Παρασκευή, Ιουλίου 28, 2017

Σσσσσ... Ψίθυροι- Η Μητρόπολη Φ.Ν.Θ. αντιδρά στην εισαγωγή της Γιόγκα στις θεατρικές κατασκηνώσεις της Θάσου


ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Ο κ. Μπένης από την πλευρά του με έναν λόγο που στάζει αλαζονεία, κομπορρημοσύνη, έπαρση, υποτίμηση προς τους πολιτικούς αντιπάλους, θεωρεί τη μη άσκηση κριτικής, αρετή για έναν αυτοδιοικητικό! Από πότε η άσκηση κριτικής, ουσιαστικά η άσκηση κοινωνικού ελέγχου είναι μεμπτή στο Δήμο; Τι ρόλο παίζουν οι παρατάξεις στον Δήμο, εάν δεν κρίνουν τις πρωτοβουλίες και τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής;
Πέραν αυτών όμως επιχειρεί να εκφοβίσει τη στήλη του παραΣΥΡΙΖΑ, κραδαίνοντας την απόφαση του ποινικού δικαστηρίου που επίκειται. Ξέρετε κάτι για την έκβαση της υπόθεσης; Εμείς πάντως ξέρουμε ότι ένα άλλο …δικαστήριο που σας αφορούσε, “τελεσιδίκησε”!
(Από την απάντηση του παραΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του Δημήτρη Μπένη μετά την παραίτησή του από το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης)
-Κύριε Μπένη…Μήπως καταφέρατε και πάλι να εκτεθείτε και μάλιστα…μόνος σας; Και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Κοντός ψαλμός αλληλούια…Πολύ σύντομα λοιπόν θα φανεί πόσο «αρχηγός» της δημοτικής παράταξης «Συμμετέχω» μπορεί να γίνει ο Σιαμπάν Μπαντάκ αλλά και πόσο καλύτερη αντιπολίτευση μπορεί να κάνει στην Δημοτική αρχή, όπως τουλάχιστον είπε στις αρχικές δηλώσεις του…
Κι όσο για τις δηλώσεις του πρώην Δημάρχου Σταυρούπολης Γιάννη Τσεγγελίδη ότι δεν πήγαινε στα δημοτικά συμβούλια γιατί δεν ήταν ικανοποιημένος από την αντιπολίτευση του Δημήτρη Μπένη, ή μάλλον αναζητούσε κάποια δικαιολογία, ή προφανώς ήθελε να κάνει…χιούμορ!
Την περασμένη Δευτέρα πάντως στο δημοτικό συμβούλιο, οι μεν Σιαμπάν Μπαντάκ-Σουά είχαν κοινή γραμμή σε όλες τις ψηφοφορίες, σε αντίθεση με τους Γ. Τσεγγελίδη και Στέλιο Γουναρίδη που ψήφιζαν κατά το…δοκούν! Όπως δηλαδή γούσταρε ο καθένας…
«Α»

Η Μητρόπολη Φ.Ν.Θ. αντιδρά στην εισαγωγή της Γιόγκα στις θεατρικές κατασκηνώσεις της Θάσου

Από το Γραφείο Ορθοδόξου Μαρτυρίας της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται η αντίθεση της τοπικής Εκκλησίας στην εισαγωγή-πρακτική γιόγκα «σε εβδομάδα θεατρικής κατασκήνωσης που οργανώνεται στη Θάσο αυτήν την περίοδο».
Το Γραφείο κάνει λόγο για κινήσεις «που στρέφονται κατά της ορθοδόξου πίστεως και παραδόσεως», χαρακτηρίζει τη γιόγκα όχι ως μια «απλή μορφή γυμναστικής» αλλά ως ένα «ολοκληρωμένο θρησκευτικοφιλοσοφικό σύστημα» και κάνει λόγο για «ξένες και επικίνδυνες διδασκαλίες» που καμία σχέση δεν έχουν με το Αν και η ανακοίνωση της Μητρόπολης ΦΝΘ δεν κατονομάζει τη θεατρική κατασκήνωση, προφανώς αναφέρεται σε αυτήν που διοργανώνει το Θέατρο των Πολιτών (κεντρική φωτό – διαβάστε σχετικά εδώ), αν και επισημαίνεται ότι και στο Θεατρικό Αντί-σκηνο που μόλις ολοκληρώθηκε επίσης στο νησί της Θάσου (διαβάστε σχετικά εδώ) υπήρχε καθημερινά στο πρόγραμμα «χαλάρωση με ασκήσεις γιόγκα».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για τις εξελίξεις στα λιπάσματα

Η απουσία εκπροσώπων της ELFE από την τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας δείχνει για μία ακόμα φορά την απροθυμία της εργοδοσίας να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ορθής λειτουργίας του εργοστασίου. Επιβεβαιώνει επίσης την παραβατική της στάση καθώς φαίνεται πως αδιαφορεί για την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου, η οποία δικαιώνει τους παράνομα απολυμένους της βιομηχανίας.
Ο κόμπος έχει φτάσει εδώ και καιρό στο χτένι. Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Οι παράνομα απολυμένοι πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους. Πρέπει η κυβέρνηση να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση των εργαζόμενων στο εργοστάσιο, να διασφαλίσει την αποφυγή οποιασδήποτε προσπάθειας από τη μεριά της εργοδοσίας για τρομοκράτηση των αγωνιστών και να προχωρήσει, χωρίς καθυστέρηση, στην επίλυση του προβλήματος του εργοστασίου.
Ήρθε η ώρα των πράξεων. Ήρθε η ώρα να  σταματήσουν τα παιχνίδια της εταιρείας σε βάρος των εργαζομένων, της πόλης και της κοινωνίας.

Τοποθέτηση Λαμπάκη για την απεργία των εργαζομένων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.»
Με αφορμή την απεργία των εργαζομένων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στις 27/7 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στα δίκαια αιτήματά τους που αφορούν
1.Την ακύρωση των σχεδιασμών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και των αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας
2.Την ανάθεση αρμοδιοτήτων στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για την ανάπτυξη και διαχείριση υποδομών και την ανάπτυξη της χώρας
3.Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
Ιδιαίτερα τα δύο πρώτα αιτήματα που είναι και αλληλένδετα, όπως και το αίτημα της ΠΕΔ ΑΜΘ για ακύρωση της κατασκευής των νέων σταθμών διοδίων επί του αυτοκινητοδρόμου, αποτελούν πάγιες θέσεις τόσο του Δήμου Αλεξανδρούπολης όσο και των υπόλοιπων δήμων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ μέσω των οποίων διέρχεται η Εγνατία οδός.

Αφού μάζεψαν τα πάντα από βότανα στα βουνά τώρα ψαρεύουν και παράνομα

Οι Βούλγαροι κυριολεκτικά έχουν «μαδήσει» όλα τα βουνά της Ροδόπης μαζεύοντας ότι βότανα βρούνε (ειδικά τσιμένι και κρόκο) τα οποία τα περνάνε στην Βουλγαρία τα συσκευάζουν και τα πουλάνε σε εστιατόρια της Ευρώπης.
Φαίνεται πως δεν τους φτάνει αυτό και πλέον ψαρεύουν στο Νέστο και συγκεκριμένα στο Φράγμα του Θησαυρού στην Δράμα όπου λόγω του μεγάλου βάθους και την απαγόρευσης της αλιείας ο πληθυσμός και η ποικιλία των ψαριών είναι μεγάλος. Έτσι την Τρίτη συνελήφθησαν στην τεχνητή λίμνη στο φράγμα του Θησαυρού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας 56χρονος και μία 54χρονη, διότι κατελήφθησαν να ψαρεύουν παράνομα, εντός της τεχνητής λίμνης, με τη χρήση βάρκας, διχτυών και άλλων αλιευτικών εργαλείων. Κατασχέθηκε η παραπάνω βάρκα, μία ηλεκτροκίνητη μηχανή και διάφορα αλιευτικά εργαλεία

Δρομολόγηση δυο ακόμη πλοίων στη γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη
Τη δρομολόγηση των πλοίων «Σαμοθράκη Ι» και «Ζέφυρος» στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, υπέγραψε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, απαντώντας σε αιτήματα τόσο των τοπικών παραγωγικών φορέων της Σαμοθράκης, όσο και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού Έβρου για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής κίνησης.
Στη συγκεκριμένη γραμμή πέραν των δύο πλοίων εκτελεί δρομολόγια το επιβατηγό οχηματαγωγό Σάος ΙΙ. Έτσι η Σαμοθράκη θα συνδέεται με καθημερινά και τακτικά δρομολόγια με την Αλεξανδρούπολη, ενώ το νησί έχει, για αυτή την δρομολογιακή περίοδο τη δυνατότητα σύνδεσης μια φορά την εβδομάδα, με το Λαύριο, με το δρομολόγιο του Σάος ΙΙ Λαύριο- Λήμνος- Σαμοθράκη- Αλεξανδρούπολη.
Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής όσο και υφυπουργός, Νεκτάριος Σαντορινιός επιβεβαίωσαν την έμπρακτη στήριξη του υπουργείου στην ανάπτυξη των νησιών, ενώ εξέφρασαν από κοινού, την ικανοποίησή τους για τον εμπλουτισμό των δρομολογίων από και προς τη Σαμοθράκη.
Τόνισαν επίσης ότι κύριο μέλημα του υπουργείου είναι η αναβάθμιση του ακτοπλοϊκού δικτύου των νησιών, όλο το χρόνο.

ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ 25410/63600 Η ΜΙΚΡΗ ΣΑΣ ΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Με ένα μόνο τηλέφωνο στο 25410/63600 ή στο τηλέφωνο 2541-105096 μπορείτε να δώσετε την Μικρή σας αγγελία, «Ενοικιάζεται» ή «Πωλείται», ή «Ζητείται εργασία» κλπ και να την δείτε την επομένη μέρα να δημοσιεύεται και στην έντυπη έκδοση της Αδέσμευτης Θράκης αλλά και στο adesmeuti-thrakis.blogspot.com. Σημειώστε τα.

Έως 30 Σεπτεμβρίου χρήση των υπολοίπων σε κάρτες αλληλεγγύης

Τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου τυχόν αχρησιμοποίητα υπόλοιπα σε Κάρτες Αλληλεγγύης (σίτισης) έχουν οι δικαιούχοι του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ως γνωστόν, με την εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» έπαυσαν τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που ξεκίνησαν το 2015.
Επειδή μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη αχρησιμοποίητων υπολοίπων σε κάποιες Κάρτες Αλληλεγγύης (σίτισης), έχει δοθεί η δυνατότητα χρήσης αυτών των υπολοίπων μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2017.
Εάν τέτοιες κάρτες με αχρησιμοποίητα υπόλοιπα έχουν χαθεί ή καταστραφεί, οι δικαιούχοι μπορούν να ζητήσουν την επανέκδοση απευθείας από την Εθνική Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Κάρτες Αλληλεγγύης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές προϊόντων σε όλα τα super market και καταστήματα τροφίμων.     

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »