Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ 20.000 ευρώ ο Κώστας Αντωνιάδης για...ΧΑΡΤΕΣ κύριε Μέτιο; Μα είναι δυνατόν;

20.000 ευρώ για…χάρτες κύριε Μέτιο επειδή το θέλει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ.Κώστας Αντωνιάδης!; Γεμάτο χάρτες είναι η Περιφέρεια. Επαρκούν ακόμη και για την επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας…! Έλεος…!  ΑΛΕΚΤΩΡ

*Την Τετάρτη 9 Αυγούστου και ώρα 19:30 συνεδριάζει έκτακτα το Επιμελητήριο Ξάνθης με  μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
-Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκληθεί εκ νέου εντός της νόμιμης προθεσμίας
………

*Στις 10 Αυγούστου 2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 συνεδριάζει σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στην αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης (Π Καπναποθηκών), προκειμένου να γίνει ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής 2016 σύμφωνα με την αριθμ.226/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όπως ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 217 του Ν.3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 20 παρ.14 του Ν.3731/2008 καθώς και την Ετήσια Έκθεση για το έτος 2016 του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης όπως ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 77 παρ.5 του Ν.3852/2010.
-Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ταλαιπωρεί τον κόσμο και κάνει τον απολογισμό ο Πρόεδρος στο Ίδρυμα την στιγμή που θα μπορούσε να τον κάνει στην Αίθουσα του ΕΒΕ Ξάνθης που είναι πιο λειτουργική και θα έχει και λίγο κόσμο.
……….

*Την ώρα που η Περιφέρεια με Δελτίο Τύπου ανακοίνωνε τα 6.262.868,17 εκατομμύρια για την γεωθερμία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης την περασμένη Πέμπτη θεώρησε καλό να κάνει…selfies στο fb αναρτώντας την παραπάνω φωτογραφία με το παρακάτω κείμενο:
 «Από την σημερινή σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ .Κ Ζαγναφέρη παρουσία του Περιφερειάρχη κ . Χ Μετιου των συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων. Η σύσκεψη αφορούσε την σύνταξη του τεχνικού προγράμματος καθώς και τον προγραμματισμο των δράσεων της νέας χρονιάς. Αποφασίσθηκε να γίνονται τακτικότερα τέτοιες συναντήσεις ώστε με μεγαλύτερο συντονισμό να πετύχουμε στο δύσκολο έργο που μας περιμένει»
-Κύριε Ζαγναφέρη, μήπως εμπαίζετε τη νοημοσύνη μας; Διότι το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης θα έπρεπε εδώ και μήνες να είναι έτοιμο…κι ακόμη δεν έχει καν περάσει από το Περιφερειακό συμβούλιο.
….

*Επίθεση Ανέστη Αντωνιάδη κατά Κυριάκου Μητσοτάκη για την πρόσληψη της 79χρονης στη Βουλή. Διαβάστε το σχόλιό του γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης:
«Όταν αγαπητέ Κυριάκο πας και προσλαμβάνεις την 79χρονη έμπιστη του συγχωρεμένου πατέρα σου για μετακλητη υπάλληλο στην Βουλή, το να βγεις φώτο με τους αγρότες στο χωράφι, τους ψαράδες στην ιχθυόσκαλα, τους μπασκετμπολίστες στο παρκέ, τους φοιτητές της ΔΑΠ στο αμφιθέατρο, το μόνο που μένει για να ολοκληρώσεις την νέα μορφή πώλησης σανου στο πόπολο, είναι να βγεις φώτο με αστροναύτες στο διαστημικό δορυφόρο του Παππά».
….

*Περαιτέρω χαλάρωση των capital controls όσον αφορά τόσο στη μηνιαία ανάληψη μετρητών από τα ATM των τραπεζών και στο άνοιγμα καταθετικών λογαριασμών, όσο και για τις επιχειρήσεις, προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση:
*Από την 1η Σεπτεμβρίου εφέτος, μετρητά που δεν θα έχουν αναληφθεί κάποια ημέρα ή κάποιες ημέρες θα μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των 1.800 ευρώ ανά ημερολογιακό μήνα. Δηλαδή, από τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα επιτρέπεται η ανάληψη από κάθε τραπεζικό λογαριασμό ποσού 1.800 ευρώ, ακόμη και εφάπαξ μέσα σε έναν μήνα. Με τα ισχύοντα έως σήμερα, προβλέπεται η δυνατότητα ανάληψης ποσών έως 840 ευρώ ανά 14 ημέρες, ήτοι 1.680 ευρώ ανά 28 ημέρες.
……..

*Σχολιάζει ο πολιτικός μηχανικός κ.Αργύρης Πλέσσιας με χιούμορ στο fb
«Είναι είδηση για χαλάρωση των capital controls ότι η ανάληψη των 420ευρω την εβδομάδα (μηνιαία 420 χ 4.5=1890) γίνεται 1800ευρώ ανα μήνα?????? Δεν βρέθηκε να κάνει κάποιος μια πράξη για να δεί ότι είναι μάλλον μείωση??????»
-Δεν…έχει και άδικο και απορώ πως δεν πρόσεξε κανείς! Ειλικρινά απορώ…!

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την καθιέρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την τηλεοπτική διαφήμιση, το barcode στις εφημερίδες και το Μητρώο Περιφερειακού Τύπου. Η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών».
Η υπουργική τροπολογία για τον επανακαθορισμό της εκκίνησης της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών «πέρασε» με ευρεία πλειοψηφία, καθώς την υπερψήφισαν, πλην του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, και η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Την τροπολογία καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το Ποτάμι, ενώ «παρών» δήλωσε η Ένωση Κέντρου.
(σ.σ. Όταν μελετήσω το Νομοσχέδιο για τον Περιφερειακό τύπο θα σας πω και την άποψή μου…)

Η ΚΑΤΙΝΑ 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »