Παρασκευή, Ιουλίου 07, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Απίστευτο! Χθες «θυμήθηκε» η υπηρεσία Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης να περιφράξει το χώρο που θα γίνονταν ο Μουσικός Ιούλιος αυτό το Σαββατοκύριακο στις Παλιές καπναποθήκες! Τυχαίο; Ή σε συνεννόηση με τους οργανωτές που φοβήθηκαν ότι δεν θα έχουν κόσμο και προτίμησαν το θεατράκι της πλατείας;
…..

*Συνάντηση είχε στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον εντεταλμένο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, κοινοβουλευτικό υφυπουργό στο ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, κ. Χανς-Γιοάκιμ Φούχτελ.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και αναζητήθηκαν τρόποι εμβάθυνσης αυτής της συνεργασίας.
….

*Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της εξοικονόμησης ενέργειας, η οργάνωση συναντήσεων ανάμεσα σε Γερμανούς και Έλληνες επιχειρηματίες με στόχο την προώθηση των επενδύσεων και η δυνατότητα ίδρυσης υποκαταστήματος γερμανικής τράπεζας στην Περιφέρεια ΑΜΘ για να στηρίξει τις επενδύσεις στην περιοχή.
Ο κ. Φούχτελ συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Βάλτερ Στέχελ, τον Επίτιμο Πρόξενο της Γερμανίας στην Κομοτηνή κ. Σταμάτη Κουρούδη και από μία ομάδα Γερμανών και Ελλήνων επιχειρηματιών και θεσμικών φορέων. 
…….

*Με τον Δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ συναντήθηκε χθες στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης. Μάλιστα το έπραξε αυτό, χωρίς να ενημερώσει τους δημοσιογράφους…
Ενημέρωσε ωστόσο το….fb στο οποίο ελπίζει να επανεκλεγεί μάλιστα! (σ.σ. Εγώ έχω την εντύπωση ότι τον περιμένουν πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές…)
…..

*Ιδού και το σχόλιο του Κώστα Ζαγναφέρη στο fb μετά την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Μύκης…
Συνάντηση στην οποία ήταν παρών μάλιστα και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης αγροτικού κ.Ευφραιμίδης.
Ιδού τι αναφέρει και η ανάρτησή του:
«Σήμερα παρουσία του Θεματικού Αντιπ Νίκου Ευφραιμιδη καθώς και του συμβούλου Χατζιγκενε Ιρφαν μας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Μυκης κκ Καπζα Τζεμηλ . Η συνάντηση κύλησε μέσα σε θερμό κλίμα. Αποφασίσαμε στους δύσκολους καιρούς που περνά η αυτοδιοίκηση λόγω έλλειψης πόρων να ενώσουμε τις δυνάμεις μας συνεργαζομενοι για το καλό των πολιτών . Σε ανταπόδοση της επίσκεψης θα επισκεφθώ την επόμενη βδομάδα την έδρα του Δήμου για να καταγράψουμε και όπου μπορούμε να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής»
…..
*Τώρα τι προβλήματα θα καταγράψει ο κύριος Ζαγναφέρης, φαντάζομαι ότι δεν θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτά και η περιβόητη προκήρυξή του….
….

*Παρέμβαση για την «αδιανόητη ταλαιπωρία» που υφίστανται οι διπλωματούχοι μηχανικοί από τον ΕΦΚΑ, έκανε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, Έφη Αχτσιόγλου και Τάσο Πετρόπουλο, ύστερα από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με το ΤΕΕ, οφείλεται στην αδυναμία επικοινωνίας του ηλεκτρονικού συστήματος του πρώην ΤΣΜΕΔΕ με το ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΦΚΑ.
 …..
*Στην επιστολή καταγγέλλεται, ότι λόγω αδυναμίας των υπηρεσιών και των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΕΦΚΑ, δημιουργούνται «τριτοκοσμικές εικόνες» όπως τις χαρακτήρισε και οι μηχανικοί υφίστανται πολύωρη ταλαιπωρία καθημερινά, προκειμένου να εκδίδουν κάθε μήνα βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, δήλωσε σχετικά: «Είναι αδιανόητο, εν έτει 2017 να μην μπορούν να επικοινωνήσουν δύο ηλεκτρονικά συστήματα του ΕΦΚΑ. Είναι αδιανόητο να ζητούν από όσους λίγους μηχανικούς καταφέρνουν, μετά την λαίλαπα των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών, να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, να ταλαιπωρούνται κάθε μήνα επί ώρες για να πάρουν ένα χαρτί που μπορεί να εκδοθεί ηλεκτρονικά χωρίς φυσική παρουσία».
Μάλιστα διερωτάται, εάν ο πρωθυπουργός γνωρίζει, «ότι αν ήθελε να βγάλει ασφαλιστική ενημερότητα θα έπρεπε να πάρει ο ίδιος νουμεράκι και να σταθεί επί ώρες στην ουρά των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, καθότι και ο ίδιος διπλωματούχος μηχανικός;».
…..
*Όπως τονίζει ο κ. Στασινός, «δεν φτάνει που μας επέβαλαν δυσβάσταχτες εισφορές, θέλουν να τους παρακαλάμε, με την φυσική μας παρουσία, να κάνουν τη δουλειά τους».
….
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζήτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε περίπτωση που η Άγκυρα επιμείνει στη συνταγματική μεταρρύθμιση που δίνει υπερεξουσίες στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 477 ψήφους υπέρ και 64 κατά ενώ 97 ευρωβουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία.
Η κίνηση αυτή, αν και αναμενόμενη, προκάλεσε τον εκνευρισμό της τουρκικής πλευράς που απέρριψε άμεσα κάθε ενδεχόμενο αναστολής των συνταγματικών ρυθμίσεων. Με μια οργισμένη δήλωση απάντησε από την Άγκυρα και ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, που μίλησε για «έκθεση- σαμποτάζ» στη συνεργασία Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Για την Τουρκία είναι σαν να μην έγινε» υπογράμμισε ο ίδιος.
Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος από την Άγκυρα τόνισε ότι η χώρα συνεχίζει να επιθυμεί την ένταξη στην ΕΕ αλλά ισχυρίστηκε ότι η Ένωση βρίσκεται σε «σύγχυση».

Η ΚΑΤΙΝΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »