Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2017

Freddo Πολιτικολογίες: Σεμπαϊδήν Καραχότζα: Χρωστά μια συγνώμη ο Θωμάς Μίχογλου στους Ελληνόψυχους μουσουλμάνους της Θράκης…

*Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε χθες από την ιστοσελίδα του ο Πομάκος αγωνιστής και συγγραφέας Σεμπαϊδήν Καραχότζα κατά του Δημάρχου Τοπείρου, σχολιάζοντας με νόημα «Χρωστάει μια συγνώμη στους ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥΣ μουσουλμάνους της Θράκης ο Θωμάς Μίχογλου»
……
*Σχολίασε μεταξύ των άλλων ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα:
«Αν ήταν κάποιος άλλος δε θα μου προκαλούσε και μεγάλη εντύπωση, άλλωστε εμείς που ζούμε στη Θράκη έχουμε δει και έχουμε ακούσει πολλά. Ποτέ όμως δε μπορούσα να φανταστώ πως θα ακούσω τον επί μια δωδεκαετία Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ξάνθης να αποκαλεί τον κ. Μετέ «Σοφολογιότατο Μουφτή». Δεν ξέρω τι ήταν εκείνο που τον έκανε να πει αυτά τα λόγια, ίσως για να γίνει αρεστός στον Τούρκο Πρόξενο, στον Δήμαρχο Μύκης καθώς και στον ίδιο τον Μετέ. Θα πρέπει όμως ορισμένα πράγματα να μπουν στη θέση τους αν και είμαι σίγουρος πως ο Δήμαρχος Τοπείρου τα γνωρίζει πολύ καλύτερα από μένα.
Ο Μετέ κ. Δήμαρχε δεν είναι ο Μουφτής των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, στη θέση αυτή η ελληνική πολιτεία έχει τοποθετήσει εδώ και χρόνια άλλον. Άρα η προσφώνηση του κ. Μετέ ως «Σοφολογιάτο Μουφτή» αποτελεί όχι απλά πρόσκληση αλλά κα προσβολή για τους ελληνόψυχους μουσουλμάνους της περιοχής».
……
*Μάλιστα ο Σεμπαϊδήν καταλήγει ως εξής στο άρθρο του:
«Ως απλός πολίτης, ως ο απλός Θωμάς Μίχογλου δηλαδή έχει το δικαίωμα να θεωρεί Μουφτή όποιον θέλει, ως Δήμαρχος όμως δε νομίζω πως έχει το δικαίωμα να μην υπολογίζει τις αποφάσεις της ελληνικής πολιτείας. Απ’ όσο ξέρω για το ελληνικό κράτος ο κ. Μετέ δεν είναι ο Μουφτής Ξάνθης και κανένας Δήμαρχος δεν έχει το δικαίωμα να τον αποκαλεί έτσι.
Με παραξένεψε επίσης πολύ η ύπαρξη μεταφραστή ώστε να μεταφράζονται στην τουρκική όσα έλεγε ο κ. Μίχογλου. Γιατί άραγε; Δε μιλούσε σε Έλληνες πολίτες εκείνη την ώρα; Κατά τα άλλα μας κάνει εντύπωση που ο Δήμαρχος Μύκης ζήτησε ως βασικό προσόν την καλή γνώση της τουρκικής γλώσσας για την πρόσληψη μερικών υπαλλήλων. Μα με τέτοια συμπεριφορά από χριστιανούς Δημάρχους και πολιτικούς σε λίγο θα μπορεί άφοβα να υψώσει και την τουρκική σημαία στο μπαλκόνι του Δήμους Μύκης. Βρίσκει πρόσφορο έδαφος και τα κάνει αυτά ο κ. Καπζά».
….
*Για να καταλήξει ως εξής:
«Νομίζω λοιπόν πως ο κ. Μίχογλου χρωστάει όχι απλά μια εξήγηση αλλά μια συγνώμη στους μουσουλμάνους της Θράκης διότι έστω και άθελα του (δεν είμαι βέβαια και πολύ σίγουρος για το άθελα) τους επιβάλει κατά κάποιον τρόπο τον Μετέ ως Μουφτή. Ε όχι, αυτό το δικαίωμα δεν του το έδωσε κανένας.
Ο Μετέ κ. Δήμαρχε ούτε είναι κι ούτε θα γίνει ποτέ Μουφτής Ξάνθης!!!»
……
*Το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο Μαθημάτων του Kardelen συνεχίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά τη λειτουργία του και καλεί τους εκπαιδευτικούς που έχουν όρεξη και διάθεση να δηλώσουν συμμετοχή.
Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος των καθηγητών για το σχολικό έτος 2017 – 2018 ξεκίνησαν και απευθύνονται πρωτίστως σε εκπαιδευτικούς και απόφοιτους καθηγητικών σχολών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη διπλανή ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Οι καθηγητές του νέου έτους θα κληθούν σε μια συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης για τον τρόπο λειτουργίας. Ελάχιστη απαίτηση είναι η διάθεση για προσφορά μέσα από την οπτική της Αλληλεγγύης και η αγάπη για την εκπαίδευση και τη συλλογικότητα.
……
*Συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 11 το πρωί η Οικονομική Επιτροπή Τοπείρου με τα παρακάτω δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.Εξουσιοδότηση του δικηγόρου Ξάνθης Παύλου Καραβέλη, νομικού συμβούλου του δήμου Τοπείρου, όπως: α) καταθέσει προτάσεις και προσθήκη-αντίκρουση κατά των προτάσεων του αντιδίκου ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ξάνθης (τακτική διαδικασία) και κάθε άλλου αρμοδίου δικαστηρίου για τη συζήτηση της από 3-4-2017 αγωγής του Φικρέτ Χουσεΐν Ογλού, κατοίκου Π. Ολβίου, κατά του δήμου Τοπείρου, επί τω τέλει όπως απορριφθεί καθ' ολοκληρίαν η ως άνω αγωγή και να καταδικασθεί ο ενάγων στη δικαστική δαπάνη του δήμου Τοπείρου β) προτείνει και αντικρούσει ενστάσεις, αντενστάσεις και ισχυρισμούς και γ) παραστεί και εκπροσωπήσει τον δήμο Τοπείρου κατά τη συζήτηση της πιο πάνω αγωγής όποτε αυτή ορισθεί ή σε οποιαδήποτε επανάληψη συζήτησης ή εξέταση μαρτύρων ορισθεί. Με την παρούσα επίσης δηλώνεται ότι εγκρίνεται κάθε άλλη διαδικαστική πράξη, κύρια ή παρεπόμενη, την οποία διενήργησε και θα διενεργήσει ο πιο πάνω εξουσιοδοτούμενος δικηγόρος.
2.Εξουσιοδότηση του δικηγόρου Ξάνθης Παύλου Καραβέλη, νομικού συμβούλου του δήμου Τοπείρου, όπως: α) καταθέσει προτάσεις και προσθήκη-αντίκρουση κατά των προτάσεων του αντιδίκου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης (τακτική διαδικασία) και κάθε άλλου αρμοδίου δικαστηρίου για τη συζήτηση της από 20-4-2017 αγωγής του Παναγιώτη Ελευθεριάδη, κατοίκου Μαγικού, κατά του δήμου Τοπείρου, επί τω τέλει όπως απορριφθεί καθ' ολοκληρίαν η ως άνω αγωγή και να καταδικασθεί ο ενάγων στη δικαστική δαπάνη του δήμου Τοπείρου β) προτείνει και αντικρούσει ενστάσεις, αντενστάσεις και ισχυρισμούς και γ) παραστεί και εκπροσωπήσει τον δήμο Τοπείρου κατά τη συζήτηση της πιο πάνω αγωγής όποτε αυτή ορισθεί ή σε οποιαδήποτε επανάληψη συζήτησης ή εξέταση μαρτύρων ορισθεί. Με την παρούσα επίσης δηλώνεται ότι εγκρίνεται κάθε άλλη διαδικαστική πράξη, κύρια ή παρεπόμενη, την οποία διενήργησε και θα διενεργήσει ο πιο πάνω εξουσιοδοτούμενος δικηγόρος.
….
*Συγκροτήθηκε σε σώμα η Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του παραρτήματος Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Η προκύπτουσα σύνθεση της επιτροπής κατά την πρώτη περίοδο θητείας του οργάνου έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Ιωάννης Δουκέλης
Αντιπρόεδρος: Σταύρος Γιαννώτας
Γραμματέας: Λεωνίδας Ελευθεριάδης
Μέλος: Ελπινίκη Μαυράκη
Μέλος: Ηλίας Παπασταυρινίδης.
Τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής συναίνεσαν με διάθεση συνεργασίας στην ισομερή κατανομή των αξιωμάτων, με εναλλαγή των διακριτών θέσεων κατά τη διάρκεια της θητείας του οργάνου ανάμεσα στα μέλη όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, Ανεξάρτητοι Μηχανικοί Θράκης, Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών).

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Ένα βήμα πριν τη φυλακή βρίσκεται ο Γιώργος Κιμούλης, μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση 15 μηνών για χρέη στο Δημόσιο, ύψους 250.000 ευρώ, αφού έχασε τη ρύθμιση στην οποία είχε ενταχθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso.
Η ποινή που του επιβλήθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι σε δεύτερο βαθμό και χωρίς αναστολή, εξαιτίας προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης. Ωστόσο, η μετατροπή της προς 25 ευρώ την ημέρα δίνει τη δυνατότητα στον Γιώργο Κιμούλη να πληρώσει το ποσό των 25.000€ (με τις προσαυξήσεις) και να αποφύγει τη φυλάκιση.
Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ενώ μάρτυρας υπεράσπισής του ήταν και ο λογιστής του. Η υπόθεση αφορά σε εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2001 για το θέατρο του Γιώργου Κιμούλη που υπήρχε σε μισθωμένο ακίνητο και λειτουργούσε σαν σχολή.
Αλήθεια….πως τα φέρνει η ζωή!!!

Η ΚΑΤΙΝΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »