Σάββατο, Ιουλίου 01, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ Ποιός θα διαχεθεί τον Δημαρχόπουλο, αν τεθεί σε αργία;

 Μπορεί ο Νίκος Ανταμπούφης να κρατάει μια γενική ήπια στάση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στα Κέντρο Πολιτισμού ή την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η Νομαρχιακή όμως δια του γραμματέα συνεχίζει τις ριπές της, τόσο κατά του Δημάρχου Ξάνθης όσο και κατά του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη….ΑΛΕΚΤΩΡ
*Να μη γελιόμαστε….Την παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλου αλλά και τους κύκλους που ακόμη τον στηρίζουν, τους απασχολεί έντονα τι θα γίνει και ποιος θα τον διαδεχτεί αν τεθεί σε αργία ή υπάρχουν σοβαρές δικαστικές διώξεις για υποθέσεις του Δήμου Ξάνθης, κάτι που συζητείται έντονα…
Ο ίδιος βέβαια προσπαθεί να «διασκεδάσει» τις διάφορες φήμες…ωστόσο όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά…
….
*Σε μια λοιπόν τέτοια περίπτωση που αναγκαστικά θα φύγει ο Δήμαρχος, δύο είναι τα πιθανά ονόματα που μπορεί να διαδεχτούν τον κύριο Δημαρχόπουλο και να οδηγήσουν την παράταξή του στις επόμενες εκλογές με προοπτικές νίκης…
-Το ένα πρόσωπο είναι αυτό του Γιάννη Δρεμσίζη που έχει σημαντική υποστήριξη και από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και το άλλο του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη που όλοι ομολογούν ότι είναι οργανωτικός τύπος και….ξέρει να κάνει εκλογές!
……
*Στο μεταξύ έντονη αίσθηση προκάλεσε χθες στη κοινή γνώμη το πρωτοσέλιδο του «Μαχητή» για προσπάθειες κάποιων κύκλων να προωθήσουν για τον Δήμο Ξάνθης τον νυν Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη…
Μια επιλογή θετική ναι μεν, αρκεί ορισμένοι να μην λογαριάζουν χωρίς τον…ξενοδόχο! Δηλαδή να τον πείσουν να κατέβει υποψήφιος ρόλο που ανέλαβε ναι μεν να διεκπεραιώσει εκ μέρους κάποιων κύκλων ο Τσέπελης, ωστόσο μάλλον ζημιά έκανε η ανάμιξη του πρώην αντιδημάρχου, παρά καλό….
(σ.σ. Εκτός αν ο κύριος Τσέπελης με τον τρόπο αυτό πήγε να «κάψει» το χαρτί Ζαγναφέρη για τον Δήμο, σημειώνει ο «ΜΑΧΗΤΗΣ»….)
…..
*Πως αλλάζουν οι καιροί….Ποιός δεν θυμάται λοιπόν πριν 3 χρόνια περίπου, ότι με μια ολιγόλογη δήλωση προς τον πρώην Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ κ. Κώστα Αντωνιάδη, ο Περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Δαμιανίδης, είχε θέσει τον εαυτό του εκτός «Κοινωνικής Συμμαχίας» (ΠΑΣΟΚ) το Σεπτέμβριο του 2014, προκειμένου  να πορευθεί  αυτόνομα. Αυτά βέβαια ανήκουν τώρα στο παρελθόν, αφού  ήδη ο Παύλος Δαμιανίδης θεωρείται μέλος της παράταξης πάλι, που είχαν δημιουργήσει με τον πρώην περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη. Όπως ανακοίνωσε λοιπόν την Πέμπτη 29/6 ο ίδιος, ανήμερα της ονομαστικής γιορτής του, και αφού κέρασε με γλυκά το σώμα του περιφερειακού συμβουλίου, ο κ. Δαμιανίδης επιστρέφει στην "Κοινωνική Συμμαχία" με επικεφαλής τον Φώτη Καραλίδη.
….
*Νέες μόνιμες προσλήψεις στα δικαστήρια της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας έρχονται με τη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ 8Κ/2017. Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 8Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 186 θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας). Στα δικαστήρια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώθηκαν οι παρακάτω θέσεις:  Μία θέση ΔΕ Γραμματέων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης και μία θέση ΔΕ Γραμματέων στο Πρωτοδικείο Ροδόπης. Μία θέση ΔΕ Γραμματέων στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης. Μία θέση ΔΕ Γραμματέων στο Ειρηνοδικείο Καβάλας και μία θέση ΔΕ Γραμματέων στο Πρωτοδικείο Καβάλας.
-Αλήθεια κύριε Γιαννακίδη με το Πρωτοδικείο Ξάνθης τι γίνεται; Θα ρθεί ή δεν θα ρθεί νέο προσωπικό;
…..
*Καιρός ήταν οι βουλευτές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και Ροδόπης  να πάρουν θέση σε κάποια ζητήματα που υποκινούνται από ακραίους κύκλους….
-Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα έβαλαν λοιπόν με την διοίκηση του μειονοτικού γυμνασίου-Λυκείου  της Ξάνθης,  που αρνείται να εφαρμόσει την νομιμότητα και  να προσλάβει τον  καθηγητή που απέλυσε, διότι τον θεωρεί…Γκιουλενικό!
-Τα έβαλαν όμως και με τους Επαθίτες δασκάλους Ξάνθης και Ροδόπης που κινδυνολογούν  όπως λένε, για το κλείσιμο μειονοτικών σχολείων, γιατί τους ενδιαφέρει μόνο η ικανοποίηση των συντεχνιακών τους αιτημάτων  και όχι τόσο η εκπαίδευση των μαθητών. 
-Και καταλήγουν στο συμπέρασμα,  ότι δεν πρέπει να αναλωνόμαστε και να δημιουργούμε επίπλαστα επεισόδια, καθώς αυτά δεν βοηθούν κανέναν. Και τα παιχνίδια μικροπολιτικής,  βλάπτουν τα  ζητήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης!
…..
*Ειλικρινά στην συγκεκριμένη περίπτωση,  αξίζουν πολλά μπράβο στην κίνηση αυτή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα αν εντοπίζουν και καυτηριάζουν τα αυτονόητα.
-Και ευελπιστούμε να κινηθούν στο ίδιο μήκος κύματος και οι υπόλοιποι βουλευτές των άλλων κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στους Νομούς Δράμας, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης. Και όχι να αδράξουν την ευκαιρία να ασκήσουν  κριτική  δήθεν, καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους.
-Προσβλέποντας στην ψήφο κάποιων μειονοτικών, που εκφράζουν ανεδαφικές και ακραίες αντιλήψεις, για ζητήματα που αφορούν την μειονότητα και τη μειονοτική εκπαίδευση. Κι ο  νωών νοείτω…!
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »