Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017

Σσσσσ. Ψίθυροι - Σύλληψη 45χρονου στη Ξάνθη διωκόμενου με δύο Εντάλματα Σύλληψης και μία καταδικαστική απόφαση


ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Τα κοράκια της διαπλοκής οι αποτυχημένοι δημοσιογραφίσκοι της περιοχής και οι ανεύθυνοι παραγοντίσκοι της ελλάσονος αντιπολίτευσης. ...έβγαλαν πάλι είδηση.
Ας ακούσουν λοιπόν τη δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, για το πιλοτικό πρόγραμμα των Νηπιαγωγείων κι ας ψάξουν να βρουν τη λέξη "δίγλωσση".
Αν δεν τη βρ
ουν θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη .
Ούτε θα ακούσουν όμως ούτε θα μετανοήσουν.
Αμετανόητοι λασπολόγοι θα παραμείνουν μέχρι την ...εξαφάνισή τους.
Παραδομένοι στη χλεύη των δημοκρατικών όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις.
(Από ανάρτηση στο fb του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου για την διαστρέβλωση των δηλώσεών του)
-Άσπρα κοράκια…μαύρα κοράκια! Κύριε Αλέξανδρε Παυλικιάνε, για ποιους «χτυπάει» η καμπάνα; Μπορείτε να μας εξηγήσετε;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Να φταίνε οι καυτές θερμοκρασίες και ο Αύγουστος; Να φταίει η γενικότερη αδιαφορία; Πάντως μόλις 5-6 ήταν οι ενδιαφερόμενοι Φορείς, Σύλλογοι, Αθλητικές Οργανώσεις, εθελοντές που ήταν παρόντες και συμμετείχαν στην συνάντησή τους με τους εκπροσώπους του Δήμου Ξάνθης για τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2017 την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 και ώρα 19:00 μ.μ. στην άδεια αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ξάνθης. Με στόχο όπως τονίστηκε μεταξύ των συμμετεχόντων «να ενώσουν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους,
προκειμένου να πετύχουνε ακόμη μία διάκριση για την Ξάνθη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο»,  αλλά η εικόνα μιλούσε μόνη της…! Τώρα πως πέρσι βγήκαμε…πρώτοι όπως δήλωσε στο Xanthi channel o μηχανικός της διεύθυνσης προγραματισμού Δήμου Ξάνθης Αναστάσιος Κυριακίδης, είναι ένα ερώτημα…

Αύξηση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες

Μικρή αύξηση σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Ιούνιο εφέτος και ανήλθαν σε 5,134 δισ. ευρώ από 5,067 δισ. ευρώ τον Μάιο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, πρόκειται για 3,579 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές και 1,225 δισ. ευρώ από εκκρεμείς επιστροφές φόρων. Με βάση τον προγραμματισμό μετά τη συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου, το Δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει 2 δισ. ευρώ έως τον Οκτώβριο, με δάνειο 1,6 δισ. από τον ESM και 400 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους.

Π.Ε. Ξάνθης: 2ο τεχνικό δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια

Ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 04/08/2017 , εκδόθηκε από την υπηρεσία μας προς ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών της Περιφερειακής μας Ενότητας το 2ο τεχνικό δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης έτους 2017 , το οποίο θα αναρτηθεί :
- Στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης :www.pexanthis.eu –
Ενημέρωση-Δελτία τύπου ,
- Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
:www.minagric.gr - Γεωργικές Παρακολουθήσεις
- Στους κατά τόπου Δήμους .
- Στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης .
- Στα καταστήματα πώλησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων .

Απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων εκτός της Εγνατίας Οδού

Η απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων εκτός του αυτοκινητοδρόμου Α2 (ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ) αποφασίστηκε από την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης με γνώμονα την ασφαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση των αυτοκινήτων κατά μήκος των Εθνικών Οδών.
Για τον λόγο αυτό διαμορφώθηκε και πρόκειται να εκτυπωθεί ενημερωτικό κείμενο σε 20.000 αντίτυπα για τους οδηγούς των βαρέων οχημάτων σε τέσσερις γλώσσες (ελληνική/αγγλική/τουρκική/ρωσσική), το οποίο θα παραδίδεται σε κάθε οδηγό βαρέως οχήματος που εισέρχεται στην χώρα από το τελωνείο των Κήπων, κατά την διαδικασία του αστυνομικού ελέγχου.
Στην αρχή της Εγνατίας οδού (πέρας των εγκαταστάσεων του τελωνείου Κήπων) αναμένεται να τοποθετηθεί ενός των ημερών ενημερωτική πινακίδα, ώστε μετά την ολοκλήρωση των τελωνειακών ελέγχων οι εισερχόμενοι στην Εγνατία οδό οδηγοί όλων των οχημάτων να ενημερώνονται για τα ισχύοντα μέτρα.

Σύλληψη 49χρονου σε χωριό του Έβρου -  Πουλούσε οπωροκηπευτικά προϊόντα χωρίς άδεια

Συνελήφθη την 3-8-2017, το μεσημέρι, σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου, 49χρονος ημεδαπός, διότι ασκούσε πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, με τη χρήση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, διαθέτοντας προς πώληση οπωροκηπευτικά προϊόντα, στερούμενος απαιτούμενης αδείας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Σύλληψη 45χρονου στη Ξάνθη διωκόμενου με  δύο Εντάλματα  Σύλληψης και μία καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη την Πέμπτη (3-8-2017) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με δύο Εντάλματα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ΄εξακολούθηση, καθώς και μία καταδικαστική απόφαση.
Ο συλληφθείς  οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κομοτηνή: Ήθελε να μεσολαβήσει για να πάρει η γυναίκα του φίλου του γρηγορότερα σύνταξη αλλά κατέληξε στη φυλακή!

Σχηματίσθηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, για απάτη.
Ειδικότερα, ο 40χρονος, από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2016 έως και τον Ιούλιο του 2017, εκμεταλλευόμενος την γνωριμία του με 68χρονο ημεδαπό, προφασίστηκε τη δυνατότητα μεσολάβησής για την επίσπευση της διαδικασίας καταβολής σύνταξης στη σύζυγο του 68χρονου και κατάφερε να τον εξαπατήσει, αποσπώντας από αυτόν, τμηματικά, το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές κατά το παρελθόν για το ίδιο αδίκημα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου Αλεξανδρούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 6,2 εκατομμυρίων ευρώ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου Αλεξανδρούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 6.262.868,17 ευρώ, εντάχθηκε ως νέα πράξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.
Με την ένταξη αυτή, δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης να προχωρήσει στην κατασκευή ενός ολοκληρωμένου έργου τηλεθέρμανσης θερμοκηπίων και δημοτικών κτιρίων στους οικισμούς Άνθεια και Αρίστηνο, το οποίο θα χρησιμοποιεί θερμική ενέργεια από το γεωθερμικό πεδίο της περιοχής.
Το έργο θα περιλαμβάνει ένα θερμικό σταθμό 222,5 τετραγωνικών μέτρων και ένα δίκτυο διακίνησης του γεωθερμικού ρευστού συνολικού μήκους 14.300 μέτρων καθώς και δύο γεωτρήσεις βάθους 550 μέτρων για την επανεισαγωγή του γεωθερμικού ρευστού στο γεωθερμικό πεδίο.
Η μέγιστη μεταφερόμενη θερμική ισχύς θα είναι περίπου 10 MW, από τα οποία τα 9 MW θα χρησιμοποιούνται για την τηλεθέρμανση των θερμοκηπίων και το υπόλοιπο 1 MW για την τηλεθέρμανση των δημοτικών κτιρίων.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου κατά τη διάρκεια εργασιών 

Ανακοινώνεται ότι για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα, στο τμήμα από Αρδάνιο έως Μάνδρα, της Εθνικής Οδού 51 (Αρδανίου – Ορμενίου), θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν με την έναρξη των εργασιών την Δευτέρα 7-8-2017 και θα διαρκέσουν μέχρι να ολοκληρωθούν.
Αναλυτικότερα, στο τμήμα της οδού που θα πραγματοποιούνται εργασίες, θα διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στη μία λωρίδα κυκλοφορίας και η κίνηση και των δύο κατευθύνσεων κυκλοφορίας, θα πραγματοποιείται με κατάλληλη σήμανση και τη βοήθεια σημαιοφόρων, από το ελεύθερο κάθε φορά τμήμα της οδού. 
Διευκρινίζεται ότι οι εργασίες θα πραγματοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας, η οδός θα αποδίδεται πλήρως στην κυκλοφορία.
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τον Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »