωπάτε;;; Κύριε Διαμαντή Σκουλαρίκη, τι συμβαίνει;
……

*Μπράβο στους εργαζόμενους από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μαρίνο Σδρέβανο που σε ανάρτησή του στο fb αναφέρει τα παρακάτω ενδιαφέροντα:
Ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, οφείλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους εργαζόμενους στα συνεργεία αποκατάστασης βλαβών, διότι αγνοώντας την εντολή μου για διακοπή των εργασιών στην ύπαιθρο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, κατά τις ώρες 12.00 -16.00, υποκατέστησαν βλάβες στον αγωγό τροφοδοσίας της δεξαμενής πυρόσβεσης στην περιοχή της Μονής της Παναγίας Καλαμούς και σε δύο ακόμη περιοχές του αστικού ιστού της πόλης, συναισθανόμενοι την ευθύνη τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.
-Μαζί με τον κύριο Σδρέβανο και η «Αδέσμευτη» συγχαίρει τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ με θερμοκρασία 42 βαθμούς αποκατέστησαν τόσες βλάβες!

*Ερώτημα κρίσεως. Ο κύριος Καζναφέρης οριστικά έφυγε από την Ξάνθη και πήγε στον Απόλλωνα Αθηνών ως γενικός αρχηγός της ομάδας που ανέβηκε φέτος στη κατηγορία…
-Όπως ενθυμούμαι ωστόσο, η σύζυγός του είχε εκλεγεί μέλος στο Δ.Σ της ΕΠΣ Ξάνθης. Μετά τις εξελίξεις αυτές δεν πρέπει να μας ενημερώσει ο Πρόεδρος κ. Γ. Πανίδης ποιος θα την αντικαταστήσει; Δεν θα έπρεπε να έχει βγει ήδη ένα δελτίο τύπου;
……
*Τη θέση του Π. Παπαδόπουλου και του «Μ» πήρε χθες η εφημερίδα «Εμπρός» με σχόλιο του ιδρυτή της, σε σχέση με τις «μαϊμού» διακηρύξεις που πήρε και παίρνει η XanthiNews που έχει πάψει εδώ και 2-3 χρόνια ωστόσο να κυκλοφορεί και βγάζει φύλλα, μόνο στις περιπτώσεις αυτές. Αυτούσιο το σχόλιο της εφημερίδας «Εμπρός» αναφέρει τα παρακάτω:
Προς Πρύτανη
Αγαπητέ κύριε Καραμπίνη, το να αναγνωρίζει κανείς ένα λάθος είναι ένδειξη σοβαρότητας. Κι ας μην το έκανε ο ίδιος ο Πρύτανης αλλά υφιστάμενός του. Λοιπόν υπάρχει λάθος. Υπάρχει και συνέχιση του λάθους, όπως υπάρχει και λανθασμένος ισχυρισμός εκ μέρους αυτού που διαπράττει εν γνώσει του παράνομη πράξη με σοβαρές ποινικές ευθύνες. Οφείλει ως εκ τούτου το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο να σταματήσει αμέσως το λάθος και ν’ αποκαταστήσει το δίκαιο. Όσο για τον παρανομούντα εκδότη θα υπάρξουν απαιτήσεις για καταβολή διαφυγόντων κερδών.
Το Δημοκρίτειο κύριε Πρύτανη έχει σοβαρότερα θέματα να διαχειριστεί. Άδικα και λανθασμένα ενεπλάκη στην παρανομία την οποία οφείλει να σταματήσει αμέσως χωρίς την επίκληση ισχυρισμών που δεν αντέχουν σε κριτική.
Γ.Δ.»
-Τα σχόλια για σας…
………
*Υπενθυμίζω πάντως για να μην αδικώ κανέναν, ότι οι άλλες τοπικές εφημερίδες δεν πήραν θέση….
Βεβαίως αυτό είναι δικό τους θέμα, εμείς ωστόσο ως «Αδέσμευτη» συνυπογράφουμε τόσο τα δημοσιεύματα του «Μαχητή» όσο και το παραπάνω δημοσίευμα της εφημερίδας «Εμπρός».
……

*Την Πέμπτη 6 Ιουλίου και ώρα 14:30 μ.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο : Έγκριση υψομετρικής μελέτης του οικισμού Σταυροχωρίου στην Δ.Ε. Σταυρούπολης (εισηγητής Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος )
ΘΕΜΑ 2ο : Υλοποίηση ορίων των κορυφών 2,3,& 4 στον οικισμό Δαφνώνα του Δήμου Ξάνθης (εισηγητής Ερκάν Κιρατζή Αντιδήμαρχος Ξάνθης)
ΘΕΜΑ 3ο : Υλοποίηση ορίων των κορυφών 1,2,3,& 4 στον οικισμό Ν. Μορσίνης του Δήμου Ξάνθης (εισηγητής Ερκάν Κιρατζή Αντιδήμαρχος Ξάνθης)
Η Πρόεδρος
ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ ΑΛΕΞΙΑ
 (Αντιδήμαρχος Ξάνθης)
……….

*Ένα ακόμη ανέξοδο δελτίο τύπου από τον Δήμο Ξάνθης. Ζητήματα συνεργασίας και δράσεων που σχετίζονται με τις δυνατότητες και την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Ξάνθης συζήτησαν, την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος  στη συνάντησή του στο Δημαρχείο με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Θράκης κ. Δημήτρη Λουρίκα, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο κ. Βασίλη Ασημίδη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, αναπτύχθηκαν θέματα, που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε σε σχετικά προγράμματα έργων και χρηματοδοτικών εργαλείων.
Συμφωνήθηκε δε, η στενότερη συνεργασία και επικοινωνία με τη Διοίκηση και τις επιστημονικές ομάδες εργασίας του ΤΕΕ.
…..

*Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της 29ης Ιουνίου 2017, συζητήθηκε η πρόταση της επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αφού εκφράσθηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις, και με δεδομένο ότι στην πρόταση της επιτροπής οι αρμοδιότητες μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης απαιτούν περαιτέρω αποσαφήνιση, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία πρότασή μου τεσσάρων σημείων την οποία θα καταθέσω στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, ενόψει της ανακοίνωσης των προτάσεων της κυβέρνησης για το θέμα:
1. Διατύπωση του αιτήματος προς την κυβέρνηση να καταθέσει επίσημα τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
2. Διατύπωση της θέσης υπέρ της ισχυροποίησης του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και ενίσχυσης του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως έχει εκφραστεί από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.
3. Διατύπωση της αντίθεσης στην εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής καθώς τίθεται ζήτημα αποτελεσματικότητας στη λειτουργία του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα.
4. Διατύπωση της θέσης υπέρ της διατήρησης του θεσμού των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών.
.....
*Σχολιάζει ο γραμματέας της ΝΕ. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστης Αντωνιάδης για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με ανάρτηση του στο fb.
Χθες ο Κώστας Σημίτης είπε:
1. Διάλυση κομμάτων, ολοκληρωτική.
2. Παύση όλων των αρχηγών και αρχηγισκων.
3. Νέο κόμμα με νέο αρχηγό.
4. Δεινόσαυροι στο σπίτι τους.
5. Εξηγήση μεταρρυθμίσεων επί του πρακτέου στην κοινωνία, ποιο το χάσιμο και ποιο το όφελος σε κάθε κίνηση.
Δηλαδή έλα εδώ Κυριακο που θες συνεννόηση στα μεγάλα και δύσκολα. Πρέπει να αποληθουν αρχικά 50.000 ΔΥ, 30 χιλιάδες συμβασιούχοι άνευ οργανικής θέσεως, 10 χ. πλαστά πτυχία, 10 χ. κακουργηματικές πράξεις. Κέρδος κοινωνίας, 20 Χ νέες προσλήψεις, 10 χ. Υγεία και 10 χ. Παιδεία και με τους 30 χ υπόλοιπους καλύπτω το κενό με κινητικότητα και από την εξοικονόμηση της μισθοδοσίας πάμε το ΦΠΑ στο 21%.
Γιατί φτου κακά στις παθογένειες και ναι στα δύσκολα δεν γίνεται, απλά πουλάμε μεταρρυθμιστικό σανό.
-Και το σχόλιο της στήλης...Ποιός είναι ο κύριος Σημίτης; Αυτός που με το Χρηματιστήριο και τους Τσουκάτους διάλυσε την Ελλάδα; 
.....
 *Κραυγή αγωνίας αρθρώνουν οι εφοριακοί των νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής, που έχουν φτάσει να «αιμοδοτούν» τις υπηρεσίες όπου εργάζονται, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν. Μάλιστα, η κατάσταση έχει γίνει τόσο απελπιστική, που ο σύλλογος εφοριακών των τριών νομών καλεί με εσωτερικό έγγραφο τους εργαζομένους των φορολογικών υπηρεσιών να μην ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη για τον σκοπό αυτό.
Σύμφωνα με τον σύλλογο, εξαιτίας της αδυναμίας διαχείρισης των πιστώσεων δεν υπάρχουν καν μελάνι και χαρτί για την εκτύπωση των απαραίτητων εγγράφων που ζητούν οι πολίτες, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα δίχως καύσιμα, και μάλιστα εν μέσω των καλοκαιρινών ελέγχων, ενώ στις υπηρεσίες δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα είδη καθαριότητας για την υγιεινή των χώρων που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες φορολογούμενοι. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις ΔΟΥ, εξαιτίας της μη συντήρησης των συστημάτων κλιματισμού, οι υπάλληλοι αλλά και το κοινό συμβιώνουν καθημερινά σε συνθήκες… λεβητοστασίου.
«Πώς βγαίνει ο δίσκος κάθε Κυριακή στην εκκλησία, έτσι ακριβώς βγαίνει και στις φορολογικές υπηρεσίες. Προσπαθούμε να καλύψουμε ρεφενέ τις λειτουργικές ανάγκες, αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί» λέει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Κούπκας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι η δημόσια εικόνα των υπηρεσιών δεν έχει αμαυρωθεί ακόμα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη φιλοτιμία των εργαζομένων, οι οποίοι καλύπτουν εθελοντικά πολλά από τα βασικά έξοδα. Οι συνθήκες αυτές οδήγησαν προ ημερών το Δ.Σ. του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με την επικεφαλής Κατερίνα Νοτοπούλου, κομίζοντας ένα μήνυμα: «Δεν πάει άλλο».
Το Δ.Σ. του συλλόγου με ομόφωνη απόφασή του ζητά κανένας συνάδελφος να μην πληρώνει πλέον με τα δικά του χρήματα τη λειτουργία της υπηρεσίας, κανένα ιδιωτικό ή υπηρεσιακό αυτοκίνητο να μην κινηθεί από τις προσωπικές οικονομίες των εργαζομένων και κανένας προϊστάμενος να μην εξαναγκάσει συναδέλφους να χρηματοδοτήσουν τις λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών. Εξηγεί μάλιστα πως τέτοιου είδους υπηρεσιακές υποχρεώσεις δεν προκύπτουν από κανέναν νόμο.
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
 
Τους τουριστικούς εκπροσώπους της Βενετίας προσκάλεσε στη Ξάνθη ο πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης μιλώντας μαζί τους στο Διεθνές συνέδριο Τουρισμού της Σόφιας και το θερμό τους ενδιαφέρον να γνωρίζουν από κοντά το ξακουστό καρναβάλι της Ξάνθης.
Ήταν βέβαια μια πρωτοβουλία που έγινε αθόρυβα, αφού εδώ και μήνες δουλεύουνε Μιχάλης Αμοιρίδης και Πασχάλης Λύρατζης (Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού), προκειμένου να συνδέσουν τα δυο κορυφαία Καρναβάλια. Αυτό της Βενετίας που θεωρείται το πλέον ακριβό και φανταχτερό της Ευρώπης κι αυτό της Ξάνθης που θεωρείται το καλύτερο της Ελλάδος. Καλύτερο φυσικά και από το Καρναβάλι της Πάτρας…και επιμένω σε αυτό!
Η ΚΑΤΙΝΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »