Τετάρτη, Φεβρουαρίου 28, 2018

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ Σωτήρης Μποταΐτης

Δεν κοιμόμασταν πάλι χθες, περιμένοντας με αγωνία να δούμε σήμερα, τι ερώτηση θα καταθέσει ο κύριος Φανουράκης….! Φαντάζομαι ότι θα είχε την προνοητικότητα να την έχει ήδη «δώσει» στους κολλητούς του, ώστε να μην περιμένουμε μέχρι τις 7 το βράδυ….
ΑΛΕΚΤΩΡ


*Επαγγελματικούς λόγους επικαλέστηκε ο Σωτήρης Μποταΐτης, δηλώνοντας την παραίτησή του από πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Αυτή η δήλωση έγινε στην αρχή της 3ης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας 27 Φεβρουαρίου.
Ο κος Μποταΐτης ανέλαβε καθήκοντα πριν από έναν χρόνο, αντικαθιστώντας τον κο Αντωνιάδη, που ανέλαβε την  θέση του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού. Η δήλωσή του: «Μόλις τελειώσει σήμερα το συμβούλιο, υποβάλλω την παραίτησή μου για προσωπικούς λόγους. Παραμένω στην παράταξη, στηρίζω τον περιφερειάρχη, αλλά λόγοι επαγγελματικοί με εμποδίζουν από το να είμαι πρόεδρος, γιατί αλλάζουν πολλά στον χώρο της υγείας. Πρέπει να γυρίσω πίσω και στο πανεπιστήμιο και στο νοσοκομείο».
-Τώρα είναι μόνο αυτοί οι λόγοι, ή στο σενάριο υπάρχει και το όνομα του Περιφερειακού συμβούλου κ.Οντέρ που τον «κυνηγάει» από την ημέρα που δεν του έδωσε το λόγο…
Ότι είναι να φανεί, θα φανεί!
……

*Αποδεχόμενος την παραίτησή του, ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος τον ευχαρίστησε και είπε πως η παρουσία ενός ιατρού και ακαδημαϊκού «κοσμεί το περιφερειακό συμβούλιο» και πρόσθεσε ότι «παρά την απόφαση που πήρε, θα υπάρξει συνέχεια και στην συνεργασία μας, πιθανότητα κι από άλλη θέση».
-Περιττό να τονίσω ότι ο κύριος Μποταϊτης αποτελεί μέλος της λεγόμενης «παρέας» Μέτιου, οπότε λογικό είναι θέλει κάπου να τον βάλει ο Περιφερειάρχης που ούτως ή άλλως κινείται με παρεΐστική λογική!
…….
*Η συνέχεια των εξελίξεων…; Την Δευτέρα 5 Μαρτίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης :
«Αποδοχή Παραίτησης Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και Εκλογή νέου Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με τα άρθρα 165 και 166 του Ν.3852 /2010»
-Νέα Πρόεδρος θα εκλεγεί κατά πάσα πιθανότητα η Ελένη Δημούδη  που έχει ήδη προταθεί από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

*Τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο επισκέφθηκαν την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Μαίρη Τσιακίρογλου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ν. Ξάνθης κ. Γρηγόρης Λεοντιάδης και ο κ. Ρούντι Όπερμαν, εκπροσωπώντας τους επαγγελματίες φωτογράφους του Νομού μας.
Αφορμή για τη συνάντηση αποτέλεσαν οι εξαγγελίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τις οποίες η λήψη των φωτογραφιών για την έκδοση των νέων βιομετρικών Αστυνομικών Ταυτοτήτων θα πραγματοποιείται από μία μόνο εταιρεία.
Οι επαγγελματίες φωτογράφοι εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου στο συγκεκριμένο ζήτημα, με περαιτέρω αρνητικές συνέπειες που ενδέχεται να οδηγήσουν σε συρρίκνωση τον κλάδο τους.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης εκδήλωσε τη συμπαράστασή του στο σωματείο και υποστήριξε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το συγκεκριμένο θέμα, ενώ τόνισε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις δημιουργούν καθεστώς μονοπωλίου σε ένα επιπλέον τμήμα της οικονομίας.
….

*Παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ ξεκίνησε στην Κομοτηνή  η «Εβδομάδα της Αρμενίας» που διοργανώνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με την Αρμενική Κοινότητα Κομοτηνής.
Στον χαιρετισμό του ο ΥΦΥΠΕΞ τόνισε ότι αυτή η εκδήλωση συμβάλλει στην ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Αρμενίας, και σε μορφωτικό - πολιτιστικό επίπεδο, πέρα από τις ήδη εξαιρετικές στον πολιτικό και διπλωματικό τομέα.
Και όπως τόνισε χαρακτηριστικά:
«Η Διασπορά αρχίζει και παίζει ένα σημαντικό ρόλο στις διακρατικές σχέσεις, και ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την τριμερή συνεργασία με την Κύπρο.
Η Ελλάδα υπενθυμίζω, ότι πρόσφατα υπέγραψε και διμερή συμφωνία συνεργασίας των Διασπορών μας, στο ταξίδι που πραγματοποίησα στο Ερεβάν και όπου μαζί με την ομόλογο μου Χρανούς Χακομπιάν και τον αρμόδιο Προεδρικό Επίτροπο της Κύπρου κ. Φώτη Φωτίου, σχεδιάστηκαν και επικυρώθηκαν πολλές σημαντικές δράσεις μας.
Μία από τις δράσεις αυτές, είναι και η συνεργασία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων των τριών χωρών, μέσω των Ομογενών φοιτητών μας και των Δασκάλων τους. Και μάλιστα, έχω ήδη ανακοινώσει, ότι ειδικότερες συνέργειες θα γίνουν εδώ στην Κομοτηνή.
…..
*Και συνέχισε ο Τέρενς Κουικ:
«Σήμερα, με τον πρυτανεύοντα του Δημοκρίτειου κ. Σταύρο Τουλουπίδη, συμφωνήσαμε ότι αρχές καλοκαιριού θα φιλοξενηθούν στις εδώ Σχολές, από πέντε φοιτητές της Διασποράς Ελλάδας, Κύπρου, Αρμενίας, οι οποίοι και θα δουλέψουν μαζί σε ένα Πρόγραμμα διεθνούς ενδιαφέροντος, το θέμα του οποίου θα το προκρίνουμε τις προσεχείς ημέρες».
Στη τελετή έναρξης της Αρμένικης εβδομάδας ήταν παρών και ο κ. Κοσμάς Παπαχρήστος, ειδικός Σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »