Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ Η ανακοίνωση του Προέδρου του Συλλόγου Κυνηγών Ξάνθης Σάκη Μουρατίδη για για τις άδειεςΈνα καινούργιο ξεκίνημα για την «Α» που στις 26/9/2017 συμπληρώνει 36 χρόνια ζωής!!! Αυτές τις μέρες αναδιοργανώνουμε τα γραφεία μας, ανανεώνουμε το επιτελείο μας και προχωράμε. Σας ευχαριστούμε όλους για την αγάπη σας. ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ μια ζωή. 
Σ.Γκ.


*Από τον Σύλλογο Κυνηγών Ξάνθης, πήρα και δημοσιεύω την παρακάτω επιστολή:
«Φίλε κυνηγέ.
Με τη νέα Υπουργική απόφαση δεν είσαι υποχρεωμένος πλέον να βρίσκεσαι στο Δασαρχείο προσωπικά ο ίδιος, η θεώρηση της άδειάς σου θα γίνεται με εξουσιοδότηση του δικηγόρου, εσύ υπογράφεις την αίτησή σου και στέλνεις ένα φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο να δώσει το Ατομικό Βιβλιάριο Θήρας και τα χρήματα στο Σύλλογο μας, που βρίσκεται Βενιζέλου 100, 2ος όροφος, πληροφορίες Σάκης Μουρατίδης, 6937408133.
Φίλε κυνηγέ, είμαι ο υπηρέτης σου και θέλω να σου δώσω τα συγχαρητήρια για τον αγώνα που έχεις κάνει εδώ και 12 χρόνια, βγάζοντας την άδειά σου απευθείας από το Δασαρχείο. Τελευταίως στόχος μας είναι η έκδοση Άδειας Θήρας ηλεκτρονικά, σύντομα και αυτό με τους αγώνες σου θα το κατακτήσεις, οι τιμές για την άδεια θήρας είναι ίδιες, όπως όλα τα 12 χρόνια.
Σας περιμένω στο γραφείο του Συλλόγου.
ΣΑΚΗΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»  
………

*Στοιχεία έρευνας που διεξήχθη το 2011 και αφορούσε στην κατάσταση της υγείας των κατοίκων της ΑΜΘ παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκειας της  συνεδρίασης του   Περιφερειακού Συμβούλιο ΑΜΘ το απόγευμα της Τρίτης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού “Γνώση και Συνεργασία” Βασίλειος Τραϊφορος: «Η περιφέρεια ΑΜΘ έρχεται πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο σε εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια. Επίσης, η ΠΕ της  Δράμας είναι πρώτη  σε πανελλήνιο επίπεδο σε ότι αφορά στην εκδήλωση καρκίνων.» Το θέμα συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο μετά από επερώτηση που κατέθεσε ο κ Τραιφόρος για την μη πραγματοποίηση των εκδηλώσεων με τίτλο: «Εβδομάδα υγείας», όπως είχε  αρχικά ανακοινωθεί.
…..

*Το Επιμελητήριο Ξάνθης καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του να συμμετέχουν στην 25η Διεθνή Έκθεση «KAVALAEXPO 2017», που θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 11 Οκτωβρίου 2017, στον Εκθεσιακό χώρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.
Τα μέλη του Επιμελητηρίου Ξάνθης έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν ΔΩΡΕΑΝ, στο 12 τ.μ. περίπτερο του Επιμελητηρίου. Ο τρόπος συμμετοχής (δείγματα, έντυπα κ.λπ.) θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων.
Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής: Η επιχείρηση να είναι μέλος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και ταμειακώς ενήμερη καθώς και η φυσική παρουσία εκπροσώπου της.
….
*Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη συμμετοχής του Επιμελητηρίου στην Έκθεση, κα. Σοφία Τσελεπίδου στα τηλέφωνα 2541022533, 2541025105 (εσωτ. 5).
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2017.
…..

*Για το νομοσχέδιο «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, τις ρυθμίσεις για την έρευνα και τις λοιπές διατάξεις» μίλησε την Δευτέρα 1 Αυγούστου στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.
….

*Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η αναφορά του Χουσεΐν στο ΔΠΘ.
Είπε λοιπόν μεταξύ των άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αφήνοντας και τις προσωπικές του αιχμές:
«Η δημιουργία των περιφερειακών Ακαδημαϊκών Συμβουλίων Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας έχει ως σκοπό την ουσιαστική σύνδεση των περιφερειών και άρα των τοπικών κοινωνιών με το παραγόμενο ερευνητικό έργο, με σκοπό αυτό να μετουσιωθεί σε αναπτυξιακό. Η ίδρυση των συγκεκριμένων συμβουλίων , τα οποία αντικαθιστούν τα συμβούλια Διοίκησης, θεωρούμε ότι θα μπορέσει πραγματικά να πετύχουν την σύνδεση των πανεπιστημίων με την τοπική κοινωνία . Πράγμα που για την Θράκη είναι καίριας σημασίας, καθώς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο τις, με πλούσιο και σημαντικό ερευνητικό έργο, δεν έχει καταφέρει να πετύχει αυτήν την σύνδεση. Οι αντιλήψεις περί ιδιοκτητών του Πανεπιστημίου, τα σκάνδαλα και ανάλωση σε μικροπολιτική αποπροσανατόλισαν το Πανεπιστήμιο από το να γίνει όσο χρήσιμο θα μπορούσε για την τοπική κοινωνία. Επομένως, ευελπιστούμε τα ακαδημαϊκά συμβούλια ανώτατης εκπαίδευσης και Έρευνας να αποτελέσουν ένα αντίβαρο τις αυτήν την κατεύθυνση και να συμβάλλουν για  να γίνει το Πανεπιστήμιο μοχλός ανάπτυξης σε τις τις περιφέρειες.»
…..

*Και κατέληξε στην ομιλία του ο κ.Χουσείν Ζεϊμπέκ ως εξής:
«Κλείνοντας,   ήθελα να πω ότι σίγουρα μένουν πολλά να γίνουν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και στην μειονοτική εκπαίδευση, όπως η αναμόρφωση των εγχειριδίων του ελληνόγλωσσου  προγράμματος. Πιστεύω ότι τα βιβλία του Ελληνόγλωσσου προγράμματος, που εδώ και 20 χρόνια εφαρμόζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή και στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία να διδάσκονται στο ελληνόγλωσσο πρόγραμμα τα βιβλία των δημόσιων σχολείων. Έστω και πιλοτικά σε κάποια. Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του τουρκόγλωσσου προγράμματος, από την άλλη, θα βοηθούσε στην αναβάθμιση της μειονοτικής εκπαίδευσης, ώστε τα παιδιά μας αποφοιτώντας από αυτά τα σχολεία να ξέρουν εξίσου καλά και τις δύο γλώσσες διδασκαλίας.»

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Η είδηση από το fb όπως την αλίευσα, αφορά έναν πολύ γνωστό συντοπίτης μας, αναφέροντα τα παρακάτω: Ο Ξανθιώτης Ιωάννης Ζαμίδης βραβεύτηκε ως ο μπασίστας της 30ετίας.
Ο καταξιωμένος, Ξανθιώτης μπασίστας βραβεύτηκε από το Βρετανικό περιοδικό ΝΜΕ (New Musical Express) για την πολυετή προσφορά του. Η παράδοση του βραβείου θα γίνει σε μια σεμνή τελετή σε γνωστό κάμπινγκ της Θάσου.
Να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι φοβερός μπασίστας είναι και ο ημέτερος Μάριος Κιοσσές, αν και έχει διαφορετικό ρεπερτόριο, γράφει όμως σπουδαία τραγούδια και συνθέσεις…
Τελικά δηλαδή η Ξάνθη πρωτεύει σε όλους τους τομείς. Και στους μπασίστες….που δυστυχώς με την σημερινή τεχνολογία, τείνουν σιγά σιγά να «εξαφανιστούν» για να μειώνονται τα κόστη στις ορχήστρες…
Η ΚΑΤΙΝΑ
Share this

Related Posts

Previous
Next Post »