Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Αναστέλλεται προσωρινά το λουκέτο στη θυρίδα της Τράπεζας Πειραιώς στη ΣταυρούποληΑναστέλλεται (προσωρινά) το λουκέτο στη θυρίδα του καταστήματος Τράπεζας Πειραιώς στην Σταυρούπολη που λειτουργεί για τους κατοίκους κάθε Τρίτη και Πέμπτη, εξυπηρετώντας και 40 ακόμη οικισμούς του Δήμου Ξάνθη αλλά και των Δήμων Παρανεστίου και Νέστου, μετά την σκληρή επιστολή του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου στην Διοίκηση.
Συγκεκριμένα η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς με επείγον λιτό μήνυμα της το βραδύ της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου στον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και στον αντ’ αυτού αντιδήμαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο (αλλά και τους πελάτες της στην περιοχή), ανέφερε τα παρακάτω:
Σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλεται προσωρινά η μεταφορά του καταστήματος επί της Κεντρικής πλατείας Σταυρούπολης, είμαστε κοντά σας σε κάθε Τραπεζική σας συναλλαγή.
-Έτσι το κατάστημα χθες λειτούργησε κανονικά!


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΔΑ!
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης μιλώντας χθες το μεσημέρι στο Xanthi channel, «το κτίριο είναι ιδιόκτητο, επομένως η Τράπεζα δεν έχει ενοίκιο, όλο κι όλο μετακινούνται στο κατάστημα δυο υπάλληλοι από τα καταστήματα της πόλης κάθε Τρίτη και Πέμπτη και επομένως δεν αποτελεί δικαιολογία ότι επιβαρύνεται με επί πλέον έξοδα.» 
Η επιστολή του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου στην Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, είναι φανερό ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έπιασε τόπο.
Υπενθυμίζουμε ότι η επιστολή του Δημάρχου Ξάνθης στην Διοίκηση της Τράπεζας ανέφερε τα παρακάτω:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ
Προς:
1.Τον Πρόεδρο του Δ. Σ. κ. Γιώργο Χατζηνικολάου
Αμερικής 4, ΑΘΗΝΑ,10564
2. Τον Δ/νοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστο  Μεγάλου
Αμερικής 4, ΑΘΗΝΑ,10564
Αξιότιμοι κύριοι,
Σας γνωρίζουμε την έντονη ανησυχία των κατοίκων της ορεινής περιοχής του Δήμου Ξάνθης,  για το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του Καταστήματος του Ομίλου Πειραιώς  στον οικισμό της Σταυρούπολης  και επομένως την αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών στην ως άνω περιοχή του Δήμου μας.
Και μόνο η πληροφορία αυτή δημιουργεί αισθήματα αγανάκτησης και πικρίας τόσο στην τοπική κοινωνία της Δημοτικής Ενότητας  Σταυρούπολης όσο και ολόκληρου του Δήμου μας και της Δημοτικής Αρχής καθώς η κοινωνικά και αναπτυξιακά ανεξήγητη και αιφνίδια απόφαση της Διοίκησης πλήττει την ήδη ευαίσθητη περιοχή του Δήμου Ξάνθης.
Θεωρούμε ότι οι Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί είναι και πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται, καθώς επηρεάζουν κα επηρεάζονται από τα δεδομένα της περιοχής και του χώρου δράσης τους.
Στο πλαίσιο αυτό οφείλουν να αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στο περιβάλλον δράσης τους και η λειτουργία τους θα πρέπει να γίνεται σεβαστή όχι μόνο για τα οικονομικά αποτελέσματα που παράγει αλλά και για τη συνεισφορά  και ανταπόκριση στο κοινωνικό σύνολο με το οποίο αλληλεπιδρά.
Ο Δήμος Ξάνθης  διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεών του στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς και  θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις σας θα συντελέσουν στο να συνεχιστεί το καλό κλίμα συνεργασίας και  να μη χρειαστεί να επανασταθμίσουμε συνολικά τις σχέσεις μας, καθώς από τις τελικές αποφάσεις σας διακυβεύονται η κοινωνική συνοχή και η ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Δήμου μας.
Εκφράζοντας την ανησυχία μας για την περιοχή, παρακαλούμε αφενός,  να επανεξετάσετε το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του Υποκαταστήματος στη Δ.Ε. Σταυρούπολης, καθώς είναι το μοναδικό Τραπεζικό Ίδρυμα στην Ορεινή περιοχή και εξυπηρετεί είκοσι οκτώ(28) οικισμούς του Δήμου μας αλλά και οικισμούς όμορων Δήμων Νέστου και Παρανεστίου (45 συνολικά) και αφετέρου, απευθυνόμενοι στην κοινωνική εταιρική σας ευαισθησία , να σταθμίσετε την όποια περιοριστική «ορθολογική» πολιτική σας με κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια,  συμβάλλοντας έτσι και βοηθώντας την ανάπτυξη και όχι την συρρίκνωση της περιοχής.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβετε υπόψη τις εύλογες ανησυχίες μας και θα επανεκτιμήσετε το όλο ζήτημα για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του καταστήματος του Ομίλου σας στη  Σταυρούπολη.
Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος
Δήμαρχος Ξάνθης


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »