Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ Κάτω του μετρίου η φετινή αφίσα των Γιορτών Π. Πόλης 2017

Ειλικρινά απορώ με την εμπάθεια που δείχνουν οι Οργανωτές Γιορτών Π. Πόλης με τους παλιούς d.j. που έβαλαν την εκδήλωσή τους στην πλατεία της Μητρόπολης για τις 1 Σεπτεμβρίου και είδαν ένα πρωτοφανές…σνομπάρισμα, με την επιμονή του κ.Λύρατζη ότι ξεκινάνε στις 2 Σεπτεμβρίου!!! Το εμπεδώσαμε Πρόεδρε…οκέυ…
ΑΛΕΚΤΩΡ
*Στην κυκλοφορία δόθηκε η αφίσα της διοργάνωσης των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης καθώς το πλήρες πρόγραμμα από το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης. Το δημιουργικό μέρος έχει επιμεληθεί ο γραφίστας Γιώργος Κράλλης.
-Κατά την γνώμη μου δεν εξυπηρετεί το ύφος και των ιστορία των γιορτών και δεν «κολλάει» με την παλιά πόλη…
….
*Βέβαια πρόκειται για ικανό στο είδος του γραφίστα, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να θεωρηθεί το…σαξόφωνο κυρίαρχο όργανο των Γιορτών Π. Πόλης για παράδειγμα…! Και προσωπικά περίμενα κάτι πολύ καλύτερο από το να δένει με μουσικά όργανα μια εικόνα…Η αφίσα πιο πολύ θα ταίριαζε με το Φεστιβάλ Μουσικών σχολείων και όχι με τις Γιορτές Π. Πόλης.
-Και στο φινάλε, ο Δήμαρχος αν έχει τόση αδυναμία στον κ.Κράλλη, ας τον κρατήσει για την προεκλογική του καμπάνια…
…..
*Όπως είναι γνωστό επίσης, η φετινή διοργάνωση ξεκινά στις 1 κι όχι στις 2  Σεπτεμβρίου,   αφού προηγείται η βραδιά των παλιών dj (σ.σ. με Δημήτρη Σταυρίδη, Βασίλη Μπουζούρη κλπ) και διαρκεί μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου 2017.
Τώρα γιατί τόση…απέχθεια ο κύριος Λύρατζης ή το υπόλοιπο Δ.Σ. με τους παλιούς d.j. ε….αυτό δεν μπορούμε να το ερμηνεύσουμε….
……

*70 χρόνια ζωής  συμπληρώνει φέτος η ΣΕΚΕ και θα τα γιορτάσει με πανηγυρική εκδήλωση στις 1 Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικά η πρόσκληση αναφέρει τα παρακάτω:
«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση για την συμπλήρωση των 70 χρόνων λειτουργίας της ΣΕΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 στο «ΚΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» και ώρα 20.00
Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας καλωσορίσουμε και να γιορτάσουμε μαζί την μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία της εταιρείας μας.
70 ΧΡΟΝΙΑ-ΣΕΚΕ Α.Ε.
…..
*Άδεια πόλη θυμίζει η Ξάνθη αυτές τις μέρες, αφού οι περισσότεροι βρίσκονται σε διακοπές εντός και εκτός Ελλάδος…
Ο πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης για παράδειγμα βρίσκεται με την σύζυγό του εκτός Ελλάδος αλλά θα επιστρέψει για τον 15 Αύγουστο στη Ξάνθη όπως μου είπε…
…….

*Προς τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης. Καλό είναι κύριε διοικητά να κρατάτε αποστάσεις από όλα τα Μέσα κι να μην γίνετε κατ’ επιλογή ενημέρωση…
Βέβαια από την άλλη κι οι ασύρματοι κάνουν…δουλειά όπως φαίνεται!
…..

*Πανθρακιώτικος – και όχι μόνο- προορισμός προσκυνήματος  αναμένεται να γίνει και φέτος το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου, σύμφωνα με δηλώσεις του Μητροπολίτη στο δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης.
….

*Ο Μητροπολίτης Ξάνθης  κάλεσε τους πιστούς να τιμήσουν τη Θεοτόκο και τις λατρευτικές εκδηλώσεις που θα τελεστούν τις ημέρες αυτές, του Πάσχα του καλοκαιριού, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως μας, αφιερωμένους στην Κοίμηση της Παναγίας, καθώς και στο επίκεντρο του εορτασμού την Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης.
Εστίασε στην εορτή αλλά και στην αστείρευτη αγάπη της Μάνας όλων και καταφυγίου όσων αναζητούν παρηγοριά, ίαση ψυχής και σώματος, ελπίδα, στήριξη, δύναμη για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής.
*Τέλος ο Μητροπολίτης Ξάνθης αναφέρθηκε και στην ιστορία τόσο της Ιερά Μονής Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας, μιας Μονής αφιερωμένης στα Εισόδια της Θεοτόκου που όμως κατά παράδοση πανηγυρίζει στην εορτή της Κοιμήσεως, όσο και της επίσης ιστορικής Ιεράς Μονής της Παναγίας Καλαμούς, η οποία πανηγυρίζει στην εορτή της Απόδοσης ( σ.σ.: εκλαϊκευμένα η εορτή είναι γνωστή ως τα ‘ εννιάμερα της Παναγίας’ στην τοπική κοινωνία).

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »