Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2017

Σσσσσ.... Ψίθυροι - Υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ξάνθης


ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
«Οι ΑΝΕΛ διαλύονται και το γνωρίζουν πολύ καλά και το ζήτημα για αυτούς είναι και μετά τι; Θα προσχωρήσουν στην Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, την Νέα Δημοκρατία που έστησαν στα «4»; Θα προσχωρήσουν σε νέο σχήμα που θα προέλθει από την ακροδεξιά όπου δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι άμεσο για το μέλλον; Για τους ΑΝΕΛ ένα είναι το μέλλον, να κολλήσουν και να γίνουν ουρές του ΣΥΡΙΖΑ, και θα το κάνουν αφού έχουν «μεγάλα στομάχια» και τα καταπίνουν όλα αμάσητα».
(Ο Πέτρος Ούτσης για τους ΑΝΕΛ στη Ξάνθη και τη σχέση τους με την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ)
-Η κυρία Χρύσα Ούτση αρνήθηκε να σχολιάσει αυτά που λένε οι…μη θεσμικοί!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
«Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής κ.Βούτσης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και η απάντηση πλην του ιδίου του Πάνου Καμμένου, ήρθε και από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση που σχολίασε δηκτικά στο fb:
«Αν δεν ήταν αυτά πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων εσύ δεν θα υπήρχες σήμερα να μας προκαλείς ! Μην τα αφορίζετε όλα ως φασιστικά, δεν είναι σύνθημα κάποιων - είναι ιστορία και αξίες που κράτησαν τον ελληνικό λαό ενωμένο ! Το δόγμα των ορθοδόξων είναι αγαπάτε αλλήλους που δεν έχει καμιά σχέση με τον φασισμό, σε συνδυασμό με την πατρίδα και την οικογένεια , είναι η υπερδύναμη ενός έθνους !»
-Καλά όλα αυτά κυρία Ούτση, αλλά την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εσείς την στηρίξατε και την στηρίζετε…κι επομένως αναλαμβάνετε και τις ευθύνες σας…
Θ. Αθαν.

Το μυστικό των δέκα δόσεων για τις τηλεοπτικές άδειες

Πιο εφικτούς στόχους θέτει η κυβέρνηση στη σκληρή μάχη για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Η επιλογή να μη ζητηθεί το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ σε τρεις δόσεις εντός έτους, αλλά να καταβληθεί σε 10 δόσεις, δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τον στόχο της και να βάλει κανόνες στην τηλεοπτική αγορά. Η διαδικασία των δέκα δόσεων (στη δεκαετία) στην ουσία κάνει ιδιαιτέρως προσιτό το τίμημα, καθώς προσδιορίζεται σε 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Είναι κάτι που δύσκολα μπορούν να αρνηθούν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, αφού θα είναι σε θέση να το πληρώσουν από τον κύκλο εργασιών της εταιρείας ή να το καλύψουν με ένα μικρό δάνειο. Το σημαντικότερο είναι πως θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ιδιοκτήτες των σταθμών το χαρτί της άδειας ως περιουσιακό στοιχείο για την αδειοδότηση της επιχείρησής τους.
Στο μεταξύ κερδισμένο βγαίνει το ΕΣΡ. Για κάθε άδεια εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης θα εισπράξει 50.000 ευρώ, για τις θεματικές 30.000 ευρώ και για τις περιφερειακές 5.000-10.000 ευρώ.
Πηγή: http://www.typologies.gr

900 εκ. ευρώ «έφυγαν» από τις τράπεζες της Καβάλας την περίοδο 2010 - 2016

Από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2016, 95 δισ. ευρώ «έφυγαν» από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος. Από αυτά, το ποσό των 60 δισ. ευρώ περίπου «πήγε» στην εξυπηρέτηση οφειλών έναντι του Κράτους.
Οι πίνακες της ΤτΕ «δίνουν» λεπτομερή εικόνα ανά Νομό, καταγράφοντας το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων ανά εξάμηνο για το επίμαχο διάστημα της οικονομικής κρίσης. «Πρωταθλητής» στη «φυγή» καταθέσεων αναδεικνύεται ο Πειραιάς με τη μείωση να φτάνει το 57%, ενώ Λασίθι και Ευρυτανία παρουσιάζουν τα μικρότερα ποσοστά με 30%.
Ο Νομός Καβάλας σημειώνει μείωση καταθέσεων 43,27%. Το ύψος των καταθέσεων τον Ιούνιο του 2010 ανέρχονταν στα 2 δισ. ευρώ, ενώ ο Δεκέμβριος του 2016 «βρήκε» τα υποκαταστήματα των τραπεζών στην Καβάλα να εμφανίζουν καταθέσεις ύψους 1,13 δισ. ευρώ, σημειώνοντας «απώλειες» περίπου 900 εκ. ευρώ.

Χωρίς βενζίνη τα οχήματα της Επιθεώρησης εργασίας σε όλη την χώρα

Ανήκουστο και όμως αληθινό! Από την τσέπη τους πληρώνουν τη βενζίνη  οι επιθεωρητές εργασίας για να κάνουν ελέγχους στην περιφέρεια και στα νησιά . Η μόνη εναλλακτική λύση που έχουν είναι να διανύουν χιλιόμετρα για να βρουν το μόνο πρατήριο βενζίνης του νομού που δέχεται να βάλει βενζίνη επί πιστώσει με βάση τη σύμβαση που έχει συνάψει με το υπουργείο εργασίας. Και δεν είναι μόνο αυτό . Οι επιθεωρητές εργασίας βάζουν ρεφενέ λεφτά για να αγοράσουν μελάνι για τους εκτυπωτές ,χαρτί και στυλό. Και όλα αυτά στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου που θα έπρεπε να είναι αφοσιωμένοι στους ελέγχους για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας κατά τη διάρκεια των οποίων αντιμετωπίζουν απειλές και προπηλακισμούς.

Σύλληψη 49χρονης στην Αλεξανδρούπολη για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Συνελήφθη την 8-8-2017 το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 49χρονη ημεδαπή, διότι προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, έχοντας παρέμβει στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, ηλεκτροδοτώντας παράνομα την οικία όπου διαμένει.

Υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ξάνθης

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη συμμετοχή των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ξάνθης για το σχολικό έτος 2017-2018.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο αποτελεί μέρος των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ, ενώ δικαιούχοι είναι πλέον τα παιδιά των οικογενειών που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Οι αιτήσεις – δηλώσεις υποβάλλονται μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2017 στη Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας (Διοικητήριο) και στο Γραφείο Παιδείας και Δια βίου Μάθησης (Γεωργίου Σταύρου 20) του Δήμου Ξάνθης όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Η αίτηση – δήλωση χορηγείται από τις υπηρεσίες και πρέπει να φέρει τα στοιχεία και την υπογραφή γονέα ή κηδεμόνα (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής εφόσον δεν κατατίθεται αυτοπροσώπως) καθώς και ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ του ωφελούμενου.

Δυνατότητα συμμετοχής μελών του Ε.Β.Ε. Ξάνθης στην 25η Διεθνή Έκθεση «KavalaExpo 2017»

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης καλεί τις επιχειρήσεις-μέλη του να συμμετάσχουν στην 25η Διεθνή Έκθεση «KavalaExpo 2017» που θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 11 Οκτωβρίου στον εκθεσιακό χώρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.
Τα μέλη του Ε.Β.Ε. Ξάνθης έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν δωρεάν στο δώδεκα τετραγωνικών μέτρων περίπτερο του επιμελητηρίου. Ο τρόπος συμμετοχής (δείγματα, έντυπα κλπ.) θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων.
Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής: Η επιχείρηση να είναι μέλος του Ε.Β.Ε. Ξάνθης και ταμειακώς ενήμερη, καθώς και η φυσική παρουσία εκπροσώπου της. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν δήλωση συμμετοχής έως τις 15 Σεπτεμβρίου με fax (25410 25987) ή με e-mail (info@ebex.gr). Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις δίνονται από την υπεύθυνη συμμετοχής του επιμελητηρίου στην έκθεση Σοφία Τσελεπίδου στα τηλέφωνα 25410 22533 και 25410 25105 (εσωτερικό: 5).

Συνελήφθη 28χρονος σε αγροτική περιοχή του Σουφλίου για διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθη σε αγροτική περιοχή του Σουφλίου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και πέντε (5) υπήκοοι Συρίας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των αρχών της Γαλλίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και 1 κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.

22χρονος επιχείρησε να διαρρήξει παγκάρι Ι.Ν. στην Ξάνθη

Συνελήφθη την 9-8-2017 το απόγευμα, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, 22χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να διαρρήξει το παγκάρι παρεκκλησίου Ιερού Ναού στην Ξάνθη, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του καθόσον έγινε αντιληπτός από τον Ιερέα και ακινητοποιήθηκε από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας, που αφαιρούνται ή κατατίθενται στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και 14 Αυγούστου 2017, για παραβάσεις που αφορούν σταθμεύσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.Share this

Related Posts

Previous
Next Post »