Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Απάντησή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στην ΝΟΔΕ για την επίσκεψη του Βασίλη Οικονόμου

Το κακό για την Νέα Δημοκρατία σε κεντρικό επίπεδο είναι ότι στέλνει στη Ξάνθη κάποια στελέχη της (βουλευτές ή πρώην Υπουργούς) που «ξεφωνίζονται» άγρια και από τον κόσμο αλλά και από τα τοπικά ΜΜΕ που στη πόλη μας σε σχέση με άλλες πόλεις, είναι πιο δυναμικά. Με αποτέλεσμα αυτές οι επισκέψεις να γίνονται…μπούμερανγκ!
ΑΛΕΚΤΩΡ
…..

*Όπως είναι γνωστό, τη  Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Τομεάρχη Υγείας, Βουλευτή Επικρατείας κ. Βασίλειο Οικονόμου, πραγματοποίησε επισκέψεις στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης, στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης κλπ
Μέχρι εδώ όλα καλά…
…..

*Με απάντησή λοιπόν από το xanthileft.gr και το facebook, ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης σχολίασε το δελτίο τύπου της ΝΟΔΕ και τις επισκέψεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης και το Κέντρο Υγείας, ως εξής:
H ΝΟΔΕ Ξάνθης συνόδευσε τον τομεάρχη υγείας της ΝΔ στο νοσοκομείο , στο ΠΕΔΥ, στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης και διαπίστωσε:
1) Η καρδιολογική κλινική που έκλεινε στο τέλος του 2014, λειτουργεί με 6 γιατρούς.
2) Η παθολογική κλινική που δεν είχε τη δυνατότητα εφημεριών, λειτουργεί κανονικά.
3) Οι απλήρωτες εφημερίες χρόνων, εξοφλήθησαν
4) Οι προμηθευτές πληρώθηκαν τα τιμολόγια του Ιουλίου
5) Οι εργολάβοι βγαίνουν από το νοσοκομείο
6} Η λίστα χειρουργείων εφαρμόζεται δίνοντας ίσα δικαιώματα σε όλους τους ασθενείς
7) Εξασφαλίστηκε το ποσό των 2.250.000 ευρώ για την αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού
8) Το ΠΕΔΥ αρχίζει να λειτουργεί ξανά μετά από την απόπειρα παραχώρησής του, από τους υπουργούς Άδωνη-Βορίδη, στους ιδιώτες
9) Τα πρώτα ΤοΜΥ θα λειτουργήσουν στα μέσα του φθινοπώρου
10) 2.500.000 ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση στην Υγεία χωρίς το 5ευρω
Αυτή είναι η καταστροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με σκληρή δουλειά. Περιμένουμε τώρα και τις διαπιστώσεις του τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ!
……

*Με σύνθημα «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα» ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους, σχολεία και εθελοντές συμμετέχει για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2017, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τους πεζούς και το ποδήλατο.
….
*Οι δράσεις στοχεύουν στην ανάδειξη των ωφελειών που προκύπτουν από την έξυπνη κινητικότητα, με σκοπό την επιλογή εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης από τους πολίτες. Tο βάδισμα, το ποδήλατο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και ο συνδυασμός αυτών καθιστούν τις πόλεις καθαρότερες, ασφαλέστερες και περισσότερο φιλικές.
Οι έξυπνες επιλογές στα μέσα μεταφοράς συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χρημάτων, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Το πρόγραμμα δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2017, ανά ημέρα, όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης
….

*Συνεδριάζει το πρωί (11.00) της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Μύκης με τα ακόλουθα δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη:
Έγκριση διενέργειας δαπάνης, καθορισμός τρόπου εκτέλεσης, κατάρτιση των όρων δημοπράτησης και ψήφιση-διάθεση σχετικής πίστωσης για την εκτέλεση της υπηρεσίας με τίτλο «Συντήρηση οδοποιίας Δ.Ε. Μύκης, Δ.Ε. Κοτύλης, Δ.Ε. Θερμών ΚΑΙ Δ.Ε. Σατρών» προϋπολογισμού 58.472,00€ με Φ.Π.Α.
Έγκριση διενέργειας δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εκτέλεση του έργου «Ύδρευση οικισμών Δ.Ε. Κοτύλης» προϋπολογισμού 14.000,00€.
……

*Συνάντηση είχε την Τρίτη η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης και το Σύλλογο των Καθαριστριών, σχετικά με το πρόβλημα των 32 συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα του Νοσοκομείου, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.
«Η προσπάθεια όλων πρέπει να έχει ως στόχο την εξεύρεση οριστικής λύσης τόσο για τους 32 εργαζόμενους που απασχολούνται πολλά χρόνια τώρα στην καθαριότητα του Νοσοκομείου, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του ίδιου του Νοσοκομείου. Δεν γίνεται οι άνθρωποι αυτοί να παραμένουν σε καθεστώς ομηρείας. Ο αντιπολιτευτικός ΣΥΡΙΖΑ είχε σηκώσει πολύ τους τόνους με τα θέματα των καθαριστριών. Σήμερα ως Κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε ένα πρόβλημα για το οποίο πρέπει να δείξει αντίστοιχη ευρηματικότητα!», δήλωσε η Χαρά Κεφαλίδου.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »