Τρίτη, Φεβρουαρίου 27, 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ Πριν πεινάσει τελικά….μαγείρεψε αυτήν τη φορά ο Δήμος Ξάνθης..


*Πριν πεινάσει τελικά….μαγείρεψε αυτήν τη φορά ο Δήμος Ξάνθης, ώστε να είναι πανέτοιμος στο χθεσινό χιονιά και την κακοκαιρία που χτύπησε όλο το Νομό μας από τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Συγκεκριμένα ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο Ξάνθης, έπειτα από έκτακτο δελτίο που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για επιδείνωση του καιρού και ακραία καιρικά φαινόμενα.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Ταρενίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος, κ. Θωμάς Ηλιάδης, κ. Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιώργος Γκοδοσίδης και πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων.
Με δεδομένες τις άσχημες καιρικές συνθήκες που ενδέχεται να επικρατήσουν, κρίνεται απαραίτητος ο συντονισμός για την άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων.
*Και κατέληξε το δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης ως εξής:
«Ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς διαπιστώθηκε η επάρκεια αλατιού και η διαθεσιμότητα των νέων μέσων και μηχανημάτων αλατοδιανομής. Επίσης, καθορίστηκαν οι βάρδιες του προσωπικού και σχεδιάστηκε ο τρόπος αντιμετώπισης των ζητημάτων που ενδέχεται να προκύψουν από την επικείμενη κακοκαιρία.
Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διάρκεια εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων».
…..
*Εξ άλλου με απόφαση του Δημάρχου Τοπείρου Θ. Μίχογλου κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα  27-02-2018 στο σύνολό τους οι παιδικοί σταθμοί και οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τοπείρου λόγω της κακοκαιρίας.
……
*ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ για λατομεία στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κομνηνών Δήμου Ξάνθης στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής υπό την Προεδρία της αντιδημάρχου Αθλητισμού Αλεξίας Γκιρτζίκη.
…..
*Συγκεκριμένα ύστερα από τις εισηγήσεις των υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης αποφασίστηκε ομόφωνα:
-Η παραχώρηση τμήματος (μεταξύ La Piaza και θεατράκι) της Πλατείας Δημοκρατίας  στο Παράρτημα ατόμων με αναπηρία Ξάνθης (πρώην Ψυχολογικό Κέντρο) το Σάββατο 17.3 έως Τρίτη 20.3 προκειμένου να γίνει Bazaar πασχαλιάτικων έργων των εκπαιδευόμενων με νοητική στέρηση . Αν ο καιρός δεν είναι καλός, ο σύλλογος θα οργανώσει το 2ήμερό του στις 31/3/2018  και στις 1/4/2018.
-Η παραχώρηση τμήματος της Πλατείας Ελευθερίας στο Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης προκειμένου από την Τετάρτη 16/5/2018  έως Κυριακή 20/5/2018 να διοργανώσει  υπαίθρια έκθεση φωτογραφιών και ντοκουμέντων για την ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων στις 16/5 και 19/5 που θα πραγματοποιηθεί το Μνημόσυνο.
-Η παραχώρηση  τμήματος της Πλατείας Δημοκρατίας και της  Πλατείας Ελευθερίας  στο Ίδρυμα « Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)  για την Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου που θα διεξαχθεί μέσα από τον ραδιοσταθμό Life 921 fm o ραδιομαραθώνιος προκειμένου να υπάρχουν ομάδες εθελοντών για την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος.
-Μειοψηφούντων των Μ. Φανουράκη και της Ειρήνης Χαριτωνίδου που ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίζουν ανακλήσεις αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης, ακόμη κι αν αυτά παρανομούν (;) τα μέλη ψήφισαν την οριστική αφαίρεση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καφέ μπαρ ΖΑΜΑΝ για παραβάσεις μουσικής και ωραρίου μετά από γραψίματα της αστυνομίας.
Σημειώνεται ότι πριν το σώμα αποφασίσει το συγκεκριμένο κατάστημα είχε ήδη τρία 10ήμερα σφραγίσματος από την Αστυνομία για παραβάσεις.
-Αναβλήθηκε η λήψη απόφασης για την ανάκληση της 2615/2010 άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος καφέ μπαρ ΜΠΛΕ γιατί η υπηρεσία Νεότερων Μνημείων έδωσε παράταση στην επιχείρηση μέχρι 23/3/2018 προκειμένου να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της.
….
*Τέλος το Σώμα ψήφισε ομόφωνα ΟΧΙ στις:
-Εισηγητική έκθεση για τη χορήγηση συναίνεσης ερευνητικών εργασιών δημόσιου λατομικού χώρου μαρμάρου έκτασης 94.979,84 τ.μ. στη θέση «Μαυρόρεμα» του Δ.Δ. Κομνηνών του Ξάνθης ΠΕ Ξάνθης (εισηγητής Παυλίδης Σάββας) όχι
-Εισηγητική έκθεση για τη χορήγηση συναίνεσης ερευνητικών εργασιών δημόσιου λατομικού χώρου μαρμάρου έκτασης 48.203,15 τ.μ. στη θέση «Μαυρόρεμα» του Δ.Δ. Κομνηνών του Ξάνθης ΠΕ Ξάνθης (εισηγητής Παυλίδης Σάββας) όχι
-Εισηγητική έκθεση για τη χορήγηση συναίνεσης ερευνητικών εργασιών δημόσιου λατομικού χώρου μαρμάρου έκτασης 43.555,00 τ.μ. στη θέση «Μαυρόρεμα» του Δ.Δ. Κομνηνών του Ξάνθης ΠΕ Ξάνθης (εισηγητής Παυλίδης Σάββας) όχι
-Τον λόγο βέβαια για την ίδρυση λατομείων στα Κομνηνά,  θα τον έχει πλέον η Αποκεντρωμένη αφού στο συγκεκριμένο θέμα, γνωμοδοτικό χαρακτήρα έχει η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.


Ο Τατσόπουλος σχολιάζει την «παρέμβαση» στο σπίτι του Παπαδήμου υπέρ Γιαγτζόγλου
Αιχμηρά σχολιάζει ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής κ. Πέτρος Τατσόπουλος τη σημερινή «παρέμβαση» αντιεξουσιαστών έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου  υπέρ του κ. Κώστα Γιαγτζόγλου, ύποπτου για βομβιστική δολοφονική επίθεση.
Η ανάρτησή του σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης:
«Κάποιος αποφασίζει να σε σκοτώσει. Σου στέλνει μια παγιδευμένη επιστολή. Η βόμβα σκάει στα χέρια σου. Επί τριάντα έξι μέρες στον "Ευαγγελισμό" παλεύεις για τη ζωή σου.
Ο κάποιος συλλαμβάνεται. Αποφασίζεται η μεταγωγή του από μια φυλακή σε μία άλλη. Οι ομοϊδεάτες του διαμαρτύρονται έξω από... το σπίτι σου.
Παιδιά. Ειλικρινά. Το έχουμε χάσει. Όχι ως μια δράκα ηλιθίων. Ούτε ως μια μερίδα της κοινής γνώμης που ανέχεται αυτή τη δράκα των ηλιθίων. Ως κοινωνία. Συνολικά. Το έχουμε χάσει. Καληνύχτα».
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έθεσε εκτός κυβερνητικού σχήματος την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μετά από το σοβαρό ζήτημα που προκάλεσε η αποκάλυψη για την επιχορήγηση ενοικίου που λάμβανε.
Είχε προηγηθεί επίσημη ανακοίνωση της πρώην αναπληρώτριας υπουργού μέσω της οποίας προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις και να δικαιολογήσει την ενέργειά της αναφέροντας ότι θα επιστρέψει τα χρήματα.
Σημειώνω ότι την παραίτηση τόσο της κυρίας Αντωνοπούλου όσο και του συζύγου της και υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδητρίου ζήτησε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. Δημήτρης Καμμένος και ξεκαθάρισε:  «Δεν αρκεί η παραίτηση της Αντωνοπούλου όπως μου επισήμαναν άνθρωποι στο δρόμο του Πειραιά που μου είπαν ότι μένουν μαζί και δεν είναι χωρισμένοι. Και οι δύο γνώριζαν το θέμα του επιδόματος, και οι δύο έχουν σπίτι στο Μανχάταν και να το χαίρονται»!
Η ΚΑΤΙΝΑ
(Σ.Σ. Τέτοια αριστερή γίνομαι κι εγώ  βρε παιδιά…)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »