Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Τι γίνεται με τις νέες άδειες των αγοραίων ταξί του Ν. Ξάνθης;

 Αυτοί που το παίζουν…«χουβαρντάδες» στην Περιφέρεια να το κάνουν με δικά τους λεφτά κύριε Μέτιο…! Αυτό να πείτε στον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμoύ κύριο Κώστα Αντωνιάδη, διότι αν αληθεύουν αυτά που δημοσιεύονται ήδη στον Τύπο...! Μιλάμε για μείζον πολιτικό θέμα...

*«Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιονδήποτε λόγο…» αναφέρει σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις τελευταίες υψηλές θερμοκρασίες η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης.
Ιδού και η ενημέρωσή της:
Ενημερώνουμε όλους τους πολίτες ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιονδήποτε λόγο (εργασίες, μπάρμπεκιου, καύση ξηρών χόρτων/απορριμμάτων, κάπνισμα μελισσών κλπ) καθώς και η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων ή άλλων εύφλεκτων υλών, από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, σύμφωνα με τις Πυροσβεστικές Διατάξεις 4/2012 και 9/200. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις Διατάξεις των άρθρων 458 και 433 του Ποινικού Κώδικα.
Ο Διοικητής
Γεώργιος Νεστ. Ρούτσιας
Πύραρχος
……..
*Την ακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή των σταθμών διοδίων Καβάλας και Στρυμονικού πέτυχαν οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στην εταιρεία (ΣΕΤΕΟ) Πασχάλη Τσουκαλά, πρόκειται για την τρίτη φορά που οι εργαζόμενοι παρεμβαίνουν σε αντίστοιχη διαγωνιστική διαδικασία, αντιδρώντας στην κατασκευή νέων σταθμών διοδίων, αλλά και στη σχεδιαζόμενη παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου.
…..
*Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την άμεση έναρξη υλοποίησης του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικών διοδίων στην Εγνατία Οδό, με φορέα υλοποίησης την ομώνυμη εταιρεία. Ζητούν επίσης τη διατήρηση του κόστους των διοδίων στα τρία λεπτά ανά χιλιόμετρο, δηλώνοντας κάθετα αντίθετοι στον σχεδιαζόμενο υπερδιπλασιασμό τους.
«Παραμένουμε σταθεροί στην εναντίωσή μας στη σχεδιαζόμενη παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και του συνόλου σχεδόν του ήδη κατασκευασμένου στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας μήκους 1.000 χλμ, γιατί είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες από την αύξηση των διοδίων», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
«Οι υπό παραχώρηση οδικές υποδομές της Εγνατίας Οδού έχουν χρηματοδοτηθεί πλήρως, είναι ήδη κατασκευασμένες και δεν υφίσταται ουδεμία τεκμηρίωση της σκοπιμότητας της παραχώρησής τους με οικονομικούς ή/και τεχνικούς όρους», συμπληρώνουν.
……
*Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας Ξάνθης ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στον Νομό η κλιματιζόμενη αίθουσα συσκέψεων στο 2ο δεύτερο όροφο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης θα διατίθεται στο κοινό από την Δευτέρα 7-8-2017 έως την Παρασκευή 11-8-2017 και από 7:00 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα.   
Από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας
&Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ξάνθης
……
*Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μετά και την ψήφιση του ν.4483 - ο οποίος ρύθμισε θέματα διάθεσης του φόρου ζύθου - υπέγραψε την απόφαση για την απόδοση 20 εκατ. ευρώ σε 85 μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους, προκειμένου να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, ή τις επενδυτικές τους δραστηριότητες και έργα. Μεταξύ των Δήμων αυτών είναι και ο Δήμος Μύκης που επιχορηγείται με 300.000 ευρώ
*Η δικαιούχοι των ενισχύσεων προέκυψαν από τα εξής κριτήρια:
·Δήμοι νησιών με πληθυσμό έως 3.000 κατοίκους
·Δήμοι που ορίζονται ως ορεινοί στα πλαίσια του νόμου του «Καλλικράτη» (ν.3852/2010)
·Δήμοι με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους και με τουλάχιστον το 50% των δημοτικών ή κοινοτικών τους ενοτήτων να χαρακτηρίζονται ως ορεινές.
…..
*Το ποσό της έκτακτης αυτής ενίσχυσης προέρχεται κατά το ήμισυ από τον λογαριασμό με τίτλο «Έσοδα άρθρου 9 Ν.2880/2001 – Τέλη Διαφήμισης» και κατά το υπόλοιπο μέρος από τον λογαριασμό με τίτλο «Φόρος ζύθου υπέρ Δήμων και Κοινοτήτων». Τα 14.450.000 ευρώ θα κατανεμηθούν ισομερώς στους 85 Δήμους, ενώ τα υπόλοιπα  5.550.000 ευρώ θα κατανεμηθούν  με βάση τα τελευταία στοιχεία του πραγματικού πληθυσμού της τελευταίας απογραφής.
...


Με νέες κινητοποιήσεις αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη στην τακτική της εργοδοσίας να συσσωρεύει οφειλές δεδουλευμένων.
Δημοσιογράφοι, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό θα πραγματοποιήσουν σαρανταοκτάωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 13 Αυγούστου 2017 έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης 15 Αυγούστου 2017.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΠΗΕΘ και η ΕΤΗΠΤ-Θ καλούν την εργοδοσία:
    Να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους.
    Να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.
Τα Διοικητικά Συμβούλια

Σύμφωνα με αυτή τη λίστα αξιολόγησης των ανώτατων ιδρυμάτων που συντάσσεται δυο φορές τον χρόνο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών κατετάγη στην 279η θέση μεταξύ 27.000 πανεπιστημίων, ενώ ακολουθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη θέση 291 και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη θέση 388. Την πρώτη πεντάδα, επί συνόλου 76 ελληνικών ιδρυμάτων, κλείνουν το Πανεπιστήμιο Πατρών στη θέση 541 και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στη θέση 600. Τέλος στη θέση Νο. 1126, επί συνόλου 27.000 Πανεπιστημίων παγκοσμίως και την 450η στην Ευρώπη, κατατάσσεται το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Η συγκεκριμένη κατάταξη καταρτίζεται από τη Cybermetrics (CCHS), μια μονάδα του Ισπανικού Εθνικού Κέντρου Ερευνών (Spanish National Research Council – CSIC), που αποτελεί και το κύριο ερευνητικό ίδρυμα της Ισπανίας.
Δίνει πληροφορίες για περισσότερα από 27.000 πανεπιστήμια σύμφωνα με την παρουσία τους στο διαδίκτυο και την απήχηση του ερευνητικού τους έργου στον παγκόσμιο ιστό, όπως αυτή αποτυπώνεται στον συνολικό αριθμό ετεροαναφορών των άρθρων και των δημοσιεύσεων των καθηγητών και των ερευνητών τους, αλλά και στο ποσοστό των δημοσιεύσεων τους που βρίσκεται στο 10% των πλέον «διαβασμένων» και σημαντικών δημοσιεύσεων παγκοσμίως.
Η κατάταξη κάθε πανεπιστημίου βασίζεται στους εξής τέσσερις επιμέρους δείκτες: την παρουσία (5%, ο συνολικός όγκος περιεχομένου που δημοσιεύεται από το δικτυακό τομέα του ιδρύματος), την απήχηση – ορατότητα (50%, η ποιότητα του περιεχομένου αξιολογείται από τη δημοτικότητά του, δηλαδή από τον αριθμό των εξωτερικών δικτυακών συνδέσμων σε περιεχόμενο του ιδρύματος, το Ανοιχτό Επιστημονικό Περιεχόμενο (10%, αξιολογείται η συμμετοχή του ιδρύματος στα ανοιχτά επιστημονικά πρότυπα του παγκόσμιου ιστού) και την αριστεία (35%, ποσοστό των δημοσιεύσεων του ιδρύματος που ανήκει στο 10% των περισσότερο αναφερόμενων δημοσιεύσεων σε κάθε επιστημονικό πεδίο).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τρίτο κριτήριο, αυτό του ανοιχτού επιστημονικού περιεχομένου, το ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 44η θέση παγκοσμίως μεταξύ όλων των πανεπιστημίων, με 539.999 ετεροαναφορές. Η θέση αυτή είναι η καλύτερη θέση που έλαβε ποτέ ελληνικό πανεπιστήμιο σε ιδρυματικό επίπεδο σε οποιοδήποτε παγκόσμια κατάταξη.
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

«Χοντραίνει» η υπόθεση με τις νέες άδειες για τα αγοραία αυτοκίνητα στην Ορεινή περιοχή καθώς χθες με πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Μαχητής» έδωσε ως υπεύθυνο τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, δημοσιεύοντας μια επιστολή πραγματικά ντοκουμέντο..
Το συγκεκριμένο θέμα πάντως πρώτος αποκάλυψε ο Περιφερειακός σύμβουλος Ιρφάν Χατζηγκενέ, που εκτός των άλλων είναι αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης αλλά και πολιτευτής της Ν.Δ.
Σημειώνεται ωστόσο ότι σιγήν ιχθύος τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για το θέμα των αγοραίων ταξί στην Ορεινή Ξάνθης, κάτι που ωστόσο κανείς δεν ξέρει αν οφείλεται στις Αυγουστιάτικες διακοπές των βουλευτών ή των μελών της Ν.Ε…
Για να δούμε λοιπόν τελικά τι θα γίνει.
Η ΚΑΤΙΝΑ 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »