Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, το δελτίο τύπου και η μητρική γλώσσα της μειονότητας!


Δεν μιλάμε για δίγλωσσα νηπιαγωγεία με τη διευκρίνιση στο δελτίο τύπου του Κανάλι 6 ότι «μητρική γλώσσα δεν είναι μόνο η τουρκική» ξεκαθάρισε με σχόλιό του στο fb ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου. Ερώτημα πρώτον. Ποιος συνέταξε το δελτίο τύπου του Κανάλι 6 που είχε ως αφορμή ν’ ακούσει τα εξ΄αμάξης ο γραμματέας; Ήταν συνειδητή η παραποίηση για να προκαλέσει θέμα, ή άλλος ήταν ο λόγος;
ΑΛΕΚΤΩΡ
…..
*Είναι πράγματι απίστευτο αυτό που συνέβη την Πέμπτη κι είχε ως αφορμή ο μεν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Χατζηθεοδώρου ν’ ακούσει τα «σχολιανά» του, κάποιοι δε δημοσιογράφοι που φρόντισαν να «αναπαράγουν» το ψευδές όπως διαπιστώθηκε ρεπορτάζ, να εκτεθούν ανεπανόρθωτα!
….
*Όλα ξεκίνησαν όταν, μπορεί την μεν δήλωση να μην την είδε κανείς στο κανάλι όπου την έκανε (Κανάλι 6), την διάβασαν όμως πολλοί στο διαδίκτυο και την αναπαρήγαγαν κατά όπως βόλευε ορισμένοι άλλοι.
…..
 *Στο δελτίο τύπου του Κανάλι 6 λοιπόν αναφέρονταν τα παρακάτω για τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου:
 «Ο διδασκαλικός σύλλογος Ξάνθης πρέπει να είναι πιο σοβαρός και να μην αντιμετωπίζει με αντιπολιτευτική διάθεση την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος που αφορά στα δίγλωσσα νηπιαγωγεία …απαντά ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στην ανακοίνωση των δασκάλων.
Και συνέχιζε το δελτίο τύπου, το οποίο φέρεται να συνέταξε ο κύριος Συληγαρδάκης ή η κυρία Μαρία Κώστογλου:  
Η πιλοτική παρέμβαση προβλέπει τη χρήση της μητρικής (τουρκικής) γλώσσας ως γλώσσας στήριξης με στόχο την αρμονική κοινωνικοποίηση των νηπίων της μειονότητας στον εκπαιδευτικό θεσμό του νηπιαγωγείου, την αποτελεσματικότερη εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την ισορροπημένη γλωσσική και κατά προέκταση γνωστική ανάπτυξη, καθώς και την καλύτερη προετοιμασία για επιτυχή επίδοση στις πρώτες τάξεις του δημοτικού» κλπ
….
*Με την αναδημοσίευση λοιπόν του δελτίου τύπου του Κανάλι 6 στα site τους με τον ανάλογο σχολιασμό βέβαια από τους Σεμπά Καραχότζα, Αλέξανδρο Παυλικιάνο κλπ, έγινε όπως αναμένονταν ένας μικρός χαμός, με τον πρώην πολιτευτή των ΑΝΕΛ Μπάμπης Ευστρατίου να ξεσπάει κατά των ΑΝΕΛ με την παρακάτω ανάρτηση στο fb:
 «Σύμφωνα με τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν στην Θράκη. Περιμένω λοιπόν με αγωνία τους πρώην συντρόφους μου από τους ΑΝ. ΕΛ. να αντιδράσουν και να υπερασπιστούν τα εθνικά μας θέματα, αφού αυτά έχουν ως σημαία τους. Περιμένω Τοπική Επιτροπή Ξάνθης, Υποψήφιους Μουσουλμάνους Έλληνες Πομάκους Πολιτευτές, Υποψήφιους Ευρωβουλευτες και Αντιπροέδρους να αντιδράσουν; Περιμένω Υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειάρχες να στηλιτεύουν τέτοιες ενέργειες και αποφάσεις.
Περιμένω να υπερασπιστούν αυτά που γράφουν στην ιδρυτική διακήρυξη του κινήματος.
Αν και εγώ είμαι σίγουρος ότι για ακόμη μια φορά δεν θα πουν τίποτα απλά θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με μοναδικό σκοπό και στόχο να είναι μαζί στην εξουσία.
Εάν έχουν ψυχή ας με διαψεύσουν όλοι μαζί δια των πράξεών τους !!!
«Ιδού η Θράκη, ιδού και το πήδημα»;...
Χαράλαμπος Ευστρατίου»
……
*Από την πλευρά των Ελλήνων Πομάκων τις δηλώσεις του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης έσπευσε να σχολιάσει δηκτικά ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του ΚΑΝΑΛΙ 6 και συντάκτης του Πομάκικου Δελτίο Σέμπα Καραχότζα ως εξής:
«Τα λόγια περισσεύουν. Όταν γράφαμε εμείς πως στόχος τους είναι να βάλουν την τουρκική γλώσσα στα νηπιαγωγεία με μουσουλμανόπαιδα ήμασταν οι κακοί. Ας καθαρίσουν τώρα οι ΑΝΕΛ. Εμείς ότι είχαμε να πούμε το είπαμε και μάλιστα πολύ νωρίς»
…..
*Επίσης τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία σχολίασε και ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστης Αντωνιάδης, αναφέροντας τα παρακάτω:
«Πριν έξι μήνες ο πρώτος που έθεσα το θέμα των μεθοδεύσεων για το δίγλωσσο νηπιαγωγείο. 6 μήνες μετά, δικαίωση και καμία σοβαρή αντίδραση.
Ιδού και η ανάρτηση του Ανέστη Αντωνιάδη στις 2 Μαρτίου 2017 για το συγκεκριμένο θέμα και τα συμπεράσματα δικά σας:
«Επειδή έχουμε υποχρέωση να λέμε αλήθειες. Όπως επίσης να μην λειτουργούμε ψηφοφοβικά, Πειραματικό Δίγλωσσο Νηπιαγωγείο στην Μειονοτική Εκπαίδευση είναι στην ουσία Μονόγλωσσο. Δηλαδή Τουρκικό. Επομένως και μετά από αυτά που διαβάζω από την αντίπερα όχθη, μετά τον Έβρο, ΌΧΙ. Σε καμία περίπτωση, τα νήπια δεν θα γίνουν υποχείρια καμίας προπαγάνδας είτε εσωτερικής, είτε εξωτερικής. Ναι στον Αυτοπροσδιορισμό, Όχι στην μεθόδευση με τον μανδύα του πειραματισμού. Αυτή είναι η αλήθεια και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
Όπως σέβομαι και εκτιμάω την επιθυμία των μουσουλμάνων συμπολιτών μου να μιλάν την τουρκική, έτσι πρεπε να γίνει αντιληπτό και να σεβαστούν μερικοί, ότι πρέπει να ομιλούν και να γράφουν άπταιστα την ελληνική. Και με το "δίγλωσσο" νηπιαγωγείο αυτό δεν θα γίνει».

*Μπροστά λοιπόν σ’ αυτό το σοκ των επικριτικών σχολίων, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να κάνει δυο απανωτές διευκρινίσεις στο fb:
«Με τη διευκρίνιση στο άρθρο (σ.σ. του Κανάλι 6) ότι, η μητρική γλώσσα δεν είναι μόνο η τουρκική και δε μιλάμε για δίγλωσσα νηπιαγωγεία»
…..
*Διαβάζοντας όμως και βλέποντας το μπαράζ των δημοσιευμάτων εναντίον του, χθες ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου, επανήρθε με σκληρή επίθεση κατά πολλών, κοινοποιώντας μάλιστα την σχετική δήλωσή του από το youtube.com πλην όμως ο……χρήστης το είχε αποσύρει!
Ιδού τι έλεγε λοιπόν το σχόλιο του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης:
«Τα κοράκια της διαπλοκής οι αποτυχημένοι δημοσιογραφίσκοι της περιοχής και οι ανεύθυνοι παραγοντίσκοι της ελλάσονος αντιπολίτευσης. ...έβγαλαν πάλι είδηση.
Ας ακούσουν λοιπόν τη δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, για το πιλοτικό πρόγραμμα των Νηπιαγωγείων κι ας ψάξουν να βρουν τη λέξη "δίγλωσση".
Αν δεν τη βρουν θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη .
Ούτε θα ακούσουν όμως ούτε θα μετανοήσουν.
Αμετανόητοι λασπολόγοι θα παραμείνουν μέχρι την ...εξαφάνισή τους.
Παραδομένοι στη χλεύη των δημοκρατικών όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις.»
-Τα συμπεράσματα για όλα αυτά…για σας!
.....
*Και στο φινάλε αυτών των επιθέσεων, ήρθε και η τοποθέτηση των ΑΝΕΛ Ξάνθης στα παραπάνω δια χειρός Χρύσας Ούτση στο fb που έδινε την αληθινή διάσταση των γεγονότων...
Καλό Σαββατοκύριακο...
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »