Τρίτη, Νοεμβρίου 14, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Στα θερμοκήπια και αμέσως μετά στα Πλαστικά Θράκης, θα βρεθεί σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενες μια από τις κορυφαίες στο κλάδο της Ελληνική βιομηχανία.


*Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα των δημοτικών τελών, καθώς χθες και η παράταξη Τσιακίρογλου καταψήφισε τα δημοτικά τέλη, ενώ απουσίαζαν και πάλι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου Ξάνθης Αλέξανδρος Κυριακίδης, Απόστολος Αγκόρτσας, Μπογιάρ, Λεβέντ, Χρήστος Μούρκας και φυσικά οι διαγραφέντες..
Όπως είναι γνωστό χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία για να περάσει το συγκεκριμένο θέμα, οπότε ξανά από την αρχή…
….

*Το πιο πιθανό να ξανάρθει για συζήτηση το θέμα των δημοτικών τελών, διότι από την άλλη κάποιες παρατάξεις της αντιπολίτευσης συμφώνησαν ότι θα πρέπει να γίνει και ενημέρωση από τις υπηρεσίες, για το τι μειώσεις αντέχει ο Δήμος Ξάνθης στα δημοτικά τέλη…!
Διότι ναι μεν ζητάει ο κύριος Φανουράκης μειώσεις της τάξεως του 15%, αλλά εκ του ασφαλούς…
Όταν ήταν στην συμπολίτευση, με δυο χέρια ψήφιζε την τοποθέτηση του Προεδρείου!
.....
*Πάντως και χθες ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν πήρε απόλυτη πλειοψηφία, οπότε μέχρι τον…Δεκέμβριο έχουμε χρόνο για άλλες 1-2 συνεδριάσεις επί του ιδίου θέματος!
…..

*Έντονη ήταν πάντως η αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο και μεταξύ της αντιδημάρχου Αθλητισμού Αλεξίας Γκιρτζίκη και του επικεφαλής της παράταξης Νέα Εποχή Ι. Καμαρίδη που επέμενε στην κατάσταση των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στην εκδήλωση του Δήμου Ξάνθης και οι διανυκτερεύσεις τους χρεώθηκαν 3.000 ευρώ.
…….

*Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τελικά οι εκλογές για την Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Ξάνθης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. "μετά από σχετικό αίτημα των σωματείων της" σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, μαζί με τα ακόλουθα:
Καλούνται τα σωματεία που ανήκουν στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να φέρουν τους καταλόγους των αντιπροσώπων που έχουν εκλεγεί στην Εκτελεστική Γραμματεία, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στα γραφεία της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης από τις 18.30 έως τις 20.30. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας
 -Γιάννη Μπούτο (6944 686535)
 -Δημήτρη Σαμακοβίδη (6984 639243)
  -Μαρία Λουκοπούλου (6972 121615).
…..

*Από το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜΘ μας ενημερώνουν για τα παρακάτω:
«Λόγω έκτακτων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, η ομιλία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί χθες Δευτέρα 13/11/2017 όπως ήταν προγραμματισμένη.
Ως εκ τούτου, η ομιλία του κ. Παππά μεταφέρεται στη συνεδρία "Επενδύσεις, Εργασιακές Σχέσεις και Τουρισμός" που θα ξεκινήσει σήμερα Τρίτη 14/11/2017 στις 14:00.»
…..

*Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ., πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση «Σαμοθράκης βήμα» που στόχο είχε την οικονομική ενίσχυση της πληγείσας Σαμοθράκης!
Μία κοινωνική αλυσίδα αγάπης - συμπαράστασης και αλληλεγγύης σχηματίστηκε με πρωτοστάτη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγνάντιας «Αγ. Γεώργιος», Φορείς του Ν. Έβρου, Πολιτιστικούς - Κοινωνικούς Συλλόγους, Επαγγελματικά & Αθλητικά Σωματεία, Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, καθώς και Συλλόγους της Ομογένειας.
…..

*Η Σαμοθρακήτισσα μουσικοσυνθέτις Ζωή Τηγανούρια έδειξε έμπρακτα για άλλη μια φορά την μεγάλη αγάπη για τη γενέτειρα της και την αμέριστη συμπαράστασή της, συμμετέχοντας αφιλοκερδώς μαζί με συνεργάτες της, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό της στη σκηνή του θεάτρου, συμπαρασύροντας το κοινό με τις μαγευτικές της μελωδίες!
Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε το «Σαμοθράκης Βήμα», ένα Παραδοσιακό τραγούδι σε μουσική της Ζωής Τηγανούρια και τους υπέροχους στίχους -αφιερωμένους στο νησί- που έγραψε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος.

*Συγκινητική ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, εξέχουσων προσωπικοτήτων του Ν. Έβρου και επισήμων στην εκδήλωση, μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, ο Αντιπεριφεριάρχης κος Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κος Αθανάσιος Βίτσας, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κος Ευάγγελος Λαμπάκης, και ασφαλώς η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγνάντιας «Άγιος Γεώργιος» κα Ελένη Ιντζεπελίδου.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Επιστολή προς τον Δήμαρχο Ξάνθης έστειλαν χθες οι Χρήστος Μούρκας και Αλέξανδρος Κυριακίδης, καταθέτοντας πρόταση να τα «βρουν» συμπολίτευση και αντιπολίτευση σε στο θέμα των δημοτικών τελών προκειμένου να υπάρξει συναίνεση στον συγκεκριμένο θέμα…
Το ερώτημα βεβαίως της συγκεκριμένης ερώτησης είναι ένα..
Δηλαδή έχουμε πλέον μια…6η δημοτική κίνηση με τους Κυριακίδη και Μούρκα;
Σημειώνω ότι χθες το θέμα τελικά των δημοτικών τελών δεν πέρασε και πάλι, ωστόσο την λύση μπορούν να την δώσουν πλέον οι υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης για το πόσο «αντέχει» ή «δεν αντέχει» σε τυχόν μειώσεις και σε τι ποσοστό…
Πάντως η συνεχιζόμενη απουσία των Μούρκα, Λεβέντ, Αγκόρτσα, Κυριακίδη και Μπογιάρ, δείχνει πρόβλημα για την παράταξη του Δημάρχου. Πόσο μεγάλο είναι αυτό, θα φανεί σύντομα….
Η ΚΑΤΙΝΑ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »