Τετάρτη, Φεβρουαρίου 28, 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ*Συναντήσεις πραγματοποίησε την Δευτέρα το σωματείο Φωτογράφων Ν. Ξάνθης στα πλαίσια της πανελλαδικής στάσης εργασίας για το θέμα τον ταυτοτήτων. Το σωματείο συναντήθηκε με τον κο. Στογιαννίδη βουλευτή Σύριζα Ν. Ξάνθης και τον κο. Μωραίτη Στέλιο Πρόεδρο Επιμελητηρίου Ξάνθης.
………

*Σχολιάζει στο fb ο Καβαλιώτης θεματικός  Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιαδης αναρτώντας μάλιστα και φωτογραφία, στην οποία έχει την παρακάτω λεζάντα:
«Με την προϊσταμένη του Ε.Ο.Τ. Σερβίας κα Σοφία Λαζαρiδου με την οποία και συμφωνήσαμε να φιλοξενήσει η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. δύο Σέρβους Δημοσιογράφους τους επόμενους μήνες προκειμένου να προβληθεί τουριστικά η περιοχή μας στην Σερβική Αγορά».
-Τώρα με τι κατά κεφαλή εισόδημα οι Σέρβοι τουρίστες (πιο χαμηλό κι από τους Βούλγαρους…) θα ρθούνε για τουρισμό στην Περιφέρειά μας, αυτό αποτελεί μυστήριο ανεξιχνίαστο…!
*Μετά τη Ράνια Αντωνοπούλου, άλλοι τρεις εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί της κυβέρνησης λάμβαναν το επίδομα ενοικίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πρόκειται για τους Κώστα Φωτάκη, Δημήτρη Μάρδα και ο ημέτερος Παναγιώτης Σγουρίδης!!!
......

*Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ πρόκειται για τους:
1.Κώστα Φωτάκη, αναπληρωτή υπουργό Παιδείας (Σεπτέμβριος 2015 έως σήμερα), ο οποίος είχε διατελέσει και αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Αύγουστο 2015, δηλαδή την πρώτη περίοδο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λαμβάνοντας ένα κονδύλι 5.000 ευρώ ως επιδότηση ενοικίου.
Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος είχε διατελέσει αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ (Ιανουάριος 2015-Αύγουστος 2015) και υφυπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 2015- Νοέμβριο 2016). 2.Ο κ. Μάρδας στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε αίτηση και το έλαβε στις 25 Απριλίου 2016 και έτσι 8 μήνες αργότερα εγκρίθηκε η δαπάνη. Μάλιστα, φέρεται να είναι και ένα από τα πρόσωπα που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίμαχη διάταξη.
3.Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος είχε διατελέσει υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Ιανουάριος 2015-Ιούλιος 2015) και υφυπουργός Υποδομών (Σεπτέμβριος 2015-Φεβρουάριος 2016).
Ο Κώστας Φωτάκης, με έκτακτη παρέμβασή του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου του έκαναν αίτηση για το επίδομα ενοικίου, η δαπάνη εγκρίθηκε, αλλά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε το επίδομα ενοικίου από τον ίδιο.
…..
*Μετά τον ντόρο που σημειώθηκε, ο Παναγιώτης Σγουρίδης δήλωσε ότι πήρε μόνο 350 ευρώ για διαμονή σε δωμάτιο. Όταν του επισημάνθηκε ότι εγκρίθηκε δαπάνη επιδότησης ενοικίου 7.000 ευρώ, ο κ. Σγουρίδης δήλωσε, στην ίδια εκπομπή, «έκανα αίτηση για να πάρω το ποσό που θα προσεκόμιζα με δικαιολογητικά» και ότι τελικά πήρε μόνο 250 ευρώ από το σύνολο της δαπάνης. «Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει και για τους βουλευτές.
-Αλήθεια ή ψέματα, δεν ήταν πάντως ότι το καλύτερο θα περίμενε κανείς για την καριέρα του Ξανθιώτη πολιτικού, η χθεσινή αποκάλυψη του ΣΚΑΙ!
………

*Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο πραγματοποίησε ο νέος Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ, Αρχιπύραρχος Μάριος Αποστολίδης.
Κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν θέματα της περιοχής και τονίστηκε η άριστη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ο κ. Περιφερειάρχης ευχήθηκε στον νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Διοίκησης της Περιφέρειας δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του.
………

*Η ΠΓΔΜ έχει προτείνει τέσσερις επιλογές για τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ.
«Οι προτάσεις είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη και Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)», πρόσθεσε ο κ. Ζάεφ μιλώντας στο Reuters, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.
Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα ήταν ικανοποιημένη κάποια από αυτές τις επιλογές, ο κ. Ζάεφ πρόσθεσε: «Ναι... Έχουν επιλογές που προτιμούν περισσότερο και μερικές που δεν προτιμούν και τόσο (σε ό,τι αφορά το όνομα)».
Συμπλήρωσε επίσης ότι το ζήτημα που παραμένει ανοιχτό, είναι αν υπάρχει «πραγματική ανάγκη» να αλλάξει το σύνταγμα της ΠΓΔΜ, κάτι που η Ελλάδα έχει επίσης ζητήσει.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Διαβάζω την είδηση. Στην κατακύρωση της σύμβασης "Εγνατία Οδός: Λειτουργία, Συντήρηση του Aυτοκινητοδρόμου στον Δυτικό Τομέα, στους Κάθετους Άξονες Α29 & Α25 και κατασκευή σταθμών διοδίων (2018-2020)” στην Άκτωρ, ως προσωρινού αναδόχου, προϋπολογισμού μελέτης 47,45 εκατ. ευρώ προχώρησε με απόφασή της η Εγνατία Οδός Α.Ε.
Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει:
- την εκτέλεση έργων στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών –Κοζάνης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης και Σερρών.
-την κατασκευή μετωπικού σταθμού διοδίων στην θέση "Στρυμονικό” και τη συντήρηση και λειτουργία του Δυτικού Τομέα της Εγνατίας Οδού και των Καθέτων Αξόνων Α29 & Α25.
-Και γιατί τα γράφω αυτά; Μα γιατί ο Μπόμπολας «πούλησε» το ΕΘΝΟΣ και τις μετοχές του στο Mega, τον «ξέσκισαν» οι ΣΥΡΙΖΑ και τον είχαν έτοιμο για τη…φυλακή (!) κι αυτός εξακολουθεί και παίρνει μελέτες 47.45 εκατ. ευρώ! Κατά τα άλλα οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα οι…εργολάβοι μένουν!
Η ΚΑΤΙΝΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »