Δευτέρα, Ιουλίου 17, 2017

"Τέλος" και ο Δημήτρης Μπένης απο τον Δήμο Ξάνθης, εκεί που πριν μια βδομάδα δήλωνε...παρών κι ετοίμαζε συνδυασμό για τις άλλες…εκλογές!

Εκεί που μέχρι πριν μια βδομάδα γυρνούσε τα φιλικά του ΜΜΕ κανάλια και εφημερίδες και αν και τιμωρημένος με 6μηνη αργία, δήλωνε...παρών στο δημοτικό συμβούλιο ετοιμάζοντας μάλιστα την κάθοδό του για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, ο Δημήτρης Μπένης αποφάσισε σήμερα γραπτά να ακολουθήσει τον Θανάση Ξυνίδη και να δηλώσει κι αυτός..."τέλος" απο τον Δήμο Ξάνθης! 
Μια παραίτηση που δεν ξάφνιασε κανέναν, αφού ούτως ή άλλως μέχρι και 31 Οκτωβρίου ήταν εκτός δημοτικού συμβουλίου, ενώ παρουσίαζε και προβλήματα εσωτερικής συνοχής στο ψηφοδέλτιό του. 
Απεναντίας αντιμετωπίστηκε με χαρακτηριστική αδιαφορία απο τους δημότες και τους πολίτες της Ξάνθης. 

Αναλυτικά η επιστολή του κ.Δημήτρη Μπένηαναφέρει τα παρακάτω:
Καιρός Επι πάσιν αριστος (Θέογνις). «Για όλα τα πράγματα υπάρχει ο σωστός χρόνος» 
   Πάντα πίστευα και πιστεύω, πως όποιος θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική και τα κοινά θα πρέπει να στηριχθεί και να ακολουθήσει δυο βασικούς κανόνες.
   Ο πρώτος είναι πως, από όποια θέση και εάν ασχοληθεί, θα πρέπει να το κάνει χωρίς εμμονές και κολλήματα για θέσεις, καρέκλες, και αξιώματα και χωρίς την ανάγκη και την επιδίωξη για κοινωνική ή πολιτική αναρρίχηση.
  Ο δεύτερος. και πιο απλός, αλλά εξίσου σημαντικός, είναι πως αυτό που κάνει πρέπει να το κάνει δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων του, ώστε να είναι και αποδοτικός και χρήσιμος.
   Κατά την διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας μου στα κοινά θεωρώ πως έχω αποδείξει, πέρα από κάθε αμφιβολία, πως ακολούθησα αυτές τις θεμελιώδεις αρχές και κανόνες όσο καλύτερα μπορούσα.
  Σήμερα όμως, δυστυχώς, νέα δεδομένα, προσωπικοί-επαγγελματικοί λόγοι, δεν μου δίνουν την δυνατότητα να εξακολουθήσω να ασχολούμαι με τα κοινά στο βαθμό που εγώ πιστεύω πως πρέπει.
   Έτσι από μια ελλιπή παρουσία προτιμώ μια διακοπή, έστω και προσωρινή.
     Άλλωστε είναι βέβαιο πως ο συνδυασμός ”Συμμετέχω”, που ηγούμαι, όχι μόνο θα εξακολουθήσει να υπάρχει και θα συνεχίσει την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά θα είναι και παρών στο δημοτικό γίγνεσθαι. Θα παρακολουθούμε τα δημοτικά θέματα, θα τα ελέγχουμε και θα έχουμε όπως πάντα μια ουσιαστική παρουσία, απεγκλωβισμένη από κομματικές σκοπιμότητες, παλαιοκομματικές νοοτροπίες και σκουριασμένες πρακτικές.
   Το ζητούμενο για εμάς ήταν και θα είναι πάντα το καλό και η πρόοδος του Δήμου μας και η επαναφορά του σε τροχιά ανάπτυξης από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.
            Δημήτρης Μπένης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »