Σάββατο, Ιουλίου 08, 2017

ΧΑΛΙΤ ΧΑΜΠΙΠΟΓΛΟΥ-ΕΠΑΘίτες κατά βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης-Ροδόπης!

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης «ξαναχτύπησε», τασσόμενος ανοιχτά με την διεύθυνση του Ιδιωτικού Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Ξάνθης


*Αντιδράσεις και από τους συλλόγους ΕΠΑΘιτων δασκάλων κατά των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με εντολές Τουρκικού Προξενείου!

Με τη φράση, «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εργάζονται για την βελτίωση της κατάστασης της μειονότητας, πράττοντας αυτό πρέπει να στέκονται δίπλα-δίπλα και όχι ενάντια στους φορείς που εκπροσωπούνε την μειονότητα μας», σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτ. Θράκης Χαλίτ Χαμπίπογλου (σ.σ. Έδρα η Κωνσταντινούπολη) με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση που έβγαλαν κατά της ιδιοκτησίας του Ιδιωτικού Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Ξάνθης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και Ροδόπης.
Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή του (σ.σ. Η μετάφραση από τα Τουρκικά Νέα), ο κύριος Χαλίτ Χαμπίπογλου, αναφέρει τα παρακάτω:
Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ και ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσέιν Ζεϊμπέκ δημοσίευσαν ένα δελτίο τύπου με το οποίο στοχοποιούσαν το μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Ξάνθης Μουζαφέρ Σαλίχογλου και τους συλλόγους αποφοίτων της ΕΠΑΘ, αντιδρώντας έτσι σε δηλώσεις που είχαν κάνει οι διοικούντες αυτών των φορέων. Δεν άργησαν να εμφανιστούν οι αντιδράσεις στην δήλωση των βουλευτών. Οι σύλλογοι αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ξάνθης & Ροδόπης σε ανακοίνωση τους της 3/7/2017 κατηγορούν τους βουλευτές πως διαμέσου του τύπου τους απειλούνε και τους καλούν να ακούσουν την φωνή των συλλόγων ενάντια στο κλείσιμο μειονοτικών σχολείων.
Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, οι βουλευτές Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσέιν Ζεϊμπέκ, Στάθης Γιαννακίδης και Γρηγόρης Στογιαννίδης με δελτίο τύπου της 29/6/2017, ανέφεραν πως η στάση των διοικούντων του μειονοτικού γυμνασίου–λυκείου Ξάνθης δεν βοηθά στην βελτίωση της μειονοτικής εκπαίδευσης. Οι βουλευτές Ξάνθης και Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν κατηγορήσει τους συλλόγους αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ροδόπης και Ξάνθης πως με τις δηλώσεις τους, κινδυνολογούν, αντιπολιτεύονται, ενδεχομένως εμποδίζουν τις εργασίες βελτίωσης της μειονοτικής εκπαίδευσης και  αποπροσανατολίζουν από τον στόχο.
Μετά από την δήλωση-στοχοποίηση μειονοτικών φορέων που έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι σύλλογοι των ΕΠΑΘιτών δεν έμειναν σιωπηλοί, υπογραμμίζοντας πως η κριτική που κάνουν με σκοπό να πάει πιο μπροστά η μειονοτική εκπαίδευση, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως πολιτική. Λένε επίσης πως ποτέ στην ιστορία της μειονότητας, βουλευτές της μειονότητας δεν επιτέθηκαν έτσι σε μειονοτικούς συλλόγους, καταδικάζουν την δυσάρεστη συμπεριφορά των βουλευτών και απορρίπτουν τις όπως  λένε άδικες κατηγορίες.
Σε δήλωση που έκανε σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης είπε: ¨ Με έκπληξη και σύγχυση μαθαίνουμε από τον τύπο για τις δηλώσεις στοχοποίησης των μειονοτικών φορέων που έκαναν οι μειονοτικοί βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και Ροδόπης.
Οι εκλεγέντες με τις ψήφους της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης βουλευτές του κόμματος της πλειοψηφίας-ΣΥΡΙΖΑ που τους στείλαμε στην βουλή για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, φαίνεται πως αντί να μεταφέρουν την δίκαιη κριτική και τα αιτήματα αυτά και να εργάζονται για να καλυφθούν αυτά, προτιμούν να προστατεύουν τα συμφέροντα της κυβέρνησης. Την ώρα που οι μουφτήδες μας, οι δήμαρχοι μας, οι πρόεδροι των συλλόγων μας και οι διοικούντες κομμάτων μας καλούνται για κατάθεση, ή όταν συνέβησαν διάφορα επειδή ο δήμος Μύκης σε αγγελία για πρόσληψη εργασίας αναζήτησε άτομα με γνώση τουρκικών (δηλαδή της γλώσσας του λαού εκεί) , αυτοί παρέμειναν απαθείς. Οι εθνοπατέρες μας δεν είναι πατέρες του «έθνους» μας;  Το «έθνος» μας δεν τους έστειλε στην βουλή; Οι βουλευτές μας αντί να κάνουν δηλώσεις στοχοποίησης των μειονοτικών φορέων μας, πρέπει να καταβάλλουν προσπάθεια για την βελτίωση τη κατάστασης της μειονότητας μας. Αλλά πράττοντας αυτό πρέπει να βρίσκονται δίπλα-δίπλα και όχι ενάντια στους φορείς που εκπροσωπούν την μειονότητα μας»
(σ.σ. Φυσικά μετά την επίθεση αυτή, είναι άγνωστο το πώς θα αντιδράσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Ξάνθη και στη Ροδόπη, αφού το κόμμα του κ.Τσίπρα αντλεί σε μεγάλο βαθμό την δύναμή του από την γραμμή του Τουρκικού Προξενείου και τα φερέφωνά του στη περιοχή...)


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »