Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2017

Σσσσς… ψίθυροι

Άκου τι είπαν
Οι λόγοι της απόφασης μου του έχουν κατά καιρούς γίνει γνωστοί στις ιδιαίτερες συναντήσεις μας και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την στέρηση οράματος και πραγματικής βούλησης για την δημιουργία ενός νέου Τοπείρου.
…Ευκαιρίες για την επίλυση ζωτικών προβλημάτων του Τοπείρου χάθηκαν, επειδή η «Δημοτική Αλλαγή», το μόνο που συνεχίζει να κάνει είναι αντιπολίτευση στην προηγούμενη διοίκηση…το όραμα για έναν νέο Τόπειρο, δεν μπορεί να θεμελιωθεί μόνο σε λόγια αλλά χρειάζεται πράξεις.
Αναλαμβάνω τη δέσμευση, ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, να προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου και με δημιουργική λογική να προσφέρω στον Τόπειρο αυτό που πραγματικά του αξίζει, ένα καλύτερο αύριο εκμεταλλευόμενος τις πραγματικές δυνάμεις των ανθρώπων του.
(Ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος  Τοπείρου Νίκος Κιατίπης στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του στον Δήμαρχο Θωμά Μίχογλου)
-Έτοιμος για νέος υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου ο Νίκος Κιατίπης! Με πρώτο αβαντάζ τη σεμνότητα και την απλότητά του…

Το σχόλιο
Διαβάζω στα γειτονικά ΜΜΕ ότι εκατοντάδες Καβαλιώτες διαμαρτυρήθηκαν σε νέα συγκέντρωση στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Αγίου Σίλα, κατά της εγκατάστασης σταθμού διοδίων στην Άσπρη Άμμο.
Το παρών μάλιστα έδωσαν τοπικοί φορείς με επικεφαλής την Δήμαρχο Καβάλας κ.Τσανάκα, αιρετοί, πολιτιστικοί σύλλογοί, σωματεία εργαζομένων και απλός κόσμος προκειμένου να εκφράσουν για μία ακόμα φορά την αντίδρασή τους στην εγκατάσταση των διοδίων.
Και ερωτώ….
-Δηλαδή η Ξάνθη δεν επηρεάζεται από τα συγκεκριμένα διόδια; Ή τα διόδια στη Μέστη Κομοτηνής; Μόνο οι Καβαλιώτες και οι Κομοτηναίοι;
Γιατί δεν βλέπω καμία μα καμία αντίδραση από κανέναν….Ή όπως λέει ο λαός, δεν κουνιέται φύλλο!
«Α»

adesmeuti-thrakis.blogspot.com
ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ
Με την αγάπη και στήριξη όλων των αναγνωστών μας συνεχίζουμε και τον Ιούλιο την ανοδική πορεία του  adesmeuti-thrakis.blogspot.com με στόχο την κορυφή.
Ήδη φτάσαμε  στις 1954500 συνολικές προβολές και προχωράμε ακόμη πιο ψηλά με την δική σας στήριξη και αγάπη.  
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ. Για την αλήθεια και το δίκαιο, για την δημοκρατία και τον άνθρωπο. Κάθε μέρα, κάθε ώρα…
Επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μας  στο τηλέφωνο 2541105096 ή 25410/62222  για όποιο θέμα σας απασχολεί ή κάτι που θεωρείται ενδιαφέρον.
Ευρωπαϊκή πολιτική το ψηφιακό τέλος 2%
Η απόφαση για το τέλος του 2% στις ταμπλέτες, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα smart phones είναι μια πολιτική που συμβαδίζει απόλυτα με την Ευρώπη. Δεν πρόκειται για χαράτσι, αλλά για το ελάχιστο αντίτιμο προς τους δημιουργούς για την αναπαραγωγή του έργου από τις συγκεκριμένες μηχανές κάτι που είναι γνωστό και στους εισαγωγείς των ειδών πληροφορικής στην Ελλάδα. Το καθεστώς αυτό στην Ελλάδα ξεκινάει από το τέλος επί της «γραφης κασσέτας».
«Θέλω οι δημοσιογράφοι, οι εκδότες και οι συγγραφείς να αμείβονται δίκαια για την εργασία τους, ανεξάρτητα από το αν γίνεται μέσα σε στούντιο ή στο σπίτι, ανεξάρτητα από το αν κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ή με συμβατικά μέσα, αν τυπώνεται σε φωτοτυπικό μηχάνημα ή περιέχεται σε έναν σύνδεσμο σε μια ιστοσελίδα», έχει δηλώσει από τις 14 Σεπτεμβρίου του 2016 ο Πρόεδρος Juncker, περιγράφοντας την κατάσταση της Ένωσης το 2016. Η συζήτηση για την συγκεκριμένη οδηγία περί πνευματικών δικαιωμάτων, έχει ξεκινήσει και σύντομα θα κατατεθεί προς διαβούλευση το σχέδιο.
Το πρόβλημα για την κυβέρνηση και τους υπουργούς Πολιτισμού και Ψηφιακής Πολιτικής, είναι πως από τη δυνατότητα είσπραξης του ποσοστού 2%, έχουν μερίδιο μόνο οι εκδότες, όχι και οι δημοσιογράφοι.
Πηγή: http://www.typologies.gr
ΚΚΕ ΞΑΝΘΗΣ: Να μην απολυθεί κανένας 
εργαζόμενος στους Δήμους και στον ΣΔΑΝΞ
Το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου 2017 Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.
Εξέφρασε την πλήρη στήριξη στον δίκαιο αγώνα τους και ιδιαίτερα στην προσπάθεια να μην χάσει κανείς συμβασιούχος-παρατασιούχος τη δουλειά του αυτό το διάστημα.
Δήλωσε ότι απαίτηση των εργαζομένων πρέπει να είναι η άμεση μετατροπή των θέσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου και η μονιμοποίηση των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, που δεν ήρθαν στους δήμους από κανένα παράθυρο, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους δήμους από το 2011.
Ήδη η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ζητήσει να ληφθεί απόφαση στο Δήμο Ξάνθης, ενώ θεωρεί αυτονόητη τη θετική αντιμετώπιση του θέματος στους άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (ειδικά στο Δήμο Αβδήρων που απασχολεί μεγάλο αριθμό συμβασιούχων) και στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Νέα Κινητή Μονάδα Α’ Βοηθειών στο Σώμα
Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής
Στα χέρια του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Παραρτήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, βρίσκεται η κινητή μονάδα πρώτων βοηθειών που παραχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής.
Δεδομένου ότι ο νομός Ροδόπης καλύπτεται με μόλις δύο ασθενοφόρα ανά βάρδια, οι ιθύνοντες της οργάνωσης έκριναν ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθούν με ένα όχημα άμεσης παροχής περίθαλψης, και ως εκ τούτου απηύθυναν σχετικό αίτημα στη δημοτική αρχή το οποίο και έγινε αποδεκτό ομοφώνως από το δημοτικό συμβούλιο. Η Κινητή Μονάδα Α΄ Βοηθειών του Παραρτήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανέλαβε υπηρεσία πριν λίγες μέρες.
Επιπλέον, το εν λόγω όχημα, θα υποστηρίξει και τη νεοσύστατη Ποδηλατική Ομάδα Α’ Βοηθειών της οργάνωσης, που τις βραδινές ώρες των Σαββατοκύριακων θα εκτελεί περιπολίες σε συνοικίες του κέντρου της Κομοτηνής.

Αίνιγμα
Με ποιο αγροτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενό συνεργάτη του πρώην Δημάρχου Τοπείρου Στέλιου Χατζηευαγγέλου συζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με σκοπό να τον κατεβάσει υποψήφιο Δήμαρχο στον Τόπειρο στις επόμενες δημοτικές εκλογές; Με την ισχυρή στήριξη μάλιστα και πρώην μειονοτικού αντιδημάρχου του κυρίου Μίχογλου που ετοιμάζεται να ανεξαρτητοποιηθεί;

Ανάπλαση της περιοχής του βυζαντινού τείχους Κομοτηνής, προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, από το Ε.Π. της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η ανάπλαση της περιοχής εξωτερικά και περιμετρικά του βυζαντινού τείχους της Κομοτηνής, προϋπολογισμού 1.220.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.
Η ανάπλαση θα γίνει στις οδούς Θεμιστοκλή Σοφούλη, Νικηφόρου Γρηγορά και Σωκράτους οι οποίες περιβάλουν ή βρίσκονται εντός του τείχους και αποτελούν τις κύριες οδούς πρόσβασης σε αυτό.
Συγκεκριμένα, οι οδοί Γρηγορά και Σωκράτους θα μετατραπούν σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας ενώ η οδός Σοφούλη θα παραμείνει βασική αρτηρία της πόλης με αντικατάσταση όμως των υλικών κατασκευής της με πέτρινους κυβόλιθους για να ταιριάζουν στο ύφος της περιοχής και να συμβάλλουν στην ανάδειξή της. Στην περιοχή του κατεστραμμένου νότιου τμήματος του τείχους θα τοποθετηθούν κυβόλιθοι διαφορετικής απόχρωσης ώστε να διαγράφεται στο έδαφος το ίχνος του τείχους που δεν σώζεται ενώ ειδικά μεταλλικά εμπόδια θα αποτρέπουν το παράνομο παρκάρισμα.
Eκατέρωθεν των τριών οδών θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια που θα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με το δρόμο, θα διαθέτουν ζώνες πρασίνου, σύγχρονο σύστημα φωτισμού, καθιστικά και οδηγούς για άτομα με προβλήματα όρασης.
Συνολικά, τα έργα ανάπλασης θα γίνουν σε μήκος 552 μέτρων. Η επιφάνεια των οδών που θα στρωθεί με κυβόλιθους θα είναι 5.624 τετραγωνικά μέτρα ενώ η επιφάνεια των πεζοδρομίων στα οποία θα γίνουν επεμβάσεις θα είναι 1.976 τετραγωνικά μέτρα.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σφραγίστηκε το Μέστζιτ, χώρος Μουσουλμανικής 
προσευχής στην Αλεξανδρούπολη
Λουκέτο μπήκε στον μοναδικό χώρο μουσουλμανικής προσευχής που λειτουργούσε στην Αλεξανδρούπολη, το λεγόμενο μεστζίτ.
Το μεστζίτ λειτουργούσε στη συνοικία όπου μένουν οι περισσότεροι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολη, το λεγόμενο «τέρμα της οδού Άβαντος».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές αποφάσισαν τη σφράγιση του χώρου επειδή στεγαζόταν σε αυθαίρετο κτίσμα, ωστόσο –μέχρι τώρα τουλάχιστον- δεν έχει γίνει γνωστό αν θα γίνουν ενέργειες νομιμοποίησής του ή αν  ο χώρος θα παραμείνει ανενεργός.
Η λειτουργία του πάντως είχε αποφασιστεί εξαιτίας του γεγονότος ότι η συνοικία των μουσουλμάνων βρίσκεται αρκετά μακριά από το μοναδικό τέμενος που λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη και ως εκ τούτου η εξυπηρέτηση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων ήταν δύσκολη. Επίσης, η λειτουργία του μεστζίτ είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, σε σημείο που κάποιοι είχαν αποθέσει στην είσοδο του μία γουρουνοκεφαλή.

Στα φαρμακεία της ΑΜΘ το μύρτιλλο
Σε δέκα ημέρες θα βρίσκεται στα φαρμακεία της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης το φρούτο μύρτιλλο σε μορφή καψούλας. Ήδη ο ΕΟΦ της Ευρώπης μετά από σχετικές έρευνες που έγιναν από το πανεπιστήμιο της Πάτρας ενέκρινε την κυκλοφορία του συγκεκριμένου σκευάσματος το οποίο εκτός από την Ελλάδα θα κυκλοφορήσει και στο εξωτερικό όπως πχ στη Γερμανία, την Κύπρο, την Βραζιλία. Ωστόσο όπως είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο παραγωγός και συσκευαστής του μύρτιλλου από την Δράμα Νικος Παπουτσής πρόκειται για το φρούτο που μειώνει το ζάχαρο, καθαρίζει το αίμα περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία, κάλιο, μαγνήσιο βιταμίνη C και η καθημερινή λήψη του είναι ευεργετική και για αυτούς που ήδη κάνουν ινσουλίνη αλλά και για τους υγιείς οργανισμούς.
Το μύρτιλλο καθαρίζει το αίμα περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C.
Ασθενείς διαβητικοί που έχουν ξεκινήσει να κάνουν χρήση του σκευάσματος που περιέχει μύρτιλλο λένε ότι έχουν δει θεαματικά αποτελέσματα στην υγείας τους. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο τον παραγωγό όσοι θα καλλιεργήσουν μύρτιλλο θα έχουν εισόδημα για 5 στρέμματα 15 με 20.000 ευρώ το χρόνο.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »