Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017

Με πνιγμό κινδύνεψε 3χρονο παιδάκι στην παραλία Ερασμίου. Οδηγίες για τους λουόμενους από το Λιμεναρχείο Λάγος.

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό θανάτου ηλικιωμένου άνδρα τη Δευτέρα 31.07.2017 στην παραλία «Μυρωδάτου» Νομού Ξάνθης αλλά και περιστατικά παρ΄ ολίγον πνιγμού ενός αλλοδαπού 27 ετών στις 22-7 στο Μυρωδάτο και ενός παιδιού 3 ετών στην παραλία Ερασμίου το περασμένο Σάββατο,  το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγος με δελτίο τύπου στα ΜΜΕ, εφιστά για μία ακόμη φορά την προσοχή των συμπολιτών μας στην τήρηση των βασικών κανόνων ασφαλείας κατά τη διάρκεια λήψης θαλασσίου λουτρού, τονίζοντας ιδιαίτερα:
● την μεγάλη σοβαρότητα της αδιάλειπτης γονικής επίβλεψης των μικρών παιδιών όταν αυτά βρίσκονται μέσα ή κοντά στο νερό.
● Τα άτομα προχωρημένης ηλικίας δεν πρέπει να υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, καλό είναι να κολυμπούν με παρέα και να μην απομακρύνονται από την ακτή αλλά να κολυμπούν κατά μήκος αυτής.
● Τα άτομα που δεν γνωρίζουν κολύμβηση ή δεν ξέρουν να κολυμπούν καλά, πρέπει να κολυμπούν με παρέα και οπωσδήποτε στα ρηχά, καθώς πτώση τους στην θάλασσα λόγω απώλειας ισορροπίας, κυματισμού κτλ. μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες.
Ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας προκειμένου στο εξής αποτραπούν δυσάρεστα περιστατικά” καταλήγει η ανακοίνωση.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »