Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017

Φωνή απόγνωσης από τους κατοίκους του Πιλήματος, δεν έχουν νερό να πιούν, "στεγνά" και τα βυτία!Η πόλη μας, δεν ανήκει ούτε στον κύριο Δημαρχόπουλο, ούτε στον κύριο Κίρατζη Ερκάν και πόσο μάλλον στους επιχειρηματίες…Ας το αντιληφθεί αυτό ο σημερινός Δήμαρχος γιατί η κατάσταση με τα τραπεζοκαθίσματα, είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Και μάλλον αυτό δεν είναι τόσο τυχαίο…

*ΠΕΝΘΟΥΜΕ! Η οικογένεια της «Αδέσμευτης» και της Θρακικής Σκηνής, διότι ήταν και ηθοποιός μας, πενθεί τον Μιχάλη Καμπά. Τον Μιχάλη που ήταν περίπου για 15 χρόνια σχεδόν κάθε μέρα, όταν δεν έλειπε από την Ξάνθη, στα γραφεία μας…
Στη φωτογραφία με την αγαπημένη του εφημερίδα όπου έγραψε πάνω από 1000 άρθρα, ρεπορτάζ, σχόλια κλπ
……
*Στο ρεπορτάζ. Νεκρός στην παραλία του Μυρωδάτου στην Ξάνθη εντοπίστηκε ο επί χρόνια συνεργάτης της «Αδέσμευτης» και δημοσιογράφος Μιχάλης Καμπάς το πρωί της Δευτέρας.
Ο 74χρονος Μιχάλης Καμπάς, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος  κολυμπούσε στη θάλασσα συμμετέχοντας στο πρόγραμμα των ΚΑΠΗ Γ’ ηλικία και θάλασσα, όπου προφανώς και πνίγηκε από ανακοπή καρδιάς, όταν εντοπίστηκε νεκρός από άλλους κολυμβητές.
Τελικά ο ναυαγοσώστης που ειδοποιήθηκε τον έβγαλε στην ακτή από όπου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων και απο εκεί στο Νοσοκομείο Ξάνθης όπου απλά πιστοποιήθηκε ο θάνατός του και έγινε νεκροψία και νεκροτομή.
……
*Η τελευταία εμφάνιση του Μιχάλη Καμπά στο θέατρο έγινε στην επιθεώρηση της Θρακικής Θεατρικής Σκηνής, «Μια βραδιά στο Πικαντίλι»…όπου έπαιζε έναν παλιό φωτογράφο της δεκαετίας του 1970.
Κατά καιρούς έπαιξε σε σκετσάκια με τον Στέλιο Αρσενίου τον οποίο λάτρευε και τον αείμνηστο γιατρό Γιώργο Ζεμπεκάκη.
Η κηδεία του Μιχάλη Καμπά θα γίνει την Τετάρτη 2 Αυγούστου στις 11 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσες του Σωτήρα.
…..
*Από τις πιο όμορφες στιγμές του Μιχάλη Καμπά η έκδοση του βιβλίου που έγραψε από τις εκδόσεις του Μιχάλη Σπανίδη με τίτλο, «Η ζωή μου όλη από το 1961 μέχρι σήμερα 2010….»
…….
*Αλλάζω θέμα. Προκαταρκτική ξεκίνησε η Εισαγγελική Αρχή Ξάνθης για την υπόθεση του γνωστού PRESTIGE cafe bar που δεν είχε να ανακληθεί η άδειά του από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Αν δεν κάνω λάθος, αν τελικά μετά τις καταθέσεις των 8 δημοτικών συμβούλων για την απόφαση που πήραν, κριθεί από την Εισαγγελία ότι διέπραξαν αδίκημα, θα πάνε όλοι τους για παράβαση καθήκοντος.
Σημειώνω ότι κατηγορούμενοι είναι δημοτικοί σύμβουλοι και της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης.
…..       
*Η Διοίκηση της Πλαστικά Θράκης ΠΛΑΘ 0,00% γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της ΕΛΑΣΤΡΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ δια απορροφήσεως της τελευταίας από την κατά 100% θυγατρική της εταιρείας με την επωνυμία «ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΘΡΑΚΗΣ.
Η ως άνω συγχώνευση εγκρίθηκε δυνάμει της με αριθμό πρωτοκόλλου Γ/ΕΞ/2117-1/26.07.2017 αποφάσεως του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΑΔΑ: Ω44Μ7ΛΒ-ΜΗΛ), η οποία καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) την 28.07.2017 με Κωδικό Αριθμό Καταχώρησης 112663, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 παρ. 2 και 69-77 του κ.ν. 2190/1920 και των άρθρων 1-5 του ν. 2166/1993, όπως ισχύουν σήμερα.
Περαιτέρω, με την αυτή ως άνω απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. του Καταστατικού της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σύμφωνα με την από 22.06.2017 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων αυτής
……
*Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στα πλαίσια της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» , ενημερώνει τις δυνητικά ωφελούμενες μητέρες ότι λόγω διακοπής λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών τον μήνα Αύγουστο, οι εγγραφές των νηπίων και βρεφών μέσω ΕΣΠΑ από την 1η -08-2017 έως και την 31η -08-2017, θα γίνονται στα κεντρικά γραφεία του Ν.Π., Βενιζέλου 30 (μέσα στην αυλή του Π. Ορφανοτροφείου Ξάνθης), από τις 07:00 έως τις 15:00 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2541072888.
Ο Πρόεδρος
Θεοδωρίδης Αναστάσιος
….
*Τροπολογία που αφορά τη δήλωση κατεστραμμένων οχημάτων προ 2004 ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής.
Κατά τη σχετική συζήτηση, ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης επισήμανε ότι με την τροπολογία καλύπτεται κενό στη νομοθεσία που είχε δημιουργηθεί με Προεδρικό Διάταγμα του 2004, το οποίο προέβλεπε ότι η διαδικασία δήλωσης κατεστραμμένων οχημάτων θα έπρεπε να πραγματοποιείται μέσα από μια εταιρεία ανακύκλωσης. Έτσι λοιπόν, πρόσθεσε, δίνεται μια οριστική λύση στο πρόβλημα που υπήρχε με τους ιδιοκτήτες οχημάτων προ 2004, οι οποίοι πλέον, σύμφωνα με την τροπολογία, θα έχουν τη δυνατότητα με εύκολο τρόπο, μέσω μιας απλής υπεύθυνης δήλωσης στις Υπηρεσίες Μεταφορών των Περιφερειών, να δηλώνουν τα κατεστραμμένα οχήματά τους.
…..
*Σύμφωνα με το υπουργείο, με αυτόν τον τρόπο θα εξαλειφθούν οι περιπτώσεις άδικων προστίμων που απέρρεαν από την μη δήλωση των εν λόγω οχημάτων και κατ’ επέκταση θα απαλλαγούν οι πολίτες από μία ταλαιπωρία που, χωρίς λόγο, υφίσταντο. Επιπρόσθετα, όπως τονίζεται, η ψηφισθείσα τροπολογία θα δώσει τη δυνατότητα να εκκαθαριστούν οι σχετικοί κατάλογοι των αρμοδίων υπηρεσιών.
....
*Έχουν εγκαταλείψει εντελώς στην τύχη τους τους κατοίκους του Πιλήματος ο Δήμος Ξάνθης, η ΔΕΥΑΞ και ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Κυριάκος Παπαδόπουλος.
Όπως μας κατήγγειλε ο πρώην Πρόεδρος Αλτάν Γεσίρ, τους πήγαν κάποια στιγμή νερό με βυτ΄θια, αλλά αυτό τελείωσε και λένε πλέον το νερό...νεράκι!!!
Θα πεθάνουμε απο τη δίψα, τι κάνει ο Δήμαρχος; Δεν μπορούμε να βρούμε κανέναν υπεύθυνο, διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Πιλήματος με οργή...
Κύριε Αντ' αυτού αντιδήμαρχε; Τι  θα γίνει με το Πίλλημα; Θα τους πάτε νερό τους ανθρώπους;
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ 

Δεν γνωρίζει δηλαδή ο Αντιδήμαρχος Δόμησης κύριος Κίρατζη ότι ένα κατάστημα με 4-5 τραπεζάκια δεν μπορεί να αναπτύσσει πάνω από 20, ακόμη κι αν πάρει άδεια τραπεζοκαθισμάτων από τον Δήμο Ξάνθης και την διεύθυνση Υγιεινής; Και δεν γνωρίζει το αυτονόητο; Ότι ανάλογα με τα τραπεζοκαθίσματα που αναπτύσσει θα πρέπει να έχει και την ανάλογη υποδομή σε τουαλέτες, εργαστήρια, κουζίνα και άλλους χώρους; Κι ότι αυτό ισχύει και για άλλα καταστήματα που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο της πόλης; Κι αν δεν τα γνωρίζει ο ίδιος, δεν θα πρέπει να του τα γνωστοποιήσει η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης; Πράγματα που πρέπει να αναγράφονται και επάνω στις άδειες άλλωστε που πρέπει να βρίσκεται σε εμφανή θέση στο κατάστημα; Ή τα ξέρουν και απλά δεν κάνουν τίποτα; Και ΚΛΕΊΝΟΥΝ τα μάτια;
Η ΚΑΤΙΝΑ 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »