Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΛΑΚΗΣ: Συνειδητή επιλογή η απουσία μου, λόγω Σαλμά και Βασίλη Οικονόμου!

Καταπέλτης ο γνωστός δικηγόρος και πολιτευτής της Ν.Δ. στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Xanthi channel, τι είπε για την απουσία του από την εκδήλωση της ΝΟΔΕΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΝΟΔΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
*Ήμουν ο πρώτος στη Ξάνθη που στις εσωκομματικές εκλογές στήριξα ολόψυχα την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί μόνο αυτός μπορεί να σώσει τον τόπο από τα «βράχια»…αλλά υπάρχουν και τα θέματα αρχής

«Συνειδητή επιλογή η απουσία μου, λόγω Σαλμά και Βασίλη Οικονόμου!».
Με αυτά τα λόγια ο γνωστός δικηγόρος και πολιτευτής της Ν.Δ. Κώστας Μαλάκης στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Xanthi channel, απάντησε για την απουσία του από την εκδήλωση της ΝΟΔΕ.
«Ήμουν ο πρώτος στη Ξάνθη που στις εσωκομματικές εκλογές στήριξα ολόψυχα την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί μόνο αυτός μπορεί να σώσει τον τόπο από τα «βράχια»…αλλά υπάρχουν και τα θέματα αρχής. Πρώτον η επιλογή του κυρίου Σαλμά που όπως γράφτηκε στα ΜΜΕ εμπλέκεται σε ιατρικά σκάνδαλα και δεν μας έχει πείσει με τις εξηγήσεις του. Να πάω ν’ ακούσω αυτόν τον άνθρωπο να μας μιλάει για τα θέματα υγείας….
Μετά έφεραν τον Οικονόμου. Ο κύριος αυτός πέρασε από τόσα κόμματα για να καταλήξει τελικά στη Νέα Δημοκρατία που τον εξέλεξε μάλιστα και βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Προφανώς με τον τρόπο αυτό τον τίμησε για τους αγώνες του στην παράταξη…»

ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΩΣΤΑ ΜΑΛΑΚΗ
Επισημαίνεται ότι στη γραμμή Κώστα Μαλάκη κινήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που στην γνωστή στήλη παραΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την Τρίτη 12/9/ 2017 την άφιξη Σαλμά ως εξής:
«Σήμερα στην πόλη μας και στο νοσοκομείο Ξάνθης, ο κ. Οικονόμου,  το καγκουρώ της πολιτικής, συνοδευόμενος από τον κ. Σαλμά, «ειδικό» στις   αρθροσκοπήσεις, (τις υπερτιμημένες, που από 150 ευρώ τις κοστολογούσαν 1.500ευρώ. Η διαφορά ένα μηδενικό, τίποτα δηλαδή. Και σχεδόν όλες στο ιατρείο Σαλμά. Αυτό το τελευταίο όμως ήταν σύμπτωση!).
Πραγματικά, δεν έχουν τσίπα!
Τελικά ο κ. Σαλμάς δεν επισκέφθηκε το νοσοκομείο μας. Όλα τα παραπάνω, ισχύουν.»

ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΝΟΔΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
Ο Κώστας Μαλάκης σχολίασε όμως στην Ανοιχτή γραμμή και τα ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ της ΝΟΔΕ συγχαίροντας τον πρώην Πρόεδρο Γιώργο Ιγνατιάδη.
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα γραφεία είναι κλειστά συνέχεια…Και μένα με πιάνει ο κόσμος στο δρόμο. Πως τα κατάφερνε ένας Γιώργος Ιγνατιάδης και συμφωνώ  μαζί σας κύριε Παπαδόπουλο για τα λόγια που είπατε για τον πρώην Πρόεδρο…Ένας αληθινός αγωνιστής και τόσα άτομα οι κύριοι αυτοί και δεν λειτουργούν όπως πρέπει τα γραφεία του κόμματος. Αν δεν μπορούν ας παραιτηθούν, ούτως ή άλλως δεν εκλέχτηκαν με εκλογές...»


ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΣΑΛΜΑ
Ντοκουμέντο: Σαλμάς κερνούσε, Σαλμάς
έπινε στην υπόθεση του ΕΟΠΥΥ
Και νέες αποκαλύψεις στο μεταξύ είδαν χθες το φως της δημοσιότητας για τον Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.
Ιδού τι αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας DokoumentoNews.gr:
«Πρωτοφανής ήταν η μεθόδευση για την διεκπεραίωση των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων διαγνωστικού χαρακτήρα που προκάλεσαν ζημία τουλάχιστον 825.000 ευρώ στο Δημόσιο.
Εκτός από τις αναντίρρητες ευθύνες του πρώην αν. υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, και του πρώην υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το τότε Δ.Σ. του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, δίνοντας την εντύπωση πως πρόκειται για άρτια ενορχηστρωμένο σχέδιο.
Την πλήρη διάσταση του σκανδάλου στοιχειοθετεί το έγγραφο δύο διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ προς τον πρώην πρόεδρο του Οργανισμού, Δημήτρη Κοντό. Συγκεκριμένα, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων από κοινού με τη Διεύθυνση Συμβάσεων αποστέλλουν στις 17/3/2015 στον κ. Κοντό επιστολή με θέμα: «Αντίθετη γνώμη για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και της εταιρίας με την επωνυμία ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΕ».
Το έγγραφο ξεκινά με την αποκάλυψη πως ο Μάριος Σαλμάς παραβρέθηκε στις 12/3/2015 στην εσωτερικού τύπου συνάντηση προϊσταμένων διαφόρων τμημάτων του ΕΟΠΥΥ (ανάμεσά τους και ο πρόεδρος) και του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι γνωμοδότησαν υπέρ της σύναψης σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με την εταιρία συγγενών του κ. Σαλμά που εδρεύει στην ίδια διεύθυνση με το ιατρικό του γραφείο, ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΕ. Η αιτιολογία της παρουσίας του Μάριου Σαλμά στη συνάντηση δίνει διαστάσεις ανεπανάληπτης ρεμούλας στη δημόσια σφαίρα, αφού σύμφωνα με το έγγραφο ο πρώην αν. υπουργός Υγείας έδωσε το παρόν «επικαλούμενος την ιδιότητά του ως ορθοπεδικός και βουλευτής του Κοινοβουλίου». Δηλαδή, ο άμεσα ενδιαφερόμενος για τη σύναψη μίας σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ -που στη συνέχεια εκδίδει 550 παραπεμπτικά της εν λόγω εξέτασης τα οποία και εκτελούνται στο διαγνωστικό κέντρο της συζύγου και του γαμπρού του- παίρνει μέρος στη διαβούλευση των θεσμικών φορέων με την ιδιότητα του βουλευτή, κάτι που κρίθηκε ως φυσιολογικό και αποδεκτό από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »