Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ Όλο το παρασκήνιο του χαιρετισμού Μίχογλου...Αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία

Σε αμηχανία και έντονο προβληματισμό βρίσκεται πλέον η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης μετά τις τελευταίες «περίεργες» συμπεριφορές του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου τόσο στον Κύρνο όσο και στις συναντήσεις του με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Στον οποίο για να είμαι ειλικρινής…του βγάζω  το καπέλο, τα κατάφερε να κάνει άνω κάτω όλη την τοπική Νέα Δημοκρατία…ΑΛΕΚΤΩΡ
…..
Στη δημοσιότητα δόθηκε από την εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Xanthi channel βίντεο που δείχνει το απίστευτο ντελίριο φιλοτουρκισμού τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου στο χωριό Κύρνο Ξάνθης.
Στο βίντεο ο Δήμαρχος Τοπείρου  ευχαριστεί για την παρουσία του τον...καλοκάγαθο Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής, χαρακτηρίζει Σοφολογιότατο τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ, ψυχάρα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεϊν και τον....αδελφό του Δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ και παράλληλα χρησιμοποιεί και διερμηνέα που αυτά που λέει ελληνικά τα μεταφράζει στα τούρκικα!!!
Ο Δήμαρχος Τοπείρου λέει επί λέξη τα παρακάτω:
«…Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την εδώ παρουσία τους τον κ. Πρόξενο, ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει, πραγματικά καλοκάγαθος, τον κύριο, τον σοφολογιότατο Μουφτή τον κ. Μέτε, να ευχαριστήσω τον βουλευτή μας κ. Ζειμπέκ που πραγματικά είναι η ψυχή και τον αγαπώ ιδιαιτέρως, να ευχαριστήσω τον αδελφό δήμαρχο Μύκης κ. Καμπζά για την εδώ παρουσία του…».
….
*Στο μεταξύ, ο εκδότης του «Μαχητή» Πάνος Παπαδόπουλος και φανατικός υποστηριχτής του κ.Θωμά Μίχογλου στις εκλογές του 2014, σχολίασε στο fb τα παραπάνω με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο, αναφέροντας τα παρακάτω:
«...δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Δήμαρχος Τοπείρου και πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ξάνθης Θωμάς Μίχογλου, επέτρεψε στον χαιρετισμό του στον Κύρνο -παρουσία του Τούρκου Πρόξενου και του Ψευτομουφτή-, να του βάλουν διερμηνέα που μετέφραζε τα ελληνικά του στα...Τούρκικα! Ο Δήμαρχος Τοπείρου δηλαδή προεκλογικά (2014) στον Κύρνο και στα άλλα μειονοτικά χωριά με...μεταφράστρια πραγματοποιούσε τις ομιλίες του; Ή απλά με τον τρόπο αυτό ήθελε να νομιμοποιήσει τη χρήση της Τουρκικής γλώσσας στη ρατσιστική προκήρυξη του αδελφού του Καπζά Τζεμήλ για τις προσλήψεις στο Δήμο Μύκης; Ε τότε, δεν έχει παρά να ξεκινήσει κι ο ίδιος φροντιστήρια Τουρκικής γλώσσας για τις επόμενες δημοτικές εκλογές...! Υπάρχει άλλωστε και το κατάλληλο Πανεπιστήμιο στην Άγκυρα....για σπουδές ακόμη και δι' αλληλογραφίας!»
…..
*Παράλληλα ο Πάνος Παπαδόπουλος θέλοντας προφανώς να αναφερθεί στο χθες και στο σήμερα του Δήμαρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, ανέφερε ότι αυτούς με τους οποίους ήταν σε ρήξη και ο ίδιος μήνυε και κατήγγειλε, τώρα έχει γίνει φίλος…
-Αποκαλύπτοντας ότι ενώ είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, με μάρτυρα τον κ.Θωμά Μίχογλου ο πρώην υπαρχηγός του Χατζηευαγγέλου, αθωώθηκε στο Εφετείο Κομοτηνής πριν λίγες μέρες…και σε αυτό καταλυτικό ρόλο έπαιξε φυσικά και η κατάθεση του Δήμαρχου Τοπείρου, ο οποίος αντί να ζητήσει μάλιστα μια συγνώμη απο τον κόσμο, ειρωνεύτηκε όσους αντιδρούν ως...."πατριώτες και πατριώτισσες"! Εσύ δεν μας είπες κύριε Μίχογλου ως πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, τι επακριβώς είσαι; Πατριώτης ή μη πατριώτης;
….
*Θα είναι υποψήφιος για το νέο Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης ο εκδότης της Φωνής της Ξάνθης Σταύρος Βλαχόπουλος;
Στη συνεδρίαση πάντως της Δευτέρας ήταν παρών ο Σταύρος και παρακολούθησε όλη την συνεδρίαση…
……..
*Αναλυτικότερα: Τον Νοέμβριο 2017 θα γίνουν τελικά και οριστικά οι εκλογές στα Επιμελητήρια όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης στη συνεδρίαση της Δευτέρας 10 Ιουλίου.  Γι’ αυτό άλλωστε έγινε και η έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να καταρτιστεί η εκλογική επιτροπή.
…..
*Όπως είπε στην αρχή της συνεδρίασης του ΕΒΕ Ξάνθης ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης, έφτασε στο Επιμελητήριο το έγγραφο από το υπουργείο ανάπτυξης που ζητά από τις διοικήσεις των επιμελητηρίων να ορίσουν τις επιτροπές διεξαγωγής των εκλογών και για το σκοπό όρισε κατεπειγόντως την συνεδρίαση.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τον Νοέμβριο θα εκλεγεί η νέα διοίκηση και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης
Παράλληλα ο κύριος Μωραΐτης αναφέρθηκε εκ νέου και στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, ανακοινώνοντας ότι για το 2ήμερο (Τρίτη και Τετάρτη) θα βρίσκεται στην Αθήνα εν όψει της κατάθεσης του Νόμου για τα Πνευματικά δικαιώματα..
-Μάλιστα στις 11 το πρωϊ της Τετάρτης θα μιλήσει και στη Βουλή των Ελλήνων...
…….
*Συνάντηση είχε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα κ. Γιασάρ Χαλίτ Τσεβίκ.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι σχέσεις και η συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ με τις τουρκικές επαρχίες, και ιδιαίτερα με την όμορη επαρχία Αδριανούπολης, σε μια σειρά από θέματα.
Η συνεργασία αυτή αφορά τους τομείς της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, και ιδιαίτερα την αμοιβαία συμμετοχή ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων σε εμπορικές εκθέσεις των δύο χωρών, τον τουρισμό και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, ιδιαίτερα με την προοπτική που ανοίγει για τις δύο χώρες η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Δρόμος του Μεταξιού», καθώς και τα κρίσιμα ζητήματα της αντιμετώπισης των ζωονόσων και της καταπολέμησης των κουνουπιών.
Τον κ. Τσεβίκ συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Αλή Ριζά Ακιντζί, ενώ στη συνάντηση παρόντες ήταν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Αχμέτ Ιμπράμ και ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης κ. Μουσταφά Κατραντζή.
…….
*Από το Δ΄ Σ. Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017
ιατρικό κλιμάκιο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται από 10:00 έως 13:00Ω στο Κέντρο Υγείας ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ και στο χωριό Κύμη, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.
……
*Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας γνωστοποίησε ότι ο Δήμος Ξάνθης ισοβάθμησε στην 1η θέση μαζί με τους Δήμους Δράμας και Κοζάνης για τη διοργάνωση της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2016 ανάμεσα σε 86 συμμετοχές ελληνικών Δήμων, σύμφωνα με αξιολόγηση από την αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Γενικής Γραμματείας. Για φέτος έχει επιλεγεί ο Δήμος Δράμας προκειμένου να λειτουργήσει ως το Κέντρο των δράσεων για την Ελλάδα.
Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τη Δ/νση Προγραμματισμού του Δήμου Ξάνθης το χρονικό διάστημα 16-22 Σεπτεμβρίου 2016 με τη συμμετοχή πολλών φορέων, συλλόγων, εθελοντών και Δημοτικών Σχολείων με σκοπό την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.
Παράλληλα, ο Δήμος Ξάνθης διακρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Γενική Γραμματεία για τις καινοτόμες και βέλτιστες πρακτικές που αναδείχθηκαν μέσω των δράσεων του στον τομέα «Excellent Media Work» μεταξύ των ευρωπαϊκών Δήμων που συμμετείχαν.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους τους φορείς, συλλόγους, εθελοντές και σχολεία που συμμετείχαν ενεργά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2016», οι οποίοι έδωσαν στην Ξάνθη τη δυνατότητα να διακριθεί μεταξύ των πόλεων με τις πιο καινοτόμες, πρωτότυπες βέλτιστες πρακτικές που αναδείχθηκαν μέσω των δράσεων τους.
……
ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
25/7/2001
Ο σημερινός πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιος Μωραϊτης ψηφίζει στις εκλογές του ΕΒΕ τον εαυτό του αλλά και τον....Αείμνηστο Παναγιώτη Ανδρικόπουλο!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »