Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ Τη διεξαγωγή διαμεσολάβησης ως προς την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ στη θέση Τενάγη Φιλίππων Καβάλας, προτείνει ο ΤΑΡ.

*Τη διεξαγωγή διαμεσολάβησης για τη διευθέτηση των διαφωνιών που έχουν ανακύψει ως προς την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ στη θέση Τενάγη Φιλίππων Καβάλας, προτείνει ο ΤΑΡ.
……
*Το ελληνικό γραφείο του αγωγού απέστειλε ήδη τη σχετική πρόσκληση προς τον Αγροτικό Σύλλογο Καβάλας και τη Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Καβάλας. Η διαμεσολάβηση προτείνεται να αναληφθεί από ανεξάρτητους διαπιστευμένους διαμεσολαβητές που θα «βοηθήσουν τα δύο μέρη να διευθετήσουν τις μεταξύ τους διαφωνίες, ώστε να επιτραπεί η έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων» όπως τονίζει η εταιρεία, προσθέτοντας ότι αποτελεί μια σύντομη και απλή διαδικασία, που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε παρόμοιες περιπτώσεις, στην οποία κάθε μέρος καλείται να παρουσιάσει τη θέση του.
….
TAP υπενθυμίζει πως έχει οργανώσει πληθώρα συναντήσεων με φορείς των Τεναγών, τόσο κατά τη φάση διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων, όσο και κατά την περίοδο της κατασκευής του έργου ενώ τους τελευταίους 5 μήνες έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 130 συναντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα με φορείς σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
….
*Μέχρι στιγμής τα έργα κατασκευής του ΤΑΡ έχουν ολοκληρωθεί κατά τα 2/3, συμπεριλαμβανομένων και 40 χλμ. από τα 51 χλμ. που διέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Συγκεκριμένα, έχει διανοιχθεί η ζώνη εργασίας σε περισσότερα από 530 από τα συνολικά 550 χλμ. που είναι η συνολική όδευση του αγωγού επί ελληνικού εδάφους. Παράλληλα, περισσότερα από 280 χλμ. γης βρίσκονται στη φάση της σταδιακής αποκατάστασης, ενώ έχουν υπογραφεί τα πρώτα πρωτόκολλα εξόδου που σηματοδοτούν την επιστροφή της γης στους ιδιοκτήτες και χρήστες της για την επανέναρξη των αγροτικών τους εργασιών.
…..

*Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης και ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, συμπεριλαμβάνονται στην Προανακριτική για τη Novaris σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Έτσι μπορεί την επόμενη Τρίτη να λήγει η προθεσμία για να ανακοινώσουν τα κόμματα τους βουλευτές που θα συμμετάσχουν στην προανακριτική για τη Novartis, ωστόσο τα πρόσωπα που θα εξετάσουν τυχόν ποινικές ευθύνες των δέκα πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας έχουν ήδη αποφασιστεί και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται δύο βουλευτές από την ΑΜΘ, ένας από την Δράμα κι ένας από την Καβάλα.
Αναλυτικότερα τα ονόματα είναι τα παρακάτω:
Από τον ΣΥΡΙΖΑ:
    Θεόδωρος Δρίτσας
    Χρήστος Μαντάς,
    Νίκος Παρασκευόπουλος
    Νίκος Ηγουμενίδης,
    Σπύρος Λάππας,
    Γιώτα Κοζομπόλη,
    Κώστας Δουζίνας,
    Βασίλης Τσίρκας,
    Σία Αναγνωστοπούλου
    Χρήστος Καραγιαννίδης
Από τη ΝΔ:
    Μάκης Βορίδης
    Γιώργος Γεωργαντάς
    Νότης Μηταράκης
    Νίκος Παναγιωτόπουλος
    Δημήτρης Σταμάτης
Τα υπόλοιπα κόμματα δικαιούνται από ένα βουλευτή. Η Χρυή Αυγή δεν έχει ακόμη καταλήξει στο πρόσωπο που θα την εκπροσωπήσει. Έτσι οι υπόλοιποι βουλευτές είναι:
    Από την ΔΗ.ΣΥ ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου
    Από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος
    Από τους ΑΝΕΛ ο Γιώργος Λαζαρίδης
    Από την Ένωση Κεντρων ο Μάριος Γεωργιάδης,
    Από το Ποτάμι ο Γιώργος Αμυράς
…..

*Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής αποκάλυψε ότι το όνομά του αναφέρεται στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis.
«Εγώ είμαι ο “Π.Κ.” που αναφέρει το έγγραφο του FBI» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στον ΑΝΤ1. Γεγονός που φέρνει στο κάδρο και Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ
Μάλιστα στις δηλώσεις του ο κ. Κουρουμπλής διέψευσε ότι ο ίδιος είπε πως το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο από τη σύσταση του ελληνικού κράτους.
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Πολύς κόσμος βρέθηκε χθες στο δικαστήριο Ξάνθης, αφού οι δίκες του εκδότη του «Μ» Πάνου Παπαδόπουλου πάντα έχουν ενδιαφέρον….
Και πόσο μάλλον που ήταν χθες κατηγορούμενος με μηνυτή τον Κώστα Κανάτα. Μάλιστα ο εκδότης του «Μ» εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά πανέτοιμος για την δικαστική μάχη, κάνοντας και ο ίδιος ερωτήσεις στους μάρτυρες που κατέθεσαν στην δίκη, ενώ παρατήρησε έντονα τον μηνυτή του, όταν σε αντίθεση με τον έτερο μάρτυρα Παύλο Σιδηρόπουλο, απόφευγε να αναφερθεί στους πρώην συνεταίρους του Στάθη Πανίδη και Τάσο Χατζηευαγγέλλου που είχαν ενημερώσει τον Π. Παπαδόπουλο για όλα όσα ανέφερε στην επιστολή του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αναφέρονταν μάλιστα ονομαστικά σε αυτούς!
Πάντως το τελικό αποτέλεσμα της δίκης που δικαίωσε τον κατηγορούμενο εκδότη του «Μ» μάλλον δεν το περίμενε καθόλου ο ίδιος ο μηνυτής κ.Κανάτας! Τουλάχιστον αυτό φάνηκε έντονα στο πρόσωπό του...
Η ΚΑΤΙΝΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »