Παρασκευή, Ιουλίου 07, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Δ ιψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση


Εκτάκτως συνεδρίασε χθες η Σύγκλητος του ΔΠΘ προκειμένου να ασχοληθεί και να αποφασίσει τη στάση της, μετά την απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ.Γαβρόγλου να παύσει τον Πρύτανη κ.Καραμπίνη από τα καθήκοντά του. Τι αποφάσισε; Μα να συμπαρασταθεί στον Πρύτανη, είτε στα δικαστήριά του, είτε με ανακοινώσεις συμπαράστασης.
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της MRB.
Συγκεκριμένα, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 11,9 ποσοστιαίες μονάδες, συμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της MRB για το real.gr. Η έρευνα ήταν πανελλαδική σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (χρόνος διεξαγωγής 20 έως 29 Ιουνίου 2017) και τις εξαμηνιαίες τάσεις.
…..
*Η πρόθεση ψήφου στις τάσεις Ιουνίου 2017 (20-29/6)
Η ΝΔ προηγείται με διαφορά 11,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα:
    ΝΔ: 29,7%
    ΣΥΡΙΖΑ: 17,8%
    Χρυσή Αυγή: 7,4%
    Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ: 7,4%
    ΚΚΕ: 6,9%
     Ένωση Κεντρώων: 2,9%
    Ανεξάρτητοι Ελληνες: 2,5%
    Πλεύση Ελευθερίας: 2,3%
    Το Ποτάμι: 2,0%
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,0%.
    «Άλλο Κόμμα»: 2,3%
    «Αδιευκρίνιστη Ψήφος»: 17,8%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: 7,3% Δεν Αποφάσισα-Δεν Απαντώ και 10,5% Λευκό-Ακυρο-Αποχή και 2,3% Άλλο Κόμμα.
……

*Κατανομή ποσού ύψους 112.229.848,02 € σε 110 Δήμους της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2017, προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους, για τους μήνες Μάιο – Ιούνιο 2017, σύμφωνα με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.
Τα ανωτέρω ποσά θα αποδοθούν στους Δήμους με χρηματική εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αμέσως μετά τη μεταφορά των αντίστοιχων πιστώσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης η κατανομή έχει ως εξής:
ΚΑΒΑΛΑΣ 1.469.247,53
ΞΑΝΘΗΣ 1.559.191,65
ΡΟΔΟΠΗΣ 1.601.340,42
ΕΒΡΟΥ 1.818.197,79
ΔΡΑΜΑΣ 1.246.343,21
……

*Απίστευτο κι όμως αληθινό. Μετά λοιπόν από απόφαση της οργανωτικής επιτροπής ο χώρος διεξαγωγής των εκδηλώσεων του Μουσικού Ιουλίου 2017 μεταφέρεται στο Υπαίθριο Θέατρο Πλατείας (έναντι του ΟΤΕ).
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 8 και 9 Ιουλίου 2017 στις 20:30 σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.
Οργανωτική Επιτροπή Μουσικού Ιουλίου
……
*Ο λόγος που δυο μέρες πριν αποφασίστηκε οι εκδηλώσεις του Μουσικού Ιούλη να μεταφερθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης;
-Μα η απόφασης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης να περιφράξει το χώρο των παλιών καπναποθηκών, εκεί που θα γίνονταν οι συναυλίες!
…..
*Βέβαια οι κακές γλώσσες λένε ότι και οι οργανωτές του Μουσικού Ιούλη προτιμάνε την κεντρική πλατεία προκειμένου να έχουν περισσότερο κόσμο (σ.σ. Θα υπάρχουν και οι διερχόμενοι…) παρά να είναι όπως και πέρσι, 15-20 άτομα!
……

*Ο Δήμος Ξάνθης μας ενημερώνει «ότι από την  Δευτέρα 10 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 14  Ιουλίου 2017, κατά τις πρωινές ώρες, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε τμήμα της οδού Ζαλόγγου από την οδό Οδυσσέως έως την οδό Ηλιουπόλεως και στην οδό Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ από την οδό Ηλιουπόλεως έως την οδό Θυατείρων , στα πλαίσια του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΞΑΝΘΗΣ».
Οι εν λόγω εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της κυκλοφορίας στη παραπάνω οδό , με διακοπή της κυκλοφορίας στα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, και  εκτροπή αυτής στις παρακείμενες οδούς.
Παρακαλούμε για την κατανόηση και την προσοχή σας.» 
……

*Επτά θα είναι τελικά οι τηλεοπτικές άδειες οι οποίες θα δοθούν, όπως αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Έπειτα από μακρά έκτακτη συνεδρίαση, κατέληξε στον αριθμό των επτά αδειών, γεγονός για το οποίο αναμένεται να ενημερώσουν τα μέλη του τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »