Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017

Σσσσ.... Ψίθυροι - Νέα ακτινογραφικά μηχανήματα για Μονάδες και Κέντρα Υγείας ΠΕΔΥ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ


ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Ενδιαφέροντες οι μυθιστοριογραφικοί παραλληλισμοί  του ενός εκ των δυο παραιτημένων! Κάνοντας χρήση του έργου του Δουμά, οι τρεις σωματοφύλακες,  αντιπολιτευτική αδεία, διανέμει τους  ρόλους του έργου.
 Κρατά   για τον εαυτό του και για τον έτερο παραιτημένο τον ρόλο  του «ευπατρίδη» και για τους αντιπάλους  του, το ρόλο του ντ΄Αρντανιάν,  του φτωχού και ταπεινού επίδοξου σωματοφύλακα του Βασιλιά.
Από τη μια πλευρά  οι επαγγελματίες, οι δικαιωματικά,  ελέω βασιλιά…θεού πολιτευτές, και από την άλλη,  οι ερασιτέχνες, οι παρείσακτοι, οι αυτόκλητοι! 
Εξαιρετικά δηλωτική, η διανομή των ρόλων!
Εμμ!!! αυτούς  τους επαγγελματίες άφησαν οι πολίτες άεργους!
Τι gademia!
(Ο (παρα)ΣΥΡΙΖΑ στο XanthiLeft για τις παραιτήσεις Δημήτρη Μπένη και Θ. Ξυνίδη)
-Μάλλον οι απειλές του Δημήτρη για την…δίκη, δεν τους πτοούν τους συντρόφους!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Μια παρέα Τούρκων προσπάθησε να ανοίξει την σημαία της Τουρκίας στην κορυφή του Λευκού Πύργου. Την προσπάθεια αυτή εμπόδισαν πολίτες και η ασφάλεια του Μνημείου. Τους έκαναν συστάσεις και οι τουρίστες έφυγαν. Αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο στην Τουρκία, ο τουρίστας θα περνούσε όλη του την ζωή στα μπουντρούμια. Αλλά εμείς είμαστε "προοδευτικοί".
Θα το κάνουν κάπου αλλού. Αλλά δεν βαριέσαι, αρκεί να έχουμε Τούρκους τουρίστες, όπως είπε κι ο Μπουτάρης, (Σ.Σ. Ή όπως λέει στη Ξάνθη και ο κρεοπώλης κύριος Μπατζακίδης…), ο οποίος θα θλίβεται που τελειώνει η καριέρα του χωρίς να προλάβει να στήσει τον ανδριάντα του Κεμάλ στην πλατεία Ελευθερίας.
 «Καλ»
(σ.σ. Την Τουρκική σημαία στο Λευκό Πύργο και γιατί όχι και στο…Οθωμανικό Μνημείο, στο ρολόι της Κεντρικής πλατείας της Ξάνθης! Ζητωωωω)

Θεσσαλονίκη: Νέα έρευνα για την υπόθεση των υπερκοστολογήσεων στις σήραγγες της «Εγνατίας Οδού»

Στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών αρχών βρέθηκε για μια ακόμη φορά η υπόθεση των υπερκοστολογήσεων στις σήραγγες της «Εγνατίας Οδού».
Ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, ζήτησε για δεύτερη φορά από την οικονομική αστυνομία να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για να στοιχειοθετηθούν τα αδικήματα της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου, της απάτης, της ψεύδους βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας κατά περίπτωση.
Η έρευνα αφορά σε στελέχη πρώην διοικήσεων της «Εγνατίας Οδού ΑΕ» και της αναδόχου εταιρίας «Αττικάτ», ενώ το ύψος της ζημιάς υπολογίζεται σε 43,7 εκατ. ευρώ.

Προκήρυξη δέκα θέσεων για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με 12μηνες συμβάσεις μέσω ΟΑΕΔ, θα καλυφθούν οι δέκα θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων που προκηρύχθηκαν για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ) και το Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης 1135 ανέργων στο δημόσιο τομέα υγείας.
Ειδικότερα όσον αφορά στο ΠΓΝΑ, οι προκηρυχθείσες θέσεις είναι:
Π.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
3 ΔΕ Νοσηλευτικής
1 ΠΕ Ακτινοφυσικής
1 ΠΕ Πληροφορικής
1 ΤΕ Μαιευτικής
2 ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών
1 ΤΕ Λογιστικής
Γ.Ν.ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
1 ΤΕ Νοσηλευτικής
Οι αιτήσεις γίνονται από 3/8/2017 έως 21/8/2017 αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ oaed.gr και αφορά εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων.
2ον Προσλαμβάνονται μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ για 24 μήνες 4 νοσηλευτές για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 3 νοσηλευτές για την Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Ο Σπύρος Λορεντζιάδης στην Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την ενίσχυση της διοικητικής της ομάδας με τον Σπύρο Λορεντζιάδη, ο οποίος θα αναφέρεται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Χρήστο Μεγάλου.
Ειδικότερα, ο Σπύρος Λορεντζιάδης, εντάσσεται στην Τράπεζα ως Σύμβουλος Διοίκησης στο Γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου, με σκοπό να συμβάλει σε θέματα Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου και Λειτουργικού Κινδύνου.
O Σπύρος Λορεντζιάδης έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της Arthur Andersen and Co, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και της Εμπορικής Τράπεζας. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος της Audit Committee της EurobankErgasias και της Εμπορικής Τράπεζας.

Δύο συλλήψεις στην Αλεξ/πολη για ρευματοκλοπή

Συνελήφθησαν την 31-7-2017 το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) ημεδαποί, ένας 59χρονος και μία 55χρονη, διότι, όπως προέκυψε, προέβαιναν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία που διαμένουν.

Νέα ακτινογραφικά μηχανήματα για Μονάδες και Κέντρα Υγείας ΠΕΔΥ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Την προμήθεια ακτινογραφικών μηχανημάτων και συστημάτων ψηφιοποίησης εικόνων για τις μονάδες και Κέντρα Υγείας ΠΕΔΥ στους νομούς Έβρου, Δράμας, Καβάλας, Κομοτηνής και Ξάνθης, ενέταξε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο επιχειρησιακό πρόγραμμά της 2014-2020.
Ειδικότερα προβλέπεται η προμήθεια ακτινογραφικών μηχανημάτων και συστημάτων ψηφιοποίησης εικόνων, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, για τις μονάδες υγείας ΠΕΔΥ-Κέντρα Υγείας Δικαίων, Ορεστιάδας, Σαμοθράκης και Σουφλίου στον Έβρο, Σαπών στη Ροδόπη, Νευροκοπίου και Προσοτσάνης Δράμας, καθώς και για τις μονάδες υγείας ΠΕΔΥ Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Καβάλας, Κομοτηνής και Ξάνθης.
Επιπλέον, ένα σύστημα ψηφιοποίησης εικόνων θα προμηθευτεί και η μονάδα υγείας ΠΕΔΥ-Κέντρο Υγείας Αβδήρων Ξάνθης.

Ποινή φυλάκισης 2 ετών για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Ποινή φυλάκισης 2 ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθήνας στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, καθώς κρίθηκε ένοχος για μια από τις τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος για τις οποίες κατηγορείτο.
Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στο πρόσωπο του κατηγορουμένου και του επέβαλαν την ανώτατη ποινή με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας Λάμπρου Πατσαβέλλα. Μάλιστα, ο εισαγγελέας σημείωσε πως η πράξη που αποδίδεται στον κατηγορούμενο έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία.
Ειδικότερα, το Δικαστήριο τον καταδίκασε γιατί δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για τη διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009, τον Νοέμβριο 2010. Αντίθετα, τον απάλλαξε από την κατηγορία που αντιμετώπιζε διότι δεν συγκαλούσε το ΔΣ και από εκείνη που αφορούσε το ότι διατηρούσε παράλληλα θέση και στο ΔΝΤ για λίγους μήνες, μαζί με τα καθήκοντά του στην ΕΛΣΤΑΤ.
Τους επόμενους μήνες αναμένεται και η κρίση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.

Τι ακριβώς συμβαίνει με τον Χάρρυ Κλυνν και την ΕΡΤ

Ένα λάθος της γ.γ. Ενημέρωσης του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, φαίνεται πως δημιούργησε την αναστάτωση σχετικά με τον φημολογούμενο διορισμό του Χάρρυ Κλυνν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ.
Πιο συγκεκριμένα, ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, γνωστότερος και ως Χάρρυ Κλυνν, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών είχε δεχτεί πρόταση για να βρεθεί στην Διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, αλλά μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν έκανε όπισθεν ολοταχώς.
Σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης, συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, ενώ σε δημοσίευμά της η Αυγή ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός και περφόρμερ, ταγμένος στην υπόθεση της Αριστεράς με συνέπεια και επιμονή επί σειρά ετών, ο Χάρρυ Κλυνν -πραγματικό όνομα: Βασίλης Τριανταφυλλίδης- τοποθετείται μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, σε μία από τις δύο θέσεις που εχήρευσαν».
Τα μέχρι στιγμής μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι κ.κ. Τσακνής, Κωστόπουλος, Θαλασσινός, Γρηγορίου καθώς και οι δύο θέσεις των εργαζόμενων. Κενή προς το παρόν, μετά τις εξελίξεις, παραμένει η πέμπτη θέση.

Ζημιές σε 35.000 στρ από την χαλαζόπτωση στον Έβρο

Τριάντα πέντε χιλιάδες (35.000) στρ με καλλιεργήσιμες εκτάσεις κυρίως, με ηλίανθο, καλαμπόκι και βαμβάκι, εκτιμά ο ΕΛΓΑ ότι έχει πλήξει η χαλαζόπτωση η οποία προκλήθηκε τόσο μέσα Ιουλίου ,όσο και προς το τέλος του ίδιου μήνα στον Νομό Έβρου.
«Οι δυο χαλαζοπτώσεις στον νομό έχουν πλήξει την περιοχή του Τριγώνου με επίκεντρο τα χωριά, Σπήλαιο, Πεντάλοφο, Ελιά ,Πλάτη ,Δίκαια ,Κριό και Δίλοφο ,ενώ οι ζημιές είναι καταστροφικές στην κυριολεξία,» σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο διευθυντής του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη Δημήτρης Πανταζής,» τονίζοντας πως «οι αγρότες θα αποζημιωθούν στο 100% της ζημιάς τους εξαντλώντας κάθε όριο επιείκειας.»

Ήδη όπως είπε ο κ. Πανταζής οι γεωπόνοι καθημερινά συνεχίζουν τις εκτιμήσεις, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή από άλλα υποκαταστήματα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »