Τρίτη, Φεβρουαρίου 27, 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΥΑ ΑΒΔΗΡΩΝ (ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ) ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ


Δεν άργησε να ρθει η απάντηση της ΔΕΥΑ Αβδήρων δια υπογραφής του Προέδρου Νίκου Χατζόπουλου στην ανακοίνωση του πρώην Δημάρχου Βασίλη Τσολακίδη που ανέφερε τα παρακάτω:
Με αφορμή την κριτική που ασκεί στη ΔΕΥΑΑ, μέσω δήλωσής του στα τοπικά ΜΜΕ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αβδήρων και προς αποκατάσταση της αλήθειας, έχω να επισημάνω τα εξής:
-Η ΔΕΥΑ Αβδήρων είναι η μοναδική στην περιοχή που έλαβε πρόσφατα έκτακτη επιχορήγηση ύψους 200.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εκτέλεση δράσεων που σχετίζονται με τη λειψυδρία (μάλλον αυτή η πληροφορία ήταν άγνωστη στον κ. Τσολακίδη ή προτίμησε να την αποκρύψει).
-Η μελέτη με τίτλο «Αναβάθμιση κεντρικού αγωγού ύδρευσης Αβδήρων» αφορά συμπληρωματικό έργο που θα υδροδοτεί την κεντρική δεξαμενή εάν και εφόσον υλοποιηθεί το διαδημοτικό έργο υδροδότησης των Δήμων Αβδήρων και Ξάνθης από την περιοχή του Παραδείσου. Στην παρούσα φάση λοιπόν δεν έχει απολύτως καμία ουσία.
-Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΑ καταγράψαμε το σύνολο των προβλημάτων σε τεχνικό επίπεδο και διαπιστώσαμε ότι απαιτείται πλήθος ουσιαστικών παρεμβάσεων που αφορούν την επισκευή ή αντικατάσταση των περισσότερων υδατόπυργων, την αντικατάσταση του κεντρικού δικτύου ύδρευσης της γραμμής Αβδήρων και την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και βιολογικού καθαρισμού στο Σέλερο. Δυστυχώς για όλα τα παραπάνω δεν είχε γίνει από την προηγούμενη διοίκηση απολύτως καμία προετοιμασία. Αντίθετα εμείς μεριμνήσαμε για τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών και λίαν συντόμως θα είμαστε έτοιμοι για την υλοποίησή τους.
-Είναι απόλυτα σεβαστή η αγωνία του κ. Τσολακίδη για να ενταχθούν έργα της ΔΕΥΑΑ σε προγράμματα χρηματοδότησης αλλά εκτιμώ πως είναι όψιμη. Διότι επί των ημερών του δεν εντάχθηκε κανένα έργο ύδρευσης σε πρόγραμμα, παρά μόνο εκτελέστηκαν τα έργα που είχαν εντάξει οι προκάτοχοί του.
Κλείνοντας, θέλω να συστήσω στον κ. Τσολακίδη υπομονή και ψυχραιμία. Κρίθηκε για τα έργα που (δεν) έκανε, θα κριθούμε και εμείς. Όλα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση και στα πλαίσια της μικροπολιτικής.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΑ
Νικόλαος Χατζόπουλος

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ:
Η ΔΕΥΑ Αβδήρων απουσιάζει από τις χρηματοδοτήσεις του ΥΠΕΚΑ

Για μια ακόμη φορά διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ότι η μόνο η ΔΕΥΑ Αβδήρων από την περιφέρεια μας απουσιάζει από τις χρηματοδοτήσεις  του ΥΠΕΚΑ.    
Και βέβαια οι διοικούντες δηλώνουν ανερυθρίαστα :<<Δεν είχαμε ώριμες μελέτες>>. Αλήθεια τρία και πλέον χρόνια στη διοίκηση τι κάνουν???  Εμείς ως προηγούμενη διοίκηση πρέπει να τους  θυμίσουμε ότι τους ενημερώσαμε για τις ώριμες μελέτες που υπήρχαν προς ένταξη. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες εξ’ αυτών:
1. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΒΔΗΡΩΝ-ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ- Παραλαβή μελέτης Αρ.Απ.110/2014                                                                    
2. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ  ΑΒΔΗΡΩΝ– ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ- Παραλαβή μελέτης Αρ. Απ.111/2014                                                          
3. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΡΩΝ -.ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ. Παραλαβή μελέτης Αρ.Απ.56/2016                                 
4. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ.-ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ. Παραλαβή μελέτης Αρ. Απ. 112/2014 .
Παράλληλα δράττομαι της ευκαιρίας να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν ώριμες μελέτες για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού του οικισμού των Αβδήρων και της παραλιακής ζώνης. Ένα βασικό έργο υποδομής που ξεκίνησε το 1998 και έκτοτε παραμένει ημιτελές με απρόβλεπτες βλάβες για  το περιβάλλον. Επειδή η αλήθεια εύκολα διαστρεβλώνεται, θα θέλαμε να ενημερώνουμε τους δημότες μας για τις  μελέτες που υπάρχουν για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου.
1.ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΑ ΑΒΔΗΡΩΝ. Παραλαβή μελέτης 17 Απριλίου 2014.
2.ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΕΕΑ ΑΒΔΗΡΩΝ. Παραλαβή Κλείνοντας την παρέμβασή μας, δυστυχώς δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι μια χαμένη πενταετία για την ανάπτυξη του Δήμου Αβδήρων φτάνει στο τέλος της εξαιτίας της ανεπάρκειας των διοικούντων.  Ενώ  <<Βρέχει λεφτά>> , αυτοί προφανώς <<κρατάνε ομπρέλα>>.
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝShare this

Related Posts

Previous
Next Post »